Kadaň prohrála v Havlíčkově Brodě 4:3 po nájezdech

Jindřich Poledna, Richard Wagner, Ladislav Vácha | 19.12.2012 | |

Kadaň prohrála v Havlíčkově Brodě 4:3 po nájezdech

Parádní vstup do utkání korunoval brankou ve 3.minutě Karel Ton. Domácí tým tlačil, snažil se o vyrovnání, ale minutu před koncem první části zvýšil na 2:0 pro Kadaň Zdeněk Ondřej. Po druhé brance nastal v zápase důležitý zlom. Domácí Miroslav Třetina dostal za faul na Radka Hrabáka pětiminutový trest + trest do konce utkání. Kadaň tak díky dalšímu vyloučení na začátku druhé třetiny hrála celé 2 minuty dvojnásobnou přesilovku, kterou nevyužila, a tak trestal Havlíčkův Brod. Využil své dvě přesilové hry a stav po druhé třetině byl tak stav 2:2. Domácí přidali ve třetí části ještě jednu branku v přesilovce. Jenže Kadaň vyrovnala v 60. minutě také v početní výhodě - střelcem gólu byl Roman Chlouba. A protože branka nepadla ani v prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. Jenže při nájezdech byli úspěšní jen domácí hráči, a tak druhý bonusový bod za výhru 4:3 bere Havlíčkův Brod.

 
33.kolo, středa 19.12.2012
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  4:3sn  (0:2, 2:0, 1:1 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Kostourek (Rytnauer, Stehlík), 33. Endál (Protivný, Vondráček), 52. Knotek (Protivný, Vondráček), 65. rozh. nájezd Havel - 3. Ton (Charousek), 20. Ondřej (Kůs, Hafenrichter), 60. Chlouba (Kůs, Prošek). Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Martin Kreuzer, David Polonyi. Vyloučení: 4:9, navíc Třetina (HBR) 5 + DKU za napadení. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 921. Střely na branku: 30:38. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3 - 4:3.
Havlíčkův Brod: Suchan (na nájezdy Neruda) - Morava, Blažek, Protivný, A. Jelínek, Soldán, Ostrčil - Polodna, Endál (C), Vondráček, Knotek, Ondráček, Rytnauer, L. Havel, Štěpánek, Třetina, Stehlík, P. Musil, Kostourek.
Sportovní klub Kadaň: Kaššák (Strmeň) - Schmidt, Lučka, Opalek, Rutta, Szakal (C), Macháček, Prošek, Bartejs - Kůs, Ton (A), Jíra, Andres, Stoklasa, Mainer, Hrbák, Charousek (A), Hafenrichter, Chlouba, Hanták, Ondřej.

Komentář k zápasu

Kadaň šokovala Kotlinu

Severočeši začali zápas zostra a hned první útok málem skončil gólem, ale Karel Ton nedosáhl na brankovišti na puk. Rebelové následně ubránili oslabení, ale krátce po něm se Kadaň přeci jen radovala ze vstřelené branky. Na pravém rohu brankoviště se dostal k odražené střele Jiřího Charouska Karel Ton, který z mírného úhlu přehodil padajícího Suchana. Srovnat mohl záhy po Endálově pasu Roman Vondráček, ale trefil jen bleskově se přesouvajícího Jana Kaššáka. Domácí se mohli znovu prosadit v polovině třetiny, kdy hráli přesilovou hru, ale proti střele Aleše Jelínka z pravého kruhu vytasil bryskní zákrok lapačkou gólman černožlutých. Domácí byli sice aktivnější než soupeř, ale byli to právě Severočeši, kdo necelou minutu před prvním zvoněním udeřil. Krásnou kombinaci trojice Jaroslav Hafenrichter – Jaroslav Kůs – Zdeněk Ondřej uklidil tučně vyražený muž na brankovišti za záda bezmocně se natahujícího Jaroslava Suchana. Závěr třetiny přinesl vyloučení Miroslava Třetiny na pět minut (a automaticky do konce utkání), když domácí hráč na mantinelu trefil Radka Hrabáka tak, že mu tekla krev.

Rebelové srovnali se soupeřem krok

Domácí začali prostřední část zápasu na výbornou a v dobré pozici se ocitl na pravém kruhu Martin Ondráček, jehož pokus na bližší tyč vyrazil Kaššák před sebe, kde se ještě o dorážku pokusil Milan Kostourek, který však trefil jen připraveného gólmana hostujícího celku. Rebelové svou obrovskou územní převahu zužitkovali v početní převaze v kontaktní gól. Střelu Ladislava Rytnauera ihned po buly vykopl reflexivně Kaššák před sebe, ale na pravém rohu brankovišti stál připravený Milan Kostourek, který z metru nemohl minout odkrytou klec. Havlíčkobrodští se rázem dostali na koně a potrestali i další vyloučení soupeře. Tomáš Protivný si na modré čáře všiml Lukáše Endála, jenž stál nepokrytý na pravém kruhu, kam dostal nahrávku, sjel si blíže k brance a z mírného úhlu trefil puk nad vyrážečku Jana Kaššáka, který v ten moment neměl čisté svědomí. Hosté se ale dokázali z vyrovnání brzy oklepat, ale Petr Mainer v dobré pozici trefil jen připraveného Jaroslava Suchana.

Kadaň srovnala v posledním možném termínu

Do třetí třetiny nastoupili lépe domácí, kteří zaměstnávali hostujícího gólmana, který několikrát svůj tým podržel. Vyznamenal se zejména proti nahození Radima Ostrčila, na nějž vůbec neviděl, a které bylo před ním ještě tečované. Kadaňští mohli udeřit zhruba v polovině dvacetiminutovky, když se na levém kruhu zjevil volný Petr Stoklasa, ale proti jeho střele na zadní tyč vytasil Suchan svůj beton. Soubor bojovníků z Kotliny ale krátce po polovině závěrečného dějství ukázal svou sílu a po krásné kombinaci se na pravém kruhu dostal ke střele Jan Knotek, který nechytatelnou střelou nad Kaššákovo rameno poslal Rebely poprvé do vedení. S blížícím se závěrem se Kadaňští začínali stále více tlačit před Suchanovu klec. Domácí muž s maskou, jíž proslavil Dominik Hašek, musel vytáhnout parádní zákrok betony proti střele Karla Tona z několika kroků. Nakonec však ani Rebelí čaroděj nestačil na přesilovkovou střelu Romana Chlouby, který při hře bez brankáře z bezprostřední blízkosti umístil puk za záda marně se přesouvajícího Jaroslava Suchana.

Prodloužení gól nepřineslo, o výhře domácích rozhodl navrátilec a veterán

V nastaveném čase se hrálo hodně útočně a na obou celcích byla vidět chuť s výsledkem něco udělat. V největších šancích ale v samotném závěru zápasu své týmy skvěle podrželi gólmani. Nejprve se notně zapotil Jan Kaššák, jenž čelil snad čtyřem dorážkám zblízka. Následně na druhé straně pálil z pravého kruhu Martin Szakal, ale na Suchana si nepřišel.
Loterii jménem samostatné nájezdy načal Lukáš Havel, který mazaně prohodil puk mezi Kaššákovy betony. V brance Rebelů se pro trestná střílení objevil Stanislav Neruda, který při pokusu Romana Chlouby parádně natáhl beton k tyči. Druhá série nepřinesla úspěch ani na jedné straně. Nejprve Kostourkovi vypíchl gólman puk a kadaňský Ondřej minul branku. Tíha rozhodnutí padla na Lukáše Endála, který si vymíchal brankáře a zasunul puk mezi betony, čímž definitivně stvrdil úspěch domácích.

Richard Wagner, Ladislav Vácha

Ohlasy trenérů

Jiří Rech (HC Rebel Havlíčkův Brod):

První třetina mi připomínala hru naší „dvacítky“ se Slovenskem, kdy to chtěli hrát „do kuchyně“, do prázdné brány. Bylo to bez střelby, na krásu, prostě ne do branky. To jsme si mezi první a druhou třetinou řekli, začali jsme hrát úplně jiný hokej, tlačili jsme se do branky a byli jsme za to odměněni otočením zápasu. Bohužel, pan rozhodčí z Jihlavy nás asi nemá rád, tak nás vyloučil za nic do čtyř a dostali jsme gól. Ale zaplaťpánbůh za dva body. Vyměnili jsme gólmany, protože jsme nájezdy předtím dvakrát prohráli, takže jsem musel něco udělat. Poslal jsem tedy chytat Standu, i když ten měl strach, že ho Jirka (trenér Kadaně Čelanský – pozn. red.) zná (směje se). Zaplaťpánbůh to ale vychytal.

Jiří Čelanský (SK Kadaň):

Vyšla nám první třetina, dali jsme brzy gól a na jejím konci jsme se ujali dvoubrankového vedení. Domácí jsme pustili, myslím, do čtyř přesilovek, které jsme sice ubránili, ale stály nás síly, které nám potom trochu scházely ve druhé třetině. Nicméně si myslím, že za bojovnost ve třetí třetině je dělba bodů spravedlivá. Nájezdy vyhráli domácí a já jim gratuluji k vítězství.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM