Do Kadaně míří třetí Hradec

Jindřich Poledna | 14.10.2011 | |

Do Kadaně míří třetí Hradec

Hradec Králové už několik let patří do horní poloviny prvoligové tabulky, v posledních dvou letech dokonce do nejlepší čtveřice. A i letos se mu daří! Za prvním Ústím zaostává o 6 bodů, Olomouc má o pouhé 2 body více. Obávaná ofenziva Východočechů o sobě dává vědět a před Kadaní je tak velká výzva - dokázat, že současný tým má na postup do vyšších pater tabulky, a že soupeři si pro body do Kadaně nebudou jezdit ani v letošní sezóně.

 
Hradec Králové rozjel letošní sezónu na výbornou, v prvních pěti utkáních nepoznal přemožitele, svou hlavu museli sklonit energetici až před hrou Chomutova (1:4). V následujícím kole prohráli také s lídrem z Ústí (2:7). V posledním kole si ale zlepšili bodový stav, když doma jasně porazili Jihlavu 5:2.

Jedničkou mezi hradeckými tyčemi je Jakub Čech. Ten hájil branku energetiků již 9x, inkasoval 27 branek a má tak průměr 90,25% na zápas. Dvojkou týmu je Vladislav Koutský (ve 3 utkáních inkasoval 5 branek a má průměr 94,32%).

Kanadskému bodování obrany zatím jasně vévodí Milan Karlíček. Dal sice jen jednu branku, ale na 7 jich přihrál. Nejlepším střelcem od modré je se dvěma zásahy do černého Martin Vágner.

To útok je na tom s kanadskými body o moc líp. Zatím nekorunovanými krály jsou v Hradci Vít Budinský s Patrikem Moskalem. Oba mají 15 bodů. Nejlepším střelcem týmu je s 8 zásahy právě Budínský, vítěz v gólových přihrávkách Martin Koudelka má již 10 asistencí. Statistikám trestných lavic vévodí Jakub Orsava s 27 minutami hamby.

Sestava našeho příštího soupeře v posledním zápase proti Jihlavě:
HC VCES Hradec Králové: Čech - Karlíček, Cartelli, Vágner, Poživil, Hendrich, Chmelíř, Čáp, Lesák - Kadlec, Brož, Budínský - Moskal, Koudelka, Orsava - Kubica, Tvrdík, Berger - Látal, Jindřich, Kubeš.

Utkání má plánovaný začátek v sobotu 15. října 2011 v 17 hodin. Pro všchny fanoušky, kteří se nemohou utkání zúčastnit osobně bude připraven tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM