V první lize 14 týmů, končí Znojmo a Tábor

Redakce | 11.06.2011 | |

V první lize 14 týmů, končí Znojmo a Tábor

Český svaz ledního hokeje schválil přihlášky 14 mužstev do nové prvoligové sezóny 2011/2012. Podmínky pro účast v soutěži nesplnil Tábor, Znojmo pak svou přihlášku stáhlo, neboť se v následujícím ročníku představí v rakouské nejvyšší soutěži. Hrát by se mělo čtyřkolově každý s každým.

 

V první lize nakonec podle předpokladů zbylo 14 týmů. Znojmo už v průběhu května avizovalo svůj start v rakouské mezinárodní lize, Tábor pak trápily finanční potíže. Jihočeský celek včas nezaplatil poplatek za přihlášku, proto nebyl svazem do 1. ligy přijat.

Naopak v soutěži i nadále zůstává Vrchlabí, které nabízí licenci k prodeji. Podle dostupných zdrojů o ni ale zatím nikdo neprojevil zájem. Existuje tedy pravděpodobnost, že by do soutěže nastoupil nestandardní počet třinácti týmů, což by zároveň znamenalo, že by v každém kole vždy jeden oddíl stál.

Nováčky jsou Šumperk a Most, kteří si vybojovaly účast v první lize v baráži.

Se změnou počtu účastníků souvisí i nový hrací systém. Hrát by se mělo čtyřkolově každým s každým, tedy celkem 52 kol, následovat bude play-off pro osmičku nejlepších mužstev. Dolní šestka si zahraje play-out, poslední dva týmy skupiny o udržení se o prvoligovou příslušnost poperou v baráži. První kolo je na programu ve středu 14. září.

Seznam klubů, které splnily podmínky pro účast v 1. lize v sezóně 2011/2012:
HC Benátky nad Jizerou
HC Berounští Medvědi
HC Dukla Jihlava
HC Most
HC Olomouc
HC Rebel Havlíčkův Brod
HC Slovan Ústečtí Lvi
HC Stadion Litoměřice
HC VCES Hradec Králové
HC Vrchlabí
KLH Chomutov
Salith Šumperk
SK Horácká Slavia Třebíč
SK Kadaň

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM