Kadaň porazila doma Beroun

Jindřich Poledna | 30.11.2011 | |

Kadaň porazila doma Beroun

Po bezbrankové první části měla domácí Kadaň bleskový vstup do druhé třetiny. Jiří Charousek se prezentoval dokonalým blafákem a překonal Slipčenka poprvé. Hosté vyrovnali ve 33.minutě a měli šanci navýšit skóre v následující přesilovce. Kadaň se dostala opět do vedení na konci třetiny, když se důrazem prosadil Vladimír Novák. Hosté vyrovnali ve třetí třetině, ale Richard Diviš hned po 22 vteřinách posunul vedení opět na stranu Kadaně. Čtvrtý kadaňský gól padl již do prázdné brány Medvědů, trefil se Tomáš Bursík.

 
28.kolo, středa 30.11.2011
Sportovní klub Kadaň - Medvědi Beroun 1933  4:2  (0:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 21. Charousek J. (Mazanec, Malinský), 39. Novák (Mazanec), 45. Diviš (Szakal, Kůs), 60. Bursík (Diviš, Skořepa) - 33. Doležal (Jaškin.), 45. Jaškin (Špelda). Rozhodčí: R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 35:42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Sportovní klub Kadaň: Řehoř - Malínský, Mazanec, Schmidt, Szakal, K.Charousek, Révay, Tollinger, Zmeškal - Skořepa, J.Charousek, Boušek - Kůs, Diviš, Novák - Ton, Mikšovic, Bursík - Polák, Chlouba, Račuk
Medvědi Beroun 1933: Slipčenko - Sobotka, Nedvěd, Špelda, Veselý, Jebavý, Soldán, Barák - Stromko, Švagrovský, Hašek - Doležal, Jonáš, Jaškin - Pavel, Rubeš, Poletín - Malý, Vlček, Milfait

Komentář k zápasu

Hosté sice jako první ohrozili domácí brankáře Řehoře, ale hned ve 2.minutě šli do 4, kdy se nechal zbytečně vyloučit Doležal. Domácí však nic nepředvedli, šanci si naopak vypracovali Medvědi. Kadaň měla problémy s rozehrávkou a přechodem přes střední pásmo. Největší šanci celé první třetiny si vypracoval domácí Karel Ton, Slipčenko jeho tutovk vypíchl na poslední chvílí holí. Další přesilovka domácích byla již povedenější, Slipčenko musel několikrát zasahovat, šlo však většinou o střely z větší vzdálenosti, které hostující gólman viděl. Beroun si zahrál svou přesilovku až od 16.minuty, ale pozorná hra domácích jim kazila všechny plány. První třetina tak skončila bez branek.

Do té druhé vkročili domácí famózně. Měli výhodu 30 sekund přesilové hry z první třetiny a Jiřímu Charouskovi stačilo jen 16 sekund. Slipčenko neměl proti jeho nájezdu sebemenší šanci – 1:0. Domácá měli dalších 5 minut navrch, ale postupně se začali probírat i Medvědi, kteří toužili po vyrovnání. Od 27.minuty měl Beroun mírnou převahu, kterou korunoval v čase 32:33 vyrovnávající brankou. Tomáš Doležal dorazil Jaškinovu střelu – 1:1. Medvědi mohli i nadále pokračovat v tlaku, protože následovala jejich přesilová hra. Hosté obstřelovali domácí branku, řehoř však všechny jejich pokusy vychytal. A tak trestali domácí. Střela Martina Mazanceod modré propadla Slipčenkovi za záda a Vladimír Novák byl ve správný čas na správném místě – 2:1. Za tohoto stavu se šlo podruhé do kabin.

Hosté hned v úvodu třetí třetiny dali jasně najevo, že chtějí srovnat za každou cenu. Tlačili a domácí faulovali. Vyrovnávací branka padla při přesilovce Medvědů 4 na 3, když Dmitrij Jaškin dorazil puk za bezmocného Řehoře – 2:2. Radost Medvědům nevydržela dlouho. Domácí Kadaň se opět dostala do vedení 22 vteřin po vyrovnávací brance. To se Richard Diviš nejlépe zorientoval před brankou Berouna a poslal domácí znovu do vedení – 3:2. Domácím se následně zranila jedna z opor – Ladislav Boušek a Kadaň musela přeskupit své útočné řady.

V následujících minutách se hrálo především ve středním pásmu, oba týmy přitvrdili v obraně a snažili se přejít do útočného pásma rychlými brejky. Oba brankáři se měli několikrát co činit a podrželi svá mužstva. Beroun si vzal oddechový čas netradičně v 54.minutě, ale obraz hry se v následujících minutách moc nezměnil. Beroun vytvářel nátlakovou hru, ale měl problémy přejít přes útočnou modrou. Pokud se mu to podařilo, vše řešil výborně chytající Řehoř. A tak se hosté uchýlili v čase 58:20 k odvolání brankáře.

A domácí trestali! Tomáš Bursík ujel obraně Berouna a zavěsil do prázdné branky – 4:2. Domácí se tak po pěti zápasech dočkali tříbodového zisku a poskočili o jednu příčku v prvoligové tabulce.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (SK Kadaň) - Dvakrát jsme vedli o branku a soupeř vždy srovnal. Důležitým momentem byla naše třetí branka, kterou jsme dali rychle po berounském vyrovnání. Nakonec jsme ubránili i power-play soupeře, navíc v vstřelili uklidňující čtvrtou branku. Jsme rádi, že jsou 3 body naše.

Miloš Pecka (HC Beroun) - První třetinu jsme odehráli velmi dobře. Skončila sice bez branek, domácí měli více střel, ale bylo to díky přesilovkám, které hráli. Hned po 15 vteřinách druhé třetiny jsme dostali branku, když jsme po bully nepokryli hráče, pak jsme sice vyrovnali, ale Kadaň po naší hrubce, kdy jsme nedobruslili útočníka, šla opět do vedení. Poslední třetinu jsme opět dobře rozehráli, srovnali jsme na 2:2, ale domácí rozhodli rychlou brankou. Pokud bychom udrželi alespoň 3 minuty vyrovnaný stav, určitě bychom si odsud odvezli minimálně jeden bod.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM