Kadaň prohrála v Táboře po nájezdech

Jindřich Poledna | 05.02.2011 | |

Kadaň prohrála v Táboře po nájezdech

Domácí hráči Kadaň zaskočili hned ve 3.minutě, kdy se ujali vedení. Kadaň vyrovnala v 7.minutě Charouskem, ale domácí šli do vedení v následující minutě. Vyrovnávací kadaňskou branku na 2:2 vstřelil Ton, poprvé se do vedení Kadaň dostala na začátku druhé třetiny po přesném zásahu Mikšovice. Kohouti však bojovali dál a podařilo se jim vyrovnat. Třetí třetina byla vyrovnaní, především její druhá část se hrála v jiném počtu než 5 proti 5, ale branka nepadla a došlo na prodloužení. Tam branka také nepadla, a tak přišla na řadu trestná střílení. Ale žádný z kadaňských borců neuspěl, a tak si Kadaň přiváží z Tábora jen jeden bod za prohru 3:4.

 
43.kolo, sobota 5.2.2011
HC Tábor - Sportovní klub Kadaň  4:3sn  (2:2, 1:1, 0:0 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Koktan (Kocar), 8. Kocar (Török, Šperger), 33. Krätzer (Hartmann, Štrba), 65.Matušík - 7. Charousek (Hlubuček), 16. Ton, 21. Mikšovic (Eiselt, Stoklasa). Rozhodčí: R. Wagner, A. Hejl a D. Polonyi. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 970. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1. 2:1, 2:2, 2:3, 3:3.
HC Tábor: Čech (Klestil), Kotaška, Rašner, Petráček, Zíb, Koktan, Kanov, Hartmann, Hastrman, Krätzer, Štrba, Kocar, Török, Voříšek, Matušík, Mrkvička, Šperger, Vild, Nedorost, Kolomý.
Sportovní klub Kadaň: Závorka (Štěrba), Schmidt, Trefný, Szakal, Brňák, Hlubuček, Mazanec, Přindiš, Zmeškal, Fiala, Charousek, Stehlík, Hafenrichter, Mikšovic, Freiberg, Ton, Stoklasa, Bursík, Boušek, Rohan, Eiselt.

Komentář k zápasu

Kadaň vstoupila do utkání, které jí téměř jistě může při dobré konstelaci další výsledků zajistit play-off, vlažně. A také díky tomu přišel hodně rychle trest. Ve 3.minutě prostřelil Závorku po Krocarově přihrávce Jan Koktan1:0. Kadaňský tým se po obdržené brance konečně probral a v následujících minutách uzavřel domácí v jejich pásmu. Ty se osvobodili jen díky faulu a následnou početní výhodu Kadaň hned využila. Na 1:1 vyrovnal po rychlé akci Jiří Charousek.

Po vstřelení vyrovnávací branky přišlo dvojnásobné oslabení kadaňského celku a toho využili Kohouti z Tábora. Jaroslav Kocar, pronikl do útočného pásma a střelou překvapil gólmana Závorku – 2:1. Domácí byli po dosažení branky na koni a dominovali i na klužišti. Až do 14.minuty, kdy hosté z Kadaně hráli opět přesilovou hru. Ta se jim z počátku nepovedla, domácím se dařilo vyhazovat puky z pásma, ale až do doby, kdy se k puku dostal Karel Ton, projel až před brankáře a chladnokrevně zakončil – 2:2. V 19. minutě mohla strhnout vedení na svou stranu Kadaň, ale Stehlík nedokázal dostat puk za záda domácího Čecha.

Druhou třetinu začala Kadaň senzačně. Po 29 sekundách se ujala vedení 2:3, když Stanislav Mikšovic vyškolil ochránce domácí branky. Kadaň se díky tomuto zásahu dostala do laufu, byla lepším týmem, na což reagovali i domácí fanoušci. Ve 28.minutě byli domácí velmi blízko vyrovnání, ale Matušík před Závorkou neuspěl. V následujících minutách se útočníci obou týmů moc neukázali, dominovaly především obrany a brankáři si moc vzruchu taky neužili. Vyrovnání na 3:3 přinesla nečekaná střela Jakuba Krätzera ve 33.minutě. Domácí po té nevyužili další slibné možnosti přesilové hry a oba týmy se po druhé třetině rozešly do kabin za stavu 3:3.

Na začátku třetí třetiny měl více ze hry Tábor, a to především díky přesilové hře, kterou získal ve 43.minutě. Kadaň tlak domácích ubránila, Závorka v brance hostí se měl co otáčet a doháněl domácí útočníky k zoufalství. Ve 47.minutě mohli jít domácí do vedení. Když bylo proti Kadani nařízeno trestné střílení. Na jeho konci skončil puk opět v lapačce brankáře Závorky, a tak se stav neměnil. V druhé polovině třetí třetiny se hodně vylučovalo, týmy si vyzkoušely hru v 5 na 4, ve 4 na 4 a ve 4 na 3. K brance nevedly ani tyto početní výhody. V posledních dvou minutách vrcholil tlak Kohoutů, ale Závorka držel Kadaň nad vodou. V čase 59:38 byl vyloučen domácí Mrkvička a Kadaň tak získala velikou možnost urvat body. Domácí si díky tomu vzali oddechový čas. Hosté svou velkou šanci v základní době nevyužili, a tak došlo na prodloužení.

Tam Kadaň nevyužila výhodu přesilové hry, přestože šance měla! Začátkem 64.minuty mohl rozhodnout Eiselt, ale jeho akce, bohužel pro Kadaň, brankou neskončila. Velkou šanci na 2 body dal domácím Hlubuček, který fauloval v čase 63:48. Začalo tak odstřelování Závorky, který byl dnes jasně nejlepším hráčem Kadaně. Do konce prodloužení zamířili na trestnou lavici navíc ještě Mikšovic a Rohan. Další gól nepadl ani v prodloužení, a tak přišly na řady trestná střílení.

Jindřich Poledna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM