Kadaň potvrdila domácí formu a prokousala se do play-off

Jakub Coufal, Martin Gahler | 07.02.2011 | |

Kadaň potvrdila domácí formu a prokousala se do play-off

K a d a ň - Rozkaz zněl jasně. Dneska se musí vyhrát. Přesně tak by se dala charakterizovat důležitost utkání pro oba celky, které hrály o naději postupu do vyřazovacích bojů. Kadaň byla po většinu duelu aktivnějším celkem, ale vedení na svá bedra strhla až v poslední části hry. Chrudim musela po inkasované brance otevřít obranu a po 2 inkasovaných brankách při power-play si odvezla prohru 5:1. Kadaň si tak svůj cíl splnila a díky remíze Litoměřic na ledě Vrchlabí, které vyrovnalo 16 sekund před koncem, se tak dnes nemusela s letošní sezónou ještě rozloučit.

 
44.kolo, pondělí 7.2.2011
Sportovní klub Kadaň - HC Chrudim  5:1  (1:1, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 7. Brňák (Schmidt, Mikšovic), 42. Charousek (Ton, Boušek), 55. Rohan (Boušek, Charousek), 59. Stoklasa (Charousek, Eiselt), 60. Eiselt (Schmidt) - 15. Jaroměřský. Rozhodčí: Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 390. Střely na branku: 49:33. Průběh utkání: 0:1, 5:1.
Sportovní klub Kadaň: Závorka - Schmidt, Trefný, Szakal, Brňák, Hlubuček, Mazanec, Přindiš, Zmeškal - Eiselt, Mikšovic, Stoklasa - Rohan, Boušek, Charousek - Ton, Klíma, Fiala - Freiberg, Stehlík, Bursík.
HC Chrudim: Landsman - Zdráhal, Mocek, Toužimský, Jaroměřský, Žák, Drtina, Goiš - Šeda, Král, Fořt - Buchtele, Semorád, Tsyganov - Sýkora, Kaut, Klejna.

Komentář k zápasu

Na inkasovanou branku Kadaň rychle odpověděla

V opatrném úvodu utkání se dlouho čekalo na výraznější akci. Po několika střelách na obou stranách ledové plochy se o důrazné dorážení v oblasti brankoviště snažil Eiselt, ale nedokázal získat kotouč plně do své moci. Kadaňští přesto převzali velkou část iniciativy a donutili hosty k obranné hře a vyčkávání na chybu Severočechů. A ta skutečně přišla, v čase 14:26 se po chybě v domácí rozehrávce zaradoval Jaroměřský, když se jeho utěšená střela od modré zastavila až o brankovou síť.

Kdo by čekal, že se Kadaňští z udeřené rány složí, mýlil by se. Už v čase 16:39 bylo po souhře celého útoku a nepřipravené lapačce Landsmana srovnáno. Na branku Brňáka přihrávali Schmidt s Mikšovicem. Když se v 18. minutě neujal brejk Semoráda, ani střelecké pokusy Rohana či Stoklasy, odcházelo se do kabin za smírného stavu.

Kadaň dobývala chrudimskou svatyni marně

Do prostřední části vstoupili aktivněji domácí, Orlice nemohly dlouho roztáhnout svá křídla. Ačkoliv se tlak Kadani upřít nemohl, chyběla patřičná dávka razance zejména v oblasti před brankovištěm. Hosté měli plné ruce práce s obrannou činností i v polovině duelu, kdy hned dvojice kadaňských útočníků nedokázala doklepnout touš do odkryté části klece.

V 33. minutě promáchl před volnou brankou Ton a o chvíli později se osmělili i hráči Chrudimi, když Závorka předvedl nejistý zákrok po střeleckém pokusu Semoráda. V závěru třetiny se Severočeši opět vrhli do dobývání hostující tvrze, ale mimo několika přesilovek nedokázali na svou stranu utrhnout nic. O osudu zápasu i nominaci pro play-off tak musela rozhodnout až finální část klání.

Kadaň získala vedení na svou stranu a už jej nepustila

Do třetice se úvodní nátlak Kadani vyvedl. V čase 42:00 se z vedoucí branky radoval Charousek, když se nejlépe zorientoval v tlačenici kolem brankové čáry. Asistence si připsali Ton se Schmidtem.

Hosté museli postupem času stále více odkrývat zadní vrátka, ale z řady brejků se domácí nedokázali prosadit zejména díky perfektním zákrokům Landsmana. Na opačném konci kluziště se však nenechával zahanbit ani Závorka. Na sklonku 50. minuty rozehráli Chrudimští parádní kolotoč v početní převaze, ale v dráze kotouče, který směřoval směrem k odkryté brance, se zjevila čepel obránce Severočechů. V 54. minutě mohl o osudu duelu rozhodnout Eiselt, když v nařízeném trestném střílení zkoušel střelu mezi betony.

Domácí však smutnit nemuseli, už v čase 54:21 totiž propálil osamocený Rohan po přihrávce Bouška z mezikruží vše před sebou. Úder Kadaně se ukázal být zničujícím pro hráče hostí, zbytek utkání již připomínal pouze sledování pomalých přesýpacích hodin.

Chrudim ještě zkusila hru bez brankáře, která se jí pranic nevyplatila. V čase 58:19 putoval kotouč po ose Eiselt, Charousek, Stoklasa až do volné branky. O chvíli později se situace opakovala v čase 59:58. Další body si za branku připsal střelec Eiselt a asistent Schmidt. Kadaň se tak radovala z výhry 5:1 a na dálku čekala, jak si povedou kolegové z Litoměřic, se kterými sváděla boj o konečnou 12. příčku. Protože hráči Stadionu neudrželi vedení na ledě Vrchlabí, nejednalo se dnes o poslední utkání Kadaně v letošní sezóně.

Jakub Coufal, Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM