Dalším soupeřem Kadaně bude poslední Písek

Jiří Novotný | 01.11.2012 | |

Dalším soupeřem Kadaně bude poslední Písek

Po středeční prohře 2:1 v Mladé Boleslavi, která nadále drží domácí neporazitelnost, se kadaňští hokejisté vrací před domácí publikum. Naším soupeřem bude tým z opačného pólu tabulky, poslední Písek. Ten do sezony vstoupil solidně, po třech kolech měl dvě výhry, poté se ovšem Jihočeši zadrhli a prohráli devětkrát v řadě. Třetí a zatím posledí výhru si připsali v Havlíčkově Brodě před dvěma týdny, od té doby na výhru čekají.

 

Kadaň ve středu zajížděla do města automobilů. Mladoboleslavští hokejisté zatím prohráli pouze jeden zápas, doma jsou stále suverénní. Kadaň dokázala favority potrápit, nebyla výrazně horším týmem. Utkání bohužel rozhodla minela kadaňského gólmana Hanuljaka, který špatně rozehrál a Boleslav vstřelila ve 35. minutě vítěznou branku. Boleslav kadaňské výrazně přestřílela, Hanuljak zlikvidoval 41 střel, domácí Will si připsal pouze 19 zákroků.

Písek v minulém kole nastoupil u Otavy proti Benátkám nad Jizerou. Písečtí v předchozích dvou zápasech prohráli těsně po nájezdech, proto doufali, že se proti Benátkám konečně zvednou a odrazí se z chvostu tabulky. To se ovšem nepovedlo a Písek schytal nášup 1:7. Čestou branku domácích vstřelil až dvě minuty před koncem Kameš.

Písek má velice mladý kádr, jehož věkový průměr je 23 let. Zvučná jména najdeme na postu brankáře. Písek má na soupisce Lukáše Cikánka, Dominika Halmošiho, Pavla Kantora i Marka Mazance, což jsou sice mladí brankáři, ale s extraligovými zkušenostmi. Dále v týmu najdeme mladíky z Plzně- Petra Petrušku, Českých Budějovic- Jiřího Ferebauera, či Kladna- Antonín Melka. Mimo mladých hráčů je na písecké soupisce také o generaci starší veterán Zdeněk Šperger.

Nejprodkutivnějším útočníkem je Jan Dalecký, přestože nastoupil pouze v pěti utkáních. Má osm bodů (4+4). Na druhém místě je Antonín Melka, kterému k šesti bodům (4+2) stačily pouze dva zápasy. Pět bodů má stabilně hrající veterán Šperger (3+2).

Z obránců vyčnívá osmibodový Vladimír Kameš, spolu s Daleckým nejprodkuktivnější hráč. Stejně jako dalecký čtyři branky dal a na dvě přihrál.

Z brankářů má nejvíce startů,9, Marek Mazanec, který průměrně inkasoval čtyři branky. Šestkrát nastoupil Lukáš Cikánek. Cigi se může pochlubit nejlepší úspěšností ze všech brankářů, kteří letos nastoupili. Pět startů si připsal Dominik Halmoši, který průměrně inkasoval pětkrát a jeden start má Pavel Kantor.

Sestava Písku ze zápasu s Benátkami:
IHC Písek: Cikánek (41. Halmoši) – Procházka, Boháč, Kameš, Doudera, Růžička, Klement, Makovský, Drtil – Sedláček, Šperger, Marek – Petruška, M. Heřman, Pitule – Kučera, Vaniš, Polodna – Slavík, Vlček, R. Heřman.

Utkání začína na kadaňském zimním stadionu v obvyklém sobotním čase od 17:00. Přiďte podpořit naše borce v boji s posledním celkem. Tento zápas má sice jasného favorita, ale Písek musí zabojovat a zkusit odčinit debakl s Benátkami. Naše hokejisty jistě nečeká jednoduchý zápas.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM