S novým rokem přichází dvě velmi těžká utkání

Jindřich Poledna | 03.01.2012 | |

S novým rokem přichází dvě velmi těžká utkání

Celé vánoční svátky a čtyři dny v novém roce měli kadaňští hokejisté na to, aby se připravili na třetí derby této sezóny - s Chomutovem. Dva po sobě jdoucí zápasy s favority ligy nejsou pro žádný z celků příjemné. Kadani se navíc před Vánocemi dařilo, bodovala především doma, začala střílet branky i v přesilovkách, a kdyby se jí do cesty v Benátkách nepostavil nepochopitelný rozhodčí Přikryl, přivezla by i z Benátek všechny 3 body, neboť byla téměř celý zápas lepším týmem.

 
Obě derby této sezóny skončily lépe pro Chomutov. V tom prvním se v brance Kadaně představil na výpomoc karlovarský junior Habal, který se neukázal v dobrém světle. Střídal po 14ti minutách hry, kdy pustil za svá záda 3 laciné branky. Kadaň tak doplatila na to, že Habal získal cenné zkušenosti v dospělém hokeji, ale 3 body díky tomu zůstaly v Chomutově, který vyhrál v poměru 6:4. Branky Kadaně vstřelili 2x Fiala, Mikšovic a Ton.
Druhé derby mělo úplně jiný nádech. Kadaň byla celou první polovinu zápasu lepší, zaslouženě vedla, ale zkušený hostující celek využil chyb v domácí obraně a koncem druhé třetiny skóre otočil. Celkově vyhrál 4:1. Jedinou branku Kadaně si připsal Novák.

Pirátům se v poslední době velice daří. Poslední porážku zažili 12.listopadu, když padli doma 0:2 s Jihlavou. Od té doby jen bodovali. 12x za 3 body, jednou zíkali bod v Olomouci po prohře na samostatné nájezdy. V posledních dvou zápasech vyhrál Chomutov doma s Berounem 5:1 a Jihlavě vrátil porážku na horáckém stadionu v poměru 6:2.

Jedničkou pirátské svatyně je Miroslav Hanuljak. Zatím má odchytáno 29 utkání s průměrem 1,89 branky na zápas a úspěšností 92,58%. V obraně zatím nasbírali nejvíce bodů obránci Jakub Gróf (2+19) s Lukášem Pulpánem (3+16). Kanadské bodování Chomutova vede David Hruška (23+18) stíhaný Milanem Kraftem (17+23). Nejtrestanějším hráčem týmu je Štěpán Hřebejk se 71 trestnými minutami.

Sestava Pirátů z posledního utkání v Jihlavě:
Piráti Chomutov: Hanuljak (od 31. do 36. Strmeň) - Mrázek, Havíř, Palin, Jillson, Grof, Opalek, Deveri, Rutta - Hřebejk, Helminen, Hruška - Procházka, Gajovský, Seman - Hafenrichter, Sikora, Ondřej - Hromas, Lapšanský, Jíra.

Úvodní vhazování proběhne v chomutovské hokejové aréně ve středu 4.ledna v 17:30. Pro všechny fanoušky bude připraven také tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM