Kadaň prohrála v Třebíči v prodloužení

Matěj Hráček, Jindřich Poledna | 26.09.2011 | |

Kadaň prohrála v Třebíči v prodloužení

Po prvním plném bodovém zisku zajížděla Kadaň na led poslední Třebíče. Ta se v 1.třetibně ujala vedení, ale Kadaň ve 33.minutě vyrovnala. Střelcem branky byl uzdravený Vladimír Novák. Domácí však po třech minutách opět gólově odskočili, začátkem třetí třetiny dokonce o 2 branky. Na 3:2 snižoval v přesilové hře Jakub Vojta. V poslední minutě vyloučil rozhodčí domácího hráče na 2 minuty za hrubost a Kadaň získala velkou výhodu hrát v 6 proti 4. A podařilo se. Na 3:3 srovnal Stanislav Mikšovic. Domácí však rychle rozhodli v prodloužení a Kadaň si tak veze z Horáckého stadionu jen 1 bod.

 
6.kolo, pondělí 26.9.2011
SK Horácká Slavia Třebíč - Sportovní klub Kadaň  4:3p  (1:0, 1:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Laš (Sedláček, Honejsek), 36. Čech (Přibyl), 41. Sedláček (Laš), 61. Burian (Havran) - 33. Novák (Diviš, Stoklasa), 43. Vojta (Mikšovic, Fiala), 60. Mikšovic (Malínský). Rozhodčí: Úlehla - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 860. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.
SK Horácká Slavia Třebíč: Štefl - Sedláček, Kadela, Havran, Sláma, Brož, Sobotka, Rangl, Dietz - Vondráček, Dočekal, Dolníček - Kaut, Heřman, Čech - Honejsek, Laš, Burian - Vítek, Kovalský, Přibyl
Sportovní klub Kadaň: Závorka - Schmidt, Vojta, Mazanec, Látal, Ton, Charousek, Malínský, Novák - Rohan, Chlouba, Trefný - Szakal, Bursík, Freiberg - Mikšovic, Hofmeister, Fiala - Zmeškal, Stoklasa, Diviš

Komentář k zápasu


Kadaň, soupeř, se kterým sehráli Třebíčští vždy velice vyrovnané duely, ve kterých nepadlo příliš mnoho branek. Takovou měli fanoušci Horácké Slavie před zápasem představu. Horáci ovšem nutně potřebovali bodovat, neboť start do nového soutěžního ročníku se jim příliš nevydařil. Ovšem nutno podotknout, že měli hráči v červených dresech na co navazovat, vždyť v sobotu na jihlavském ledě sehráli velice dobrou druhou polovinu zápasu. Začátek souboje s Kadaní byl ale hodně vlažný. Soupeři hráli opatrně, kotouče se spíše nahazovali a mužstva sváděla nejvíce soubojů ve středním pásmu. Nic na tom neměnily ani dvě početní výhody, na každé straně jedna. A tak se ujala až akce, při které snad ani sám střelec příliš nevěřil, že by mohla skončit brankou. Na začátku 15. minuty si do útočného pásma najel domácí útočník Marek Laš, jehož střela propadla až za záda Závorky.

Do prostřední třetiny si Horáci přinesli bez dvaceti vteřin celou přesilovku, ovšem ke zvýšení skóre na kostce to nevedlo. Ve 27. minutě se uvolnil mezi kruhy, před gólmanem Třebíče, Chlouba, jeho pokus se Horákům ještě podařilo přizvednout do ochranné sítě. Kadaň však na domácí tlačila, snažila se vyrovnat skóre zápasu. Ve 31. minutě vytvořila zámek v útočném pásmu Dolníčkova pětka, která svými přihrávkami motala soupeře celkem dlouhou dobu. Byli to však hráči Kadaně, kterým se podařilo vstřelit branku. Ve 33. minutě překonal brankáře Štefla Vladimír Novák střelou k tyči. Žádný velký tlak ale Kadaň po vstřeleném branku nepředvedla, naopak, dopředu se hnali domácí. A s úspěchem. Ve 36. minutě předvedl dobrou práci na brankovišti Martin Čech, který tečoval střelu Přibyla.

Začátek poslední části hry byl opačný, než v předchozí třetině. Domácí opět dohrávali početní výhodu a tentokráte šťastným koncem. Obránce Zdeněk Sedláček se přesvědčil, že když se obránce rozhodne vystřelit v přesilovce od modré, je to dobrá volba, jeho pokus prošel až za záda brankáře. S domácími to vypadalo zase o něco lépe. Ale ve 43. minutě byl vyloučen domácí hráč Kovalský a Kadaň nekompromisně trestala. Mikšovic našel zpoza branky volného Jakuba Vojtu, a ten prostřelil Štefla. Hosté byli zpět v jednobrankovém závěsu. Obě mužstva bojovala, nasazení bylo o poznání vyšší a to s vděkem kvitovali i domácí příznivci, kteří hnali Horáckou Slavii kupředu. Na ledě se také přitvrdilo. V 60. minutě, 58 vteřin před koncem zápasu se celkem netakticky nechal úplně zbytečně vyloučit Dočekal, když neudržel nervy na uzdě a oplácel soupeři atak brankáře. Rozhodčí ho poslali na dvě minuty, a Kadaň srovnala. Třináct vteřin před koncem prostřelil tvrdou ránou vše co stálo v cestě Stanislav Mikšovic a nasměroval zápas do prodloužení.

Prodloužení trvalo pouze 16 vteřin. Vzal to na sebe Vilém Burian, projel s kotoučem ze středního do útočného pásma a střelou nad ledem propálil brankáře Závorku. Horáci bodovali zaslouženě, hlavně za odehrání poslední třetiny, kdy měl hokej asi nejlepší úroveň v celém zápase.
Matěj Hráček

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: První třetinu jsme zaslouženě vyhráli. Ve druhé části nám trošku došla šťáva, Kadaň nás přitlačila. Stálo nás hodně sil sobotní utkání v Jihlavě. Kadaň je kvalitní mužstvo. V závěru se nechal úplně zbytečně vyloučit Dočekal a Kadaň srovnala. Cením si toho, že jsme našli sílu a dali gól v prodloužení. Doufám, že to hráčům pomůže a zjistí, že když budou hrát celý zápas na krev, jsme schopni odehrát dobré zápasy.

Jiří Rech- SK Kadaň: Hodnotí se mi to rozporuplně. Bod jsme urvali, ale vzhledem k průběhu zápasu, kdy jsme si vytvořili mnoho šancí a bohužel nás zklamala koncovka. Třebíči zachytal brankář a ten náš neměl svůj den.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM