Kadaň prohrála v Hradci v prodloužení a získala další bod

Jindřich Poledna | 23.11.2011 | |

Kadaň prohrála v Hradci v prodloužení a získala další bod

Kadaň končila první polovinu základní části v Hradci Králové. A začala výborně! Hned v 6.minutě šla do vedení, když střelu Szakala od modré dopravil do branky Richard Diviš. Domácí však před koncem třetiny dokázali srovnat. Podruhé šli hosté do vedení na začátku druhé třetiny, skulinu mezi brankářovými betony našel Tomáš Polák. Domácí Hradec ještě do konce třetiny opět srovnal.Ve třetí části branka nepadla a zápas dospěl do prodloužení. Tam byl úspěšnější domácí Hradec a získal tak druhý bonusový bod.

 
26.kolo, středa 23.11.2011
Královští lvi Hradec Králové - Sportovní klub Kadaň  3:2p  (1:1, 1:1, 0:0 -1:0)
Branky a nahrávky: 17. Čížek (Tvrdík), 29. Budínský (Moskal), 62. Hendrich (Kubeš) - 6. Diviš (Szakal, Chlouba), 24. Polák (Stoklasa). Rozhodčí: Svoboda – Brejcha, Suchánek. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Královští lvi Hradec Králové: Čech (Blažek) – Čížek, Bendík, Poživil, Vágner, Čáp, Hendrich, Roupec, Chmelíř – Rytnauer, Tvrdík, Záhorovský – Budínský, Koudelka "C", Moskal – Berger, Brož, Kubeš – Valášek, Macháň, Kadlec.
Sportovní klub Kadaň: Závorka (Jarina) – Mazanec, Malinský, Szakal, Schmidt, Révay, Zmeškal, Charousek K., Tollinger – Boušek, Mikšovic, Ton – Chlouba, Diviš, Polák – Novák, Charousek J., Skořepa "C" – Bursík, Kůs, Stoklasa.

Komentář k zápasu

Domácí brzy prohrávali, zvládli však vyrovnat

Hradec vstoupil do utkání velice ospale a Jakub Čech měl hned od začátku plné ruce práce. V šesté minutě byl však už překonán – Martin Szakal tvrdě vypálil od modré čáry a na správném místě byl připravený Richard Diviš. Hokejista, který dříve působil také pod Bílou věží, bez potíží zasunul puk do prázdné brány a bylo to 0:1.

Ani ne za minutu měli hosté další obrovskou šanci, jenže proti blafáku Zdeňka Skořepy tentokrát hradecký brankář fantasticky zasáhnul. A tím jakoby svým splouhráčům zavelel do útoku. Hned vzápětí totiž Závorka musel čelit tlaku třetí hradecké formace a klid neměl ani nadále.

V patnácté minutě přerušilo hradeckou aktivitu zaváhání, které po střele Karla Tona skončilo až na tyčce hradecké branky. O chvíli později se ale domácí radovali z vyrovnání – Michal Tvrdík vyhrál buly na hokejku Václava Čížka, jehož přesně mířené nahození prošlo až do růžku kadaňské brány - 1:1.

Scénář se opakoval

Ze druhé třetiny ale uběhlo jen něco málo přes tři minuty a domácí znovu zaostávali. Nechali si totiž ujet dva hráče proti jedinému obránci a Stoklasa nádherně našel Tomáše Poláka, jenž z první bez problémů zakončil za Čechova záda - 1:2.

I tentokrát ale zvládl hradecký tým celkem rychle vyrovnat. Na ledě se bil druhý útok a když z úhlu vystřelil Vít Budínský, Tomáš Závorka kapituloval podruhé – 2:2.

Kromě čtyř branek ale zápas moc podívané nenabízel. Obě mužstva dostala ve zbytku třetiny početní výhodu, se kterou nedokázala naložit. V kadaňském dresu se v dobrém světle ukazoval například zkušený Stanislav Mikšovic, nicméně brankář Čech, stejně jako jeho protějšek, si se vším dokázal poradit.

Ospalá třetí třetina nerozhodla

Nepříliš závratná podívaná pokračovala i nadále. V úvodu třetího dějství se po přiťuknutí Záhorovského ocitla v dobré pozici čerstvá hradecká posila Ladislav Rytnauer, ale Závorka bleskurychle švihnul svým pravým betonem.

Domácí měli i několik dalších šancí, nicméně v brance neskončila ani nebezpečná střela Lukáše Chmelíře, ani jeho kolegy z obrany Martina Vágnera. Kadaň ale jinak v závěru rozhodně nebyla slabým soupeřem a několikrát také zatlačila. Základní hrací doba ale už branku nenabídla.

Dva body zůstaly v Hradci

V prodloužení to byla hradecká čtveřice, kdo prokázal větší hlad po rozhodující brance. A gólový efekt se dostavil hned po 82 sekundách. Třetí formace korunovala svůj povedený výkon, když Kubešovu střelu dorazil do odkryté klece obránce Jiří Hendrich a o vítězi bylo jasno - 3:2 po prodloužení.

Martin Voltr

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
Začátek utkání jsme měli ospalý a chvíli trvalo, než jsme se rozjeli. Ještě jsme měli štěstí, že za stavu 0:1 nám Kuba Čech chytil jistou gólovku. Další důležitá věc byla, že nám soupeř neodskočil na dvě branky, takže kluci bojovali, dřeli a vždycky to nějakým způsobem srovnali. Pak jsme jim říkali, aby to tam z brankoviště prostě nějak dodloubali, ale pohříchu se to povedlo až v prodloužení. Jinak to bylo nesmírně těžké utkání, ze kterého jsme chtěli tři body. Máme dva a asi musíme být spokojení.

Jiří Rech (SK Kadaň):
Po ztrátě s Mostem jsme chtěli bodovat v Hradci, což se nám podařilo. Jeden bod sice není v naší situaci nic moc, ale i tak je dobrý. První třetinu jsme odehráli dobře, dokonce jsme mohli odskočit na 2:0 a hned by to bylo jiné. Hokej se ale na kdyby nehraje, hraje se na branky. Remíza byla podle mě zasloužená a v prodloužení domácí nasadili zkušené hráče, takže jsme bohužel dostali gól.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM