Kadaň prohrála důležitý boj o body v Berouně

Jindřich Poledna | 22.10.2011 | |

Kadaň prohrála důležitý boj o body v Berouně

Ačkoliv byla Kadaň od začátku zápasu aktivnější, dostala v 7.minutě branku. Kadaňská radost přišla v zápětí, na 1:1 srovnal v 10.minutě Stanislav Mikšovic. Jenže domácí ještě do konce třetiny využili přesilovku a ujali se vedení, které potvrdili svým třetím gólem po dalších 29 sekundách. Na 4:1 zvýšili domácí hned začátkem 2.třetiny a s Kadaní to začíná vypadat hodně špatně. Tomáš Schmidt sice snížil při přesilovce Kadaně, ale v následující minutě se opět radovali domácí. Po druhé třetině byl tak stav 5:2. Kadaň využila svou přesilovku ve 3.třetině a Josef Eiselt snižoval na 5:3. Na víc se Kadaň již nezmohla.

 
15.kolo, sobota 22.10.2011
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  5:3  (3:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Forman (Hašek), 17. Rubeš (Doležal, Treille), 17. Hašek (Švagrovský), 22. Vlček, 35. Hašek (Švagrovský) - 10. Mikšovic (Revay, Hofmeister), 34. Schmidt (Szakal), 52. Eiselt (Mikšovic). Rozhodčí: Florian - Komárek, Špůr. Vyloučení: 13:17, navíc Treille (BER) 10 min, Malinský, Zmaškal a Mazanec (všichni KAD) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 400. Střely na branku: 38:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3.
Medvědi Beroun 1933: Slipčenko, (Kareš) - Jebavý, Husák, Sobotka, Nedvěd, Veselý, Malý, Beňovič, Vlček, Besser, Přibyl, Forman, Švagrovský, Hašek, Doležal, Rubeš, Treille, Poletín, Stromko, Stránský, Pavel
Sportovní klub Kadaň: Kaššák - Schmidt, Szakal, Malinský, Revay, Trefný, Mazanec, Tollinger, Zmeškal - Eiselt, Skořepa, Chlouba - Ton, Mikšovic, Hofmeister - Stoklasa, Charousek, Bursík - Polák, Stehlík, Mála

Komentář k zápasu

Kadaň do utkání s Berounem, který je v tabulce postavený o dvě příčky výše, vstoupila bez respektu. Hofmeister s Tonem ohrozili branku domácích hned při svém prvním střídání. Domácí pak také zabrali, Kaššák měl práci, ale tým držel nad vodou. Poprvé kapituloval v 7.minutě, kdy se Miroslav Forman trefil přesně pod víko kadaňské branky – 1:0.

Domácí byli po vstřelení branky aktivnějším celkem, ale vyrovnání přišlo velmo brzo. V 10.minutě srovnal stav na 1:1 Stanislav Mikšovic, který se trefil mezi nohy domácího gólmana. Domácí pak nevyužili svou první přesilovou hru, Kadaň jim nedala šanci usadit se v útočném pásmu. Tlak domácích však postupně sílil a druhá přesilovka Berouna už úspěšná byla! Střelcem na 2:1 byl Tomáš Rubeš.

Hosty odbržená branka rozhodila, přestali se koncentrovat a v zápětí inkasovali potřetí! 29 vteřin do Rubešově zásahu zvedal ruce nad hlavu Jiří Hašek a domácí vedli 3:1. V poslední minutě úvodní třetiny se ještě nechal zbytečně vyloučit domácí Treille a Kadaň dostala výhodu první přesilové hry. Ta byla sice přerušena přestávku, avšak hosté toho moc nepředvedli, naopak po návratu domácího hráče se Beroun dostal do tříbrankového vedení! Ladislav Vlček vybojoval kotouč a z úhlu ho nahodil na Ka3šáka, který si ho nešťastně srazil za brankovou čáru 4:1. Beroun byl i nadále při chuti, navíc Kadaň faulovala a dávala domácím neustále možnost dalšího tlaku. A tu domácí využívali. Tlak sílil a hosté se způsobem své hry dostali i do pozice 3 proti 5! Před další pohromou držel Kadaň brankář Jan Kaššák. Beroun by lepší i v následující hře 4 na 4.

Kadaň snížila na 2:4 při přesilovce ve 34.minutě. Tomáš Schmidt bombou od modré trfil tyč Slipčenkovy branky, od které se puk odrazil za brankářova záda. Jenže štěstí se od Berouna neodpoutalo. Hned v následující minutě čaroval opět Kaššák, puk po Haškově střele však nakonec za brankovou čárou skončil – 5:2.

Do konce třetiny se opět vylučovalo na obou stranách, ale ani jeden z týmů již další branky nedosáhl.

Domácí si snažili ve třetí třetiny své vedení již bránit, ale používali k tomu nedovolené způsoby a rozhodčí je za to posílal pykat na trestnou lavici. Jenže Kadaň toho dlouho nedokázala využít. Velikou šanci korigovat skóre měl v 51.minutě Eiselt, který po chybě berounské obrany jel sám na Slipčenka- ten jej ale vychytal! Na 3:5 z pohledu Kadaně snižoval v přesilové hře v 52.minutě právě Josef Eiselt. Ten byl po dosažené brance při chuti a v 53.minutě pohrdl další tutovkou. Ke konci zápasu byl zápas vypjatý, rozhodčí rozdal velký počet trestů, Kadaň dostala tento večer jasně nejvíce trestných minut v této sezóně. Beroun tak po výhře 5:3 získal důležité 3 body.

Jindřich Poledna
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM