Do každého zápasu jdu s tím, že chceme vyhrát

Jindřich Poledna | 03.12.2012 | |

Do každého zápasu jdu s tím, že chceme vyhrát

Sportovní klub Kadaň působí od této sezóny jako farma Pirátů. Není se tedy čemu divit, že mezi oběma kluby pendluje spousta hráčů. V Kadani získávají své první zkušenosti se seniorským hokejem junioři, své uplatnění zde najdou hráči, kteří se nevejdou do základní sestavy v Chomutově. Z Kadaně putují do týmu Pirátů naopak borci, kterým se v 1.lize daří a mohli by být pro extraligový celek přínosem. Jedním z nich je Nikola Gajovský, který začal sezónu ve farmářském týmu, ale postupně hraje stále víc v Chomutově. Po zápase jsme jej podrobili několika otázkám, abychom zjistili, jak složité je pro hráče střídat dva týmy.

 

Nikolo, jak hokejista zvládá pendlování mezi Kadaní a Chomutovem?
Jako profík to zvládnout musím. Mezi oběma městy není naštěstí velká vzdálenost, já jsem rád, že jsem hodně vytížený, takže se dá říct, že jsem si zvykl. Hokejista musí být smířený s tím, že bude hodně cestovat. Momentálně trénuji v Chomutově, protože tu hraju, ale pokud mě čeká zápas v Kadani, tak poslední trénink před zápasem vždy proběhne tam.

Kde víc trénujete? Jsou v trénincích nějaké rozdíly?
Momentálně je to asi půl na půl. Hraju za oba týmy a je to fajn. Každý trenér má své metody, své věci, které po nás vyžaduje. V Kadani jsou tréninky delší a tvrdší. Co se týče taktiky, tak ta je víceméně stejná. Ale kratší tréninky v Chomutově jsou dané také tím, že se extraliga hraje rychleji po sobě.

Jaká byla nálada v kabině Pirátů před zápasem s Kometou?
Všechny hráče určitě mrzelo, že se prohrávalo. Já se soustředil především na sebe, připravoval jsem se stejně jako na každý jiný zápas, nepřipouštěl jsem si, že je něco špatně. V týmu určitě žádná křeč nebyla, i když jsme věděli, že je soupeř na druhém místě v tabulce. Myslím, že tam žádná extra nervozita nebyla, my jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát!

Spadla z hráčů po vítězství pomyslná deka?
Odpovím asi stejně jako Michal Důras – jsme rádi, že jsme vyhráli, šlo nám o vítězství, ale jedna výhra nás nespasí. To je jen začátek, který nás nesmí uspokojit, musíme bojovat pořád dál a brát body všem soupeřům. Ano, po výhře se nám ulevilo, ale nemyslím si, že by před tím na chomutovském týmu ležela nějaká těžká deka. Nedařilo se, ale to občas spadne na každý tým. Sparta i Pardubice se z toho také oklepaly a my si nepřipouštíme, že by to u nás mělo být jiné. Na druhou stranu jsem ten tlak tolik nevnímal, protože jsem hrál také v Kadani a tam se vyhrávalo jedno utkání za druhým. Každopádně chci Pirátům pomoci a udělám maximum pro to, aby byly v příštím zápase opět všechny tři body naše.

Hrál jste ve formaci s Důrazem a Procházkou. Jak vám to klape?
Důryho znám už z Mladé Boleslavi a s Prochym jsem hrál celou loňskou sezónu, takže to pro mě není nic nového. Myslím, že náš výkon nebyl nejhorší, mně osobně se hrálo skvěle. Navíc Milan Procházka je skvělý hokejista a hrát s ním v jedné pětce je pro mě radost.

Máte v Kadani a v Chomutově rozdílné úlohy?
Ano, jsou úplně jiné. V Kadani chodím na přesilovky i oslabení. V týmu Pirátů jsem ve čtvrtém útoku. Tam jsou úkoly úplně jiné. Ale hokej je o hlavě a ice-timu. Jsem rád za každé střídání v extralize, každá sekunda navíc mě posílí.

Dostává v Chomutově čtvrtý útok také šance v přesilových hrách?
Minimálně. Na přesilovky jsou tu starší a zkušenější hráči, ti rozhodují zápasy. Na přesilovky chodí především první dvě formace, občas se tam dostane i třetí. Ale asi 2x jsme si také zahráli v početní převaze, trenér nás nechal na ledě, když jsme si jí vybojovali. Tohle jsou věci, které jsou jen na rozhodnutí trenéra. Je to v jeho kompetenci a já budu dělat to, co mi řekne. To má svůj smysl.

Chomutovští a kadaňští fanoušci začali spolupracovat. Vnímají to také hráči?
Hráči vždycky vnímají, když přijde na zápas více diváků. Atmosféra je pak o něčem jiném. Je určitě dobře, když se fanoušci navzájem podporují. Hráči se snaží hrát pro diváky, takže čím více jich přijde, tím lépe. Navíc v Kadani poznáte každého fanouška navíc, hraje se úplně jinak před 200 lidmi nebo před tisícovkou. To je pak opravdu poznat. V Chomutově se teď tolik nedařilo, je jasné, že se to fanouškům nelíbilo, ale my věříme, že se začíná blýskat na lepší časy a fanoušci nás budou i nadále maximálně podporovat.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM