V rámci 21. kola Kadaň zajíždí do Mostu

Jiří Novotný | 09.11.2012 | |

V rámci 21. kola Kadaň zajíždí do Mostu

V sobotu čeká naše hokejisty cesta do nedalekého Mostu. Ten má po dvaceti kolech na kontě 23 bodů a v tabulce je na 12. místě. Kadaň má na deváté příčce pouze o 4 body více. Most se letos nepohybuje na úplném chvostu tabulky, na poslední duo Berouna s Pískem má slušný náskok. Most letos dokázal několikrát překvapit favorizované soupeře. S Kadaní se utkal na začátku října a na našem ledě dokázal zvítězit 3:5. Dokáže Kadaň v sobotu tuto porážku odčinit?

 

Kadaň se v minulém kole představila před domácím publikem proti soupeři z Havlíčkova Brodu. Rebel do Kadaně přijel v pozici šestého týmu, nakonec ovšem schytal drtivou porážku 8:2. Utkání přitom pro Kadaň nezačalo vůbec dobře, při výhodě pro Kadaň se Hanuljak srazil s obráncem a kotouč skončil v síti! Kuriózní branka Kadaň naštěstí nepoložila, ještě v první třetině otočila na 2:1. Hostující gólman Suchan pak kapituloval ještě šestkrát, druhá branka Rebelů na 6:2 v 52. minutě už kadaňský náskok ohrozit nemohla. Mužem zápasu byl Filip Seman, který nasázel hattrick.

Most ve středu nastoupil u Jizery proti Benátkám nad Jizerou. Úvod zápasu se Mostu vůbec nepodařil, po šesti minutách to bylo 2:0 a vypadalo to, že schytá pěkný nášup. Volke inkasoval hned z první střely, kterou vypálil Klimit. O tři minuty se trefil tentýž hráč znovu. Baník ale zabojoval a o další tři minuty snížil v přesilovce Nevyhoštěný. Ještě před koncem první třetiny se Nedrdovi podařilo srovnat. Ve druhé třetině si oba týmy davály větší pozor, vítězná branka tak padla na začátku třetí třetiny, kdy se trefil domácí Bárta. Most tedy v Benátkách padl 3:2

Na postu gólmana je pro trenéra Valerije Korola jasnou volbou třicetiletý Martin Volke. Jeho kometa vylétla v sezoně 2010/11, kdy držel Stadion Litoměřice, díky čemuž dostal v závěru sezony šanci v Litvínově a jeho skvělé výkony způsobily poprask na extraligové scéně. Následující sezona už tak dobrá nebyla, v Litvínově se nedokázal výrazněji prosadit. Letos nastupuje za Most, zatím nastoupil v 15 duelech a kromě jedné nuly si připsal také 12 trestných minut. Třikrát nastoupil v Kadani dobře známý Tomáš Závorka, který v Karlových Varek kryje záda Lukáši Mensatorovi. Pouze dvacet minut odchytal další gólman Lukáš Melichar

Nejproduktivnějším zadákem je Kamil Charousek, bratr kadaňského Jirky Charouska. Na kontě má 16 bodů za 8 branek a 8 asistencí. Druhý je se sedmi body veterán Jan Hranáč, dlouholetý hráč Litvínova. Letos dal 2 góly a na 5 nahrál. Stejně jako Charousek nastoupil ke všem dvaceti duelům.

V útoku řádí Ladislav Gengel, který je nejproduktivnějším hráčem Mostu a se svými 21 body je na třetím místě bodování první ligy. Nejlepším střelcem týmu je ovšem dvanáctigólový Zdeněk Tauš, který je s 19 body na osmé příčce bodování všech hráčů první ligy.

Sestava Mostu z minulého zápasu v Benátkách nad Jizerou:
HC Most: Volke (Melichar) - M. Rohan, Prošek, Hranáč, Kadela, Tomeček, Parýzek, Čechura, Havelka - Charousek, Kuběna, Gengel - Nevyhoštěný, Bojer, T. Rohan - Kotrla, Čurilla, Vaněk - Jurčík, Nedrda, Pavlů

Zápas se odehraje na mosteckém zimním stadionu v sobotu od 17:30. Pokud se nechystáte vyrazit přímo na stadion, sledovat utkání Vám umožní také tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM