Ve skupině "O baráž" přivítáme jako první Beroun

Jindřich Poledna | 24.02.2012 | |

Ve skupině

Nadstavbová část týmů, které se umístily na 9. - 14. místě má oficiální název "O baráž". Hraje se dvoukolově doma-venku každý s každým, na Kadaň čeká tedy 10 zápasů. Body ze základní části zůstávají a 2 poslední celky půjdou do baráže s vítězi všech skupin 2.ligy. Most je již nyní jedním z účastníků baráže, protože na 12.místo ztrácí 31 bodů a získat může při 10 výhrách jen 30 bodů. Druhým největším kandidátem je právě náš příští soupeř - celek Berounských Medvědů, který na 12.Šumperk ztrácí 12 bodů.

 
Beroun v posledních kolech nemá zrovna ideální formu. Naposledy vyhrál ve 47. kole doma s Chomutovem. To bylo již v době, kdy bylo jasné, že Piráti skončí na 2.místě a začali jako Robin Hood chudým dávat. Všem kromě Kadaně. Od té doby šel Beroun od porážky k porážce. Neuspěl v Ústí nad Labem, doma s Mostem, v Hradci Králové, s Olomoucí a naposledy padl v Šumperku vysoko 2:6.

Kadaň neznala v první polovině na Berounské Medvědy recept a 2x prohrála. Nejprve doma 2:4 (Fiala, Chlouba) a poté i v Berouně 3:5 (Mikšovic, Schmidt, Eiselt). Utkání s tímto soupeřem v druhé polovině soutěže měla výsledky opačné. V posledním listopadovém dnu Kadaň na svém ledě vyhrála v poměru 4:2 (Charousek, Novák, Diviš, Bursík) a v druhé polovině ledna rozstřílela Beroun na jeho kluzišti 7:4 (Jiří Charousek 3x, Richard Diviš, Zdeněk Skořepa, Ondřej Fiala a Petr Stoklasa).

Kadaň půjde do utkání jako favorit, jenže dá se čekat urputný boj o každý kousek ledu. Zápasy s Berounem nebývají příliš pohledné, jde většinou o boje kolem mantinelu, přímočarých akcí či pěkných kombinací se od Berouna příliš čekat nedá. Recept na pěkný hokej by byl stejný jako v lednu - zlomit soupeře více góly a v poklidu utkání dohrát.

Sestava našeho příštího soupeře z utkání v Šumperku:
HC Beroun: Valent - Palaščák, Barák, Švagrovský, Jebavý, Husák, Kupec, Stromko, Hašek, Rubeš, Vlček, Přibyl, Doležal, Poletín, Nedvěd, Veselý, Říha, Malý, Soldán, Žalčík, Forman.

Zápas začíná v tradičním sobotním čase 17 hodin a všichni fanoušci ledního hokeje jsou srdečně zváni.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM