V prvním domácím zápase bez bodu

Filip De Bolle, Marcel Holl, Martin Gahler | 15.09.2012 | |

V prvním domácím zápase bez bodu

K a d a ň - První domácí zápas se nesl v bojovném duchu. Hned v první minutě se trefil CHAROUSEK. Hosté sice srovnali z trestného střílení, ale RAČUK vrátil vedení na stranu domácích. Lvi ale dobrým výkonem ve třetí části otočili skóre. STOKLASA sice dokázal vyrovnat, ale na další dvě branky už domácí odpověď nenašli a 3 body tak míří do Ústí.

 
2.kolo, sobota 15.9.2012
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  3:5  (2:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 1. Charousek (Jíra, Gajovský), 14. Račuk, 48. Stoklasa (Hrabák) - 5. Rod (TS), 39. Kovář (Ludvík, Roubík), 47. Laš (Kloz), 57. Roubík (Poživil), 59. Ludvík (Roubík, Kovář). Rozhodčí: Würtherle – Gerát, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Střely na branku: 27:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5.
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak - Schmidt, Mazanec, Trefný, Szakal, Opalek, Pavlas, Kolčava, Mainer - Jíra, Charousek, Gajovský - Hrabák, Kůs, Stoklasa - Račuk, Chlouba, Ton - Andres, Bursík, Mainer.
HC Slovan Ústí nad Labem: Orct - Holomek, Špelda, Pavlík, Poživil, Hořava, Sklenička, Brož, Černý - Kovář, Roubík, Ludvík - Matai, Rod, Handlovský - Tůma, Sýkora, Čermák - Kloz, Boháč, Laš.

Komentář k zápasu

Domácí do zápasu naskočili velice svižně a po 45 sekundách se radovali z branky. Únik 3 proti 2 zakončil přesnou střelou Charousek. Na druhé straně střílel po zmatcích v obraně do odkryté klece Tůma, ale jeden z obránců dokázal střelu vytlačit nad branku. Ve 4. minutě se Kůs dostal před branku do zakončení, ale nepřekonal. Na druhé straně se do brejku dral Rod a Mazanec ho dokázal zastavit jen za cenu faulu. Následné trestné střílení sám postižený proměnil střelou mezi betony. Hosty branka jak se patří nabudila a připravili domácím těžké chvilky korunované přesilovou hrou. Kadaňští se ale brzy oklepali a znovu začali ohrožovat nejistě chytajícího Orcta. Ten po nahození Andrese zvednul tep trenérovi, protože si nechal lehké nahození vypadnout z výstroje, a to málem skončilo za brankovou čarou.

Ovšem nechybělo málo a z vedení by se radovali Ústečtí. Sýkora se po zmatcích v obraně dostal ke střele a ta skončila jen na tyči. Na druhé straně ihned z vhazování zkoušel pálit Chlouba, ale hostující strážce byl pozorný. Domácí ale ze zisku pásma vytěžili maximum. Račuk ukořistil puk, objel branku a ranou pod břevno vrátil vedení na stranu domácích. Lvi si to nechtěli nechat líbit, ale domácí obrana byla pozorná. A když už ne, zaúřadoval Hanuljak, který ať už přesným zákrokem, jako proti střele Laše nebo včasným vyjetím, které ho stálo masku, nepustil puk za svá záda. Kadaňští se v závěru třetiny dostali do přečíslení 3 na 1. Račuk ale vjel do offsidu a tak se do kabin šlo za stavu 2:1.

Hostující hráči zřejmě dostali v kabině nějaký proslov do duše, protože do druhé třetiny nastoupili velice aktivně a Hořava, Handlovský a Matai dělali domácí obraně velké problémy. Hořava dokonce střílel do odkryté branky, ale střela byla ztečována a on proto minul. Domácí se dostali do první příležitosti až v 26. minutě, když se k pokusu dostal Kůs. Ve 27. minutě se do obrovské šance dostal Kovář, na jehož střelu nedokázal brankář zareagovat a puk trefil levý beton. Následná dorážka skončila pod tělem domácího strážce svatyně. Hosté drželi otěže zápasu a domácí držel jen Hanuljak. V dalším pokusu Handlovský zakončoval do odkryté klece, ale puk skončil pouze pod betony. O minutu později se po chybě domácí obrany dostal k puku Boháč, ale Hanuljak jeho střelu vyrazil a následnou dorážku srazil jeden z obránců mimo branku.

Domácí se začali chytat až okolo 28. minuty, i nadále se ale nedostávali do ohrožení branky. Počet šancí hostí byl ale výrazně snížen. Kromě 33. minuty, kdy nejdříve Lašova střela protáhla Hanuljaka, následná akce skončila u Sýkory, který dorážel do odkryté branky, ale domácí brankář se natáhl a nepovolil mu skórovat. Na ledě se začalo výrazněji přiostřovat a potyčky po odpískání sporného offsidu nebo přerušení brankářem byly stále častější. Obešly se ale bez trestů. Velice blízko vyrovnání měli Lvi v přesilové hře 3 minuty před koncem třetiny. Hořavova střela skončila jen na břevnu a Boháčovo nahození z ostrého úhlu, které si domácí obrana málem srazila do vlastní branky. Ovšem tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. 90 vteřin před koncem se Ústečtí útočníci nacpali před branku a Robin dokázal dostat puk za čáru. Domácí se ještě 7 vteřin před koncem pokusili o rychlou akci, ale Hrabákova střela skončila nad brankou.

Poslední třetina nabídla pomalý rozjezd. Domácí zlepšili bruslení a začali hrát s Ústím znovu vyrovnanou partii. ve 44. minutě se ke střele z kruhu dostal Čermák, ale jeho stela minula branku. Na druhé straně to zkoušel Trefný, ale jeho pokus zablokovala obrana. Hosté svou převahu nakonec zúročili. Kloz zavezl puk za branku a přihrál volnému Lašovi, který přesnou střelou otočil stav zápasu. Neradovali se ale moc dlouho. O minutu později ujel hostující obraně Stoklasa a jeho prudká střela znamenala vyrovnání. Domácí byli i nadále při chuti. V polovině třetiny zkoušel střílet Chlouba, ale Orct byl pozorný. V 52. minutě se hosté drali před Hanuljaka a Boháč minul puk před poloodkrytou klecí. Ke konci zápasu přešly oba týmy k defenzivnějšímu pojetí hry, a proto jsme neviděli příliš mnoho akcí. I branka se zrodila fakticky z ničeho. Poživil vyslal Roubíka a ten svou střelou překvapil Hanuljaka, který si vybral slabší chvilku. Domácí se snažili najít odpověď, ale hosté zodpovědně bránili a brejky nepovolovali domácím závěrečný tlak. A z jednoho brejku udeřili. Ludvík si dobře najel do volného prostoru podél mantinelu a střelou nad Hanuljakovu lapačku zvýšil na 3:5. Domácím nepomohla ani závěrečná power-play.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaromír Šindel /Ústí/: „Vyhráli jsme. Jsme rádi za tři body, protože z počátku jsme soupeře pustili do hry. Hráli velice dobře. Měli jsme s tím velké problémy. Nedařilo se nám všechno ubránit, chybovali jsme, ale od druhé třetiny jsme byli jednoznačně lepším mužstvem. Hanuljak chytal výborně, měl tam spoustu vynikajících zákroků. Myslím si, že od druhé třetiny jsme měli jasnou převahu.
Druhá branka Ústí: "Nemůžu Vám to takhle říct. Brankový rozhodčí svítil, hlavní odpískal, takže asi měl platit."

Zdeněk Skořepa /Kadaň/: „Měli jsme dobrý začátek, hráli jsme aktivně, napadali jsme, byla tam střelba, šli jsme do té brány tak, jak jsme chtěli a tím pádem jsme měli to vedení. Ve druhé třetině jsme zase propadali a Ústí nás přehrávalo a z naší strany to bylo špatné. Třetí třetina byla vyrovnaná až do toho závěru, kdy jsme dostali ty dvě slepené branky, které rozhodly o celém utkání.
Druhá branka Ústí:
„Z dálky se to taky zdálo, pro mě bylo divné, že rozhodčí nepíská. Já jsem myslel, že to má náš gólman pod betonem, a že už se bude pískat, ale rozhodčí nechal pokračovat. Akorát nevím, jestli viděl nebo neviděl puk, určitě je to na posouzení. Ze střídačky to bylo daleko, takže jsem to neviděl přesně. Rozhodčí byl u toho, a tak to asi viděl lépe. „

Petr Jíra /Kadaň/: Jak byste zhodnotil zápas?
„ No tak vstup jsme měli výborný. Hned v prvním střídání jsme dali gól na 1:0, a pak vlastně ta první třetina nebyla špatná. Druhá se nám nepovedla. Asi zlomový byl ten gól na 2:2, minutu a půl před koncem druhé třetiny. Ve třetí třetině jsme nehráli špatně, ale bohužel jim tam padly ty dva góly, za stavu 3:3. Už se s tím, nedalo nic dělat.

Dle mého byla druhá branka Ústí sporná. Jak jste to viděl vy?
„ Rozhodčí u toho stál, byly tam nějaký ty dorážky, takže to bylo na jeho posouzení. Mohl to odpískat, neodpískal to. Tak to tam asi nějak dorazili.“

Viděl jste nějaký rozdíl mezi čtvrtečním zápase za Chomutov proti Brnu v Extralize a dnešním zápasem za Kadaň s Ústím?
„Tak to je těžké posoudit. Tady je to možná více ofenzivnější, ale určitě to byl těžký zápas, protože Ústí už řadu let hraje špičku první ligy, takže v tom nasazení to bylo podobné.“
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM