Kadaň smetla Šumperk a připisuje si už šestý zářez

Filip De Bolle, Martin Gahler | 25.01.2012 | |

Kadaň smetla Šumperk a připisuje si už šestý zářez

K a d a ň - Domácí začali velice aktivně a po 23. minutách se ujali vedení 3:0 po brankách Andrese,Fialy a Poláka. Hosté sice do konce druhé třetiny snížili, ale domácí ve třetí potvrdili dominanc a nakonec Heřman přidal čtvrtou branku do prázdné klece. Domácí tak vyhráli už šest zápasů v řadě a sen o play-off tak žije dál.

 
43.kolo, středa 25.1.2012
Sportovní klub Kadaň - Salith Šumperk  4:1  (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Andres (kůs), 14. Fiala (Mikšovic, Szakal), 23. Polák (Novák, Jeřábek), 60. Heřman (Charousek, Jeřábek) - 39. Velecký (Suchý, Červenka). Rozhodčí: Zubzanda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:5, navíc Štůrala (SUM) 10 minut za nesportovní chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Střely na branku: 56:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Sportovní klub Kadaň: Závorka - Schmidt, Szakal, Trefný, Bombic, Malínský, Jeřábek, Tomeček, Zmeškal - Fiala, Mikšovic, Heřman - Skořepa, Charousek, Bursík - Polák, Diviš, Novák - Andres, Kůs, Boušek.
Salith Šumperk: Štůrala - Holík, Novotný, Ondráček, Suchý, Tesařík, Křetínský, Drtil - Haas, Meluzín, Plášek - Brunec, Hulva, Vrdlovec - Hlinka, Velecký, Červenka - Vrána, Skoumal.

Komentář k zápasu

Domácí začali velice aktivně a ve 3. minutě se málem rozsvítilo červené světlo, ale Andres promáchl. Na druhé straně Závorka neudržel ostrou tečovanou střelu, puk mu vypadl, ale ještě před čárou ho dokázal zachytit. Domácí brzy získali iniciativu a zatlačili Draky do jejich sluje. Naděje hostí ale držel Štůrala a obránci, kteří často bránili v zakončení. V 10. minutě měli domácí několik příležitostí na konci přesilové hry, ale ujala se až střela po ní. Andres napálil puk po vhazování a ten pomalým postupem doklouzal za brankovou čáru. Hosté okamžitě odpověděli, ale ani Haasova tvrdá rána, ani Vrdlovcovo zjevení před brankou branku nepřineslo. A tak se znovu radovali domácí. Únik 2 na 1 zakončil po Mikšovicově přihrávce Fiala . O minutu později se pokoušel překonat ležícího brankáře Diviš, ale přehodil i branku. Hosté se snažili zkorigovat stav, ale domácí obrana je k ničemu většímu nepustila a do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Hned na začátku třetiny přišel obrovský tlak domácích. Nejprve ujel sám Novák, poté velmi nebezpečně pálil Malinský a Diviš, ale ani jedna ze střel neskončila v brance. Ale předci jen se domácí dočkali. Dnes velice aktivní Diviš dotáhl puk po straně a poslal ho před branku Polákovi a ten ho uklidil do sítě. Hostům se poté naskytla příležitost přesilové hry 4 proti 3, ale díky obětavé hře obránců se nedostali do větší šance. Tu přinesl až Heřman, který se snažil překvapit Závorku objížďkou branky, ten se ale včas přemístil. Ve 33. minutě se mohli hosté dnes poprvé rozjásat, když Závorkovi propadl kotouč, ale na poslední chvíli ho z čáry smetl Trefný. Hosté neztratili naději a v poslední minutě alespoň snížili. Veleckého zapomněla obrana na modré, ten se dostal do brejku a jeho střela překvapivě skončila za zády závorky. Do kabin se tak šlo za stavu 3:1.

Třetí třetina byla plně v držení domácích. Diviš znovu trápil obranu hostí. Nejprve jí ujel, ale nepodařilo se mu zakončit, poté zkoušel střelu, která sice prošla mezi betony, ale ne dostatečně daleko. Poté nebezpečně pálil Bursík, ale Štůrala byl pozorný. V polovině třetiny ujeli hostující obraně Fiala s Mikšovicem, ale první jmenovaný nepřehodil gólmana. O chvíli později minul o malý kousek branku hostí Jeřábek a po ukázkové kombinaci ani Boušek. Na druhé straně pálil Vrdlovec, ale ani on nepřekonal svého soka. Hosté se nakonec odhodlali k power-playi a ta nedopadla dobře. Puk získal Heřman a zavezl ho do odkryté klece.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (SK Kadaň) – Dnes to byl další těžký zápas. Samozřejmě bylo důležité, že jsme vedli 3:0. Pak jsme na závěr druhé třetiny udělali takovou malou chybku, soupeř toho využil. Náš dnešní soupeř po celý zápas dobře bruslil, byl strašně nepříjemný. My jsme hrozně moc rádi, že jsme ten zápas dneska ukopali, protože to byla v podstatě letos první výhra se Šumperkem.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM