Poradí si Kadaň s nájezdem litoměřických kališníků?

Jiří Novotný | 13.11.2012 | |

Poradí si Kadaň s nájezdem litoměřických kališníků?

Tuto středu přivítáme na domácím ledě HC Stadion Litoměřice. Se Stadionem jsem se letos potkali v 9. kole, kdy Kadaň do Litoměřic zajížděla po domácí prohře s Mostem jako jasný outsider a padla 5:2. Stadion je na šestém místě s 31 body, sedmá Kadaň má o pouhý bod méně. Poslední čtyři zápasy Stadion prohrál, zatímco Kadaň se veze na vítězné vlně se třemi výhrami v řadě.

 

Litoměřice dokázaly vyhrát naposledy v 17 kole v Havlíčkově Brodě, který přehrály 0:4. Následovala překvapivá domácí prohra s Mostem 3:4 po nájezdech. Chuť si litoměřičtí nezpravili ani v dalším domácím duelem s Hradcem Králové, kterému nedokázali vstřelit branku a prohráli 0:3. Další prohru si Stadion připsal v následujícím kole v Šumperku, který tento zápas vyhrál 3:1. V minulém kole do Kalich Areny přijel soupeř z Benátek nad Jizerou. Stadionu se úvod zápasu nevyvedl a po 11 minutách prohrával 0:2 zásluhou Jonáka a Špačka. V závěru druhé třetiny přidal další branku Benátek Král a definitvní tečku za utkáním udělal na začátku třetí třetiny Skořepa. Stadionu se tak ve dvou domácích zápasech po sobě nepovedlo vstřelit branku a prohrál hladce 0:4.

Kadaň v minulém kole v rámci podkrušnohorského derby zajížděla do Mostu. Kadaňští v předchozím duelu rozdrtili Havlíčkův Brod a dobrou formu si přenesli i do tohoto duelu, ve kterém branky stříleli pouze naši hokejisté. V úvodní periodě se trefil Petr Jíra, v poslední minutě druhé třetiny přidal druhou branku Tomáš Schmidt. Třetí třetina patřila opět naším hokejistům. Po třech minutách to bylo zásluhou Filipa Hantáka a Petr Mainera 0:4 a o vítězi bylo rozhodnuto. Druhou letošní nulu si připsal strážce kadaňské klece Miroslav Hanuljak.

Trenér Stadionu Milan Vrzal má na postu brankáře k dispozici mladého sparťana Vojtěcha Sedláčka a zkušeného Petra Přikřila, který se Spartou získal dva tituly. V 15 duelech se letos představil Přikril a jeho úspěšnost byla lehce přes 91%. Sedláček letos naskočil do 11 duelů a jeho úspěšnost je o procento lepší. Chytal také v minulém utkání.

Statistikám obránců vévodí veterán Ondřej Kříž, který před deseti lety nastupoval za Kadaň. Letos má devět bodů za dvě branky a sedm asistencí. Sedm bodů mají Patrik Husák (4+3)a Ondřej Martinka (3+4). Další obránci mají body pouze za přihrávky, žádný z nich neskóroval.

Nejproduktivnějším hráčem Litoměřic je Adam Lapšanský, další hráč bojující o místo ve sparťanské sestavě. Letos odehrál 17 utkání, v nichž nasbíral 14 bodů (5+9). O bod méně má Jan Rudovský, devíti brankami nejlepší střelec týmu. Po dvanácti bodech mají Jaroslav Hašek (7+5) a Martin Novák (3+9). Kapitán týmu Ladislav Slížek má 8 bodů za dvě trefy a šest nahrávek.

Následuje sestava Litoměřic z posledního zápasu s Benátkami, které vyhrály 0:4:
HC Stadion Litoměřice: Sedláček - Martinka, Husák, Žovinec, Evan, Kříž, Veselý, Sobotka - Mrňa, Gerhát, Lapšanský - Rudovský, Rubeš, Novák - Kafan, Slížek, Tvrzník - Antončík, Luňák, Forman

Zápas se hraje tuto středu od 18:00 na kadaňském zimním stadionu. Přijďte podpořit naše bojovníky !
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM