Hokejisté tvrdě trénují, kádr posílil bek Malinský

Ondřej Kubát | 17.05.2011 | |

Hokejisté tvrdě trénují, kádr posílil bek Malinský

Tvrdý dril absolvují v těchto dnech hokejisté prvoligové Kadaně. Až do konce června se pod vedením trenéra Mikuláše Antonika připravují na novou sezónu. Kadaňský kouč má aktuálně v týmu 29 hráčů, z nichž bude skládat mužstvo pro první ligu. Cílem Severočechů bude vylepšit loňské dvanácté místo, které bylo mírným zklamáním.

 

Kadaňští trénují od úterý 26. dubna každý všední den. „V pondělí dopoledne máme posilovnu a tělocvičnu, odpoledne chodíme na venkovní hřiště, když prší, zůstáváme v tělocvičně. V úterý dopoledne se opakuje posilovna a tělocvična, odpoledne jezdíme na kolech a případně ergometrech,“ prozradil trenér Mikuláš Antonik.

„Ve středu většinou běháme na hřišti, ve čtvrtek chodíme do posilovny a tělocvičny a jezdíme na kolech, v pátek chodíme běhat na hřiště,“ pokračoval ve výčtu týdenních činností. Hráči tak dostávají do těla, neoblíbená suchá příprava je ovšem nutností, jinak by hokejistů brzy došly síly.

Severočeský klub letos absolvuje celou přípravu v domácím prostředí. „Na soustředění nepojedeme, protože v červnu by u nás měla být otevřená hala, měli bychom mít dokončenou posilovnu, takže si myslím, že budeme mít dostatečné podmínky k tomu, abychom si třeba udělali soustředění v domácích podmínkách,“ vysvětlil Antonik. „Se suchou přípravou končíme 30. června,“ dodal.

Trenér Antonik je s dosavadním průběhem drilu spokojený, zlepšit by se však mohl zdravotní stav některých hráčů. „Jsou momenty, kdy je to pro hráče těžké. Momentálně máme několik zraněných hráčů, což mě štve, ale v globálu si myslím, že kluci makají slušně,“ chválil.

Kádr je zatím hodně podobný tomu z loňského roku. „Přišli mladí kluci z juniorky Chomutova a Karlových Varů. Jinak kromě Ondřeje Malinského, který přišel jako zkušený bek, zůstal tým stejný. Jen s Davidem Balázsem jsme se rozloučili, skončila mu smlouva.“

Trenéři Kadaně tak mají z čeho vybírat. „Čtyři hráči šli teď trénovat do Chomutova s áčkem, takže nás momentálně je 29,“ uzavřel krátké povídání Mikuláš Antonik.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM