Vybojuje Kadaň body v Jihlavě?

Jiří Novotný | 27.11.2012 | |

Vybojuje Kadaň body v Jihlavě?

Ve středu kadaňští hokejisté zamíří na Vysočinu, konkrétně na led jihlavské Dukly. Jihlava se nachází na 5. příčce, Kadaň, která má stejně bodů je o stupínek níže. Toto utkání tedy bude přímou bitvou o pátou pozici, v případě neúspěchu Třebíče by Kadaň mohla povyskočit dokonce na místo čtvrté ! Oba soupeři se letos již potkali, první vzájemné měření sil se hrálo v Kadani a domácí dokázali Jihlavu porazit 2:0. Podaří se naším bojovníkům vyhrát také v Jihlavě a prodloužit tak báječnou šňůru 7 zápasů bez porážky, nebo nám Dukla oplatí porážku z kadaňského kluziště?

 

Tradičně silná Dukla v posledním domácím zápase dokázala zdolat Šumperk 4:3. Tomuto utkání předcházela prohra v Litoměřicích 3:1. Před tím ale Dukla měla sérii pět vítězství v řadě, ve které dokázala po nájezdech zdolat také lídra z Mladé Boleslavi. V poslední zápase Jihlava cestovala do Benátek nad Jizerou, které dokázaly Duklu porazit 3:2. V tomto utkání si diváci museli počkat na gól až do druhé třetiny, ve které jich padlo všech pět. Nejprve se trefil domácí Chlapík, poté skóre otočil dvěma góly jihlavský Adam Zeman. V závěru druhého dějiství se ale trefili domácí Liška s Jaroměřským, a protože další branka už nepadla, tři body zůstaly u Jizery.

Kadaň porážku okusila naposledy 3. listopadu, kdy trochu překvapivě doma nestačila na outsidera z Písku, kterému podlehla po nájezdech. Od té doby Kadaň stále vyhrává a stejně tomu bylo i v sobotu, kdy přijel Hradec Králové. Největší hvězdou tohoto ukání se stal jednoznačně domácí bombarďák Filip Seman, který vstřelil obě branky. První padla na konci první třetiny, Kůs nahrál Semanovi zpoza branky a ten dokázal brankáře Čecha nadvakrát překonat. Druhý gól padl v úvodu druhé třetiny, kdy se Seman zjevil sám před gólmanem a nedal mu žádnou šanci. Nenasytný střelec o minutu později zaútočil na hattrick, jeho sólo ovšem brankář zneškodnil. Další hvězdou byl bezpochyby gólman Miroslav Hanuljak, který vychytal další čisté konto.

Možnou nevýhodu Kadaně v utkání s Duklou by mohla být únava některých hráčů. Toto úterý totiž Piráti Chomutov sehrají poslední zápas v European Trophy proti hokejistům Vídně. V chomutovském dresu by se měly objevit hned dvě kadaňské formace včetně gólmana Kaššáka. Pro naše hokejisty to bude jistě zajímavá zkušenost a odměna za jejich skvělé výsledky.

Nyní se pojďme podívat na jednotlivé řady Dukly Jihlava.

Jihlavskou svatyni letos v 17 utkáních hájil jednadvacetiletý gólman Filip Novotný, jenž už stihl několik extraligových zápasů za Spartu. Letos má průměř takřka 93% a také jednu vychytanou nulu. Jeho kolegou je David Rittich, který je ještě o necelý rok mladší. Letos má za Jihlavu 9 startů a mírně lepší úspěšnost než Novotný.

Tahounem obrany je jednoznačně Tomáš Kolafa, kterému se letos podařilo nasbírat již 18 bodů (5+13), což jsou čísla, se kterými by se neztratil ani mezi útočníky. Druhý nejproduktivnější zadák je mladý Slovinec Matic Podlipnik, jenž má 8 bodů za 1 gól a sedm nahrávek. Podlipnik v minulých sezónách nastupoval za Salcburk, před tím působil ve slovinské Jesenici.

Nejproduktivnějším hráčem Jihlavy je osmatřicetiletý matador Daniel Hodek, který má ve svých statistikách letos 23 bodů za 9 gólů a 14 nahrávek. Hodek ve své kariéře nastupoval i v dresu rivala z Havlíčkova Brodu. O bod méně má Michal Jeslínek (11+11), nejlepší střelec týmu. Jeslínek odehrál několik sezon za Chomutov a jednu strávil také v Litvínově. 20 bodů (10+10) má na svém kontě další ofenzivni zbraň Jihlavy- Tomáš Čachotský. Ten většinu své kariéry spojil s Jihlavou, několikrát si odskočil pouze do Znojma, Karlových Varů a také Havlíčkova Brodu. Stejně bodů jako Čachotský má mladý Adam Zeman. 19 bodů má nejstarší muž na soupisce Jihlavy, Martin Filip. Muž hrající se starým typem helmy, kterou v extralize používá Jaromír Jágr. Ve své bohaté kariéře nastupoval v anglické i francouzské lize a extraligu hrál mimo jiné za Slezan Opava.

Sestava Jihlavy z minulého kole, ve kterém prohrála v Benátkách.:

Dukla Jihlava: Novotný - Podlipnik, Ficenc, Jaroš, Kolafa, Zadražil, Drtina, Jícha - Polcar, Maliník, Hodek, Krupka, Filip, Jeslínek, Malec, Hubáček, Zeman, Prokš, Pometlo, Pekárek.

Utkání se hraje na jihlavském zimním stadionu tuto středu od 17:30. Zápas můžete sledovat přes textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM