Chci se pořádně naučit anglicky

Jindřich Poledna | 30.07.2012 | |

Chci se pořádně naučit anglicky

Kamil Jarina se dá bez nadsázky nazvat Severočeskou hokejovou ikonou. Svůj hokejový život strávil především v této části naší republiky, ale to vše se nyní mění. Kamil si našel angažmá za mořem a v Kadani se jen připravuje na svou další hokejovou štaci. Nás především zajímalo, kam se chystá.

 

Kamile, jak probíhá Vaše letní příprava?
Probíhá stejně jako všem kadaňským klukům. Trénujeme 3x denně, jsme v posilovně i na ledě. Trénink je celkem náročný, ale na to už jsme zvyklí, v sezóně se nám to jedině vyplatí.

Prý Vás příští sezónu v kadaňském drese neuvidíme…
To je pravda. Po sezóně jsme se na nové smlouvě ani nedomlouvali. Ta stará byla uzavřená v Chomutově a tam je teď hodně brankářů. Mě láká naučit se pořádně anglicky a tomu jsem podřídil všechno. Příští sezónu budu hrát za mořem.

Jak jste se k novému angažmá dostal?
Oslovil jsem svého agenta, pana Sivka. Ten se nejdřív smál, že za moře chodí především mladí kluci, co tam budou dělat s dědkem… Ale podařilo se, přišlo několik nabídek a já si vybral Wichitu. Prý se jim líbily moje statistiky a zkušenosti. Klub vypadá velmi zajímavě, lidi tam na hokej chodí v hojném počtu, už teď mají prodáno 7000 permanentek a to se začíná hrát až za 2 měsíce!

Jak dlouho plánujete hrát hokej vrcholově?
Já si teď nedělám v tomhle směru žádné plány. Strašně moc záleží na zdraví. V posledních dvou sezónách jsem půlku promarodil, sám jsem z toho neměl radost. V tomhle jde především o zdraví. Sám bych chtěl minimálně jednu nebo dvě sezóny za mořem zkusit. Uvidíme, jak mi to půjde. Pozitivní je, že mě hokej pořád baví, nemusím se do ničeho nutit. Pořád mi nechybí soutěživost a to je pro mě hodně důležité.

Jaké máte plány po skončení hokejové kariéry?
O tom jsem začal přemýšlet už před deseti lety. Rozjel jsem podnikání, takže až skončím s hokejem jako hráč, práce bude dost. Přemýšlel jsem také, jestli bych třeba netrénoval brankáře. Nějaké nabídky jsem už dostal, ale na to je ještě čas. Ani nevím, jestli by mě to bavilo.

Do kdy budete ještě trénovat v Kadani?
Dokud mě tu nechají. Zatím jsou na mě pořád hodní a jsem tu trpěn (smích). Jak jsem řekl, sezóna mi začíná za 2 měsíce, takže asi za měsíc a půl odletím. Pokud budu zatím moct trénovat tady, budu jim za to vděčný. Jsem tu moc spokojený a klukům přeju jen to nejlepší. Jak těm v Kadani, tak těm v Chomutově. Určitě budu sledovat, jak se jim daří. Znám v obou týmech spoustu hráčů, dobře s nimi vycházím.

Děkuji za rozhovor.

Odkaz na Kamilův nový klub najdete na: www.wichitathunder.com

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM