Potvrdíme dobré výkony i proti Olomouci?

Jindřich Poledna | 17.01.2012 | |

Potvrdíme dobré výkony i proti Olomouci?

Po dvou výhrách z posledních zápasů přijede prověřit severočeský celek třetí Olomouc. Hanácký tým je také nabuzený, v posledním kole porazil svého souseda - čtvrtou Jihlavu a jasně si upevnil své postavení v prvoligové tabulce. Olomouc je však také k poražení, protože stejně jako Kadaň má problémy se svými ikonami.

 
Hanácký kapitán Jan Mikel se momentálně pohybuje jen o berlích a jeho návrat je v nedohlednu. Už delší dobu se v dresu Olomouce neobjevuje ani Jiří Dopita. Mimo hru je kromě kapitána také další excelentní obránce Alexandr Lhotský a mladý útočník Matěj Pekr. Klub tak byl nucen angažovat nové tváře. Již proti Berounu asi svou premiéru v seniorském týmu odbyl junior Jakub Schejbal, proti Kadani se poprvé představí v hanáckém dresu obránce Patrik Vrána.

Olomouc vyhrála 6 z posledních 7 zápasů. Ještě před Vánocemi porazila porazila doma na samostatné nájezdy 4:3 Chomutov, vyhrála u lídra v Ústí 5:3 a v posledním loňském kole doma vyhrála nad posledním Mostem 3:1. Po novém roce sice prohrála 2:6 v Hradci Králové, další zápasy se ale vezly jen na vítězné vlně. Domácí vítězství 5:1 se Šumperkem a 4:0 s Berounem korunovali Hanácí dvěma body po výhře 6:5 po samostatných nájezdech v trápící se Jihlavě.

V brance Olomouce se v poslední době objevuje především Štefan Žigárdy. Ten má za 24 zápasů průměr 2,42 gólu na zápas a úspěšnost 92,3%. V Jihlavě se prostřídali oba brankáři. Druhou polovinu zápasu odchytal Libor Kašík. Ten má z 19 zápasů průměr 1,47 obdržené branky a úspěšnost 95,33%.

Kanadské bodování obrany vede Jakub Bartoň (10+16). V týmu Olomouce působí jako elitní obránce. Druhý Jiří Ondrušek má na svém kontě o zápas méně, ale jen 12 bodů (4+8). V útoku nasbíral nejvíce bodů Petr Haluza (20+17), stíhaný je Jiřím Řípou (5+24), Radimem Kucharczykem (13+16) a Michalem Pšurným (7+20). Nejtrestanějším mužem je útočník Jiří Řípa.

Sestava Olomouce z posledního zápasu v Jihlavě:
HC Olomouc: Žigárdy (31. Kašík) – Janáček, Nedbálek, Bartoň, Ondrušek, Staněk, Horák O., Schejbal – Kucharczyk, Kolouch, Selingr – Marosz, Řípa, Haluza – Pšurný, Ministr, Zbořil – Rác, Šlahař, Herman.

Zápas, který otevře poslední čtvrtinu základní části, začne na kadaňském zimním stadionu v tradičním středečním čase 18 hodin. Přijďte podpořit náš celek, který má jedinečnou šanci vyhrát 3 utkání v řadě, což se Kadani v této sezóně ještě nepodařilo! Pro fanoušky, kteří se nemohou zápasu zúčastnit osobně, bude připraven tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM