Věřím v tvrdou a poctivou práci

Jindřich Poledna | 29.11.2012 | |

Věřím v tvrdou a poctivou práci

Kadaň skončila po polovině základní části na páté příčce, v což po 9.kole, kdy se krčila na posledním místě, nečekal asi nikdo. Po příchodu trenéra Čelanského se tým neuvěřitelně zvedl a v sobotu bude bojovat v přímém souboji o čtvrtou příčku v Třebíči. Právě Jiřího Čelanského jsme požádali o zhodnocení své dosavadní práce u týmu.

 

Jak byste zhodnotil první polovinu základní části?
Já můžu zhodnotit jen tu část, kdy jsem tu byl. Myslím, že výsledkově byla nad očekávání. Naše hra si začíná sedat, hráči věří v naordinovaný systém, jsou pracovití, neměli jsme spolu jediný problém. Hráče jsem si získal na svou stranu právě systémem hry, věříme si navzájem a naše sebedůvěra roste také díky získaným bodům. Tohle jsou hlavní aspekty úspěšného seniorského hokeje. Po zápasech s Pískem a v Berouně jsme si s hráči sedli, řekli jsme si určité důležité věci a bavíme se o nich otevřeně stále. Kluci o všem přemýšlejí, vidím na nich, že hokej nezabalí denně ve 13 hodin. Hlavně dostávají prostor se ke všemu vyjádřit, to je hodně důležité.

Jak hodnotíte situaci v Chomutově?
Mrzí mě, že odešel Jirka Doležal. V Chomutově odvedl kus práce, ale odvolat trenéra je vždy to nejjednodušší řešení. Ovšem nemyslím si, že to bylo šťastné řešení. Kluci mají v Chomutově po sérii proher nízké sebevědomí. Hráči, kteří pendlují mezi oběma kluby jsou důkazem. V Kadani jim naroste a to je dobře. Na začátku soutěže se do Chomutova těšili, teď mám z některých z nich občas i pocit, že by radši hráli v Kadani.

Jak hodnotíte výhru 6:1 ve Vídni?
Domácí do utkání vstoupili s velikou pompézností, chtěli se vytáhnout, měli informace, že přijede poskládaný tým s většinou hráčů z farmy. Asi nás hodně podcenili, ale my byli od první do poslední minuty jednoznačně lepší, celé utkání bylo v naší režii. Moc mě překvapili junioři, svým výkonem si jasně řekli o místo v Áčku Kadaně. Jedu se podívat ještě na jejich extraligové utkání, ale předpokládám, že jednoho nebo dva budu nominovat na zápas v Třebíči. Další pozitivum byl brankář Kaššák. Odchytal pode mnou své první utkání a zachytal velice dobře. Chomutovskou pětku jsem víceméně znal, jsou to kluci, kteří už v Kadani hráli. Až na Yoricka Treilleho, s ním jsem se setkal poprvé.

Co je hlavní síla týmu?
Vysoký nadstandard je brankář Hanuljak. Bez něj bychom určitě nebyli tam, kde jsme. Pokud chcete hrát ve vyšších patrech tabulky, musíte se opírat o brankáře takových kvalit. V Kadani je velmi vyrovnaný kádr, zápasy může rozhodnout prakticky kdokoliv. Nejsme jako Jihlava nebo Hradec Králové, kde se opírají o 3 až 4 hvězdy, na kterých celý tým stojí. Kadaň vsází především na fyzickou připravenost a kondici, skvěle zvládáme především třetí třetiny, kdy soupeř odpadne a my můžeme zápas rozhodnout. A toho se chceme držet. I proto jsou naše tréninky tak intenzivní.

Čeká náš šňůra utkání se silnou čtyřkou. Jakou má Kadaň šanci?
Špičce ligy trochu odskočila Mladá Boleslav, ale to, že se s ní dá hrát vyrovnané utkání, jsme ukázali právě v Boleslavi. V poslední třetině jsme měli na vyrovnání. Olomouc jsme doma porazili a máme na to porazit i Ústí. Já v tom nevidím problém. Nechci, aby to vypadalo, že se nějakým způsobem kasáme, ale se soupeřem roste v Kadani výkon. Tenhle tým má na to, aby porazil každého, ovšem s každým se dá také prohrát.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM