Ve čtvrtek zajíždíme do Litoměřic

Jiří Novotný | 26.12.2012 | |

Ve čtvrtek zajíždíme do Litoměřic

V sobotu se Kadaň představila před domácím publikem proti Mostu, který porazila 5:1. Další kolo je na programu netradičně ve čtvrtek, kdy naše hokejisty čeká cesta do litoměřické Kalich Areny. Litoměřice se v tabulce nachází na desátém místě se 43 body, čtvrtá Kadaň jich má na kontě o 18 více. Připíše si Kadaň další výhru, nebo se budou radovat domácí?

 

Oba celky se letos střetly dvakrát a vždy se radoval domácí tým. První vzájemný zápas se hrál v rámci 9. kola na ledě Litoměřic. Kadaň vedla díky brankám Charouska a Andrese 0:2, ale pak se začali trefovat domácí. Šinágl s Hlusičkou vyrovnali, dva góly přidal Husák a v závěru pečetil Kříž gólem na konečných 5:2. Odveta se hrála ve 22. kole na kadaňském zimním stadionu. První třetina byla vyrovnaná, gól jsme neviděli. Na začátku druhé Kadaň přežila horké chvilky při více než minutu dlouhém dvojnásobné oslabení. První branka padla z hole Hafenrichtera ve 38. minutě, druhou přidal Seman pouhou vteřinku před koncem druhé třetiny. Ve třetí části žádný gól nepadl, Kadaň tak vyhrála 2:0.

V posledním domácím zápase se Stadion utkal se Salithem Šumperk. Předchozí dva zápasy hrál venku, prohrál po nájezdech v Mostě a z Hradce Králové nepřivezl ani jeden bod. Tentokrát se ale Stadionu dařilo. Po osmi minutách to bylo 3:0, v následujících dvou třetinách padl vždy jeden gól a jelikož brankář Melicharčík, posila ze HC LEV Praha, vychytal nulu, radovali se domácí z výhry 5:0. V sobotu Stadion zajížděl do Benátek nad Jizerou, kde chtěl potvrdit výhru ze zápasu se Šumperkem. Litoměřičtí začali dobře, v 9. minutě se trefil Malý, ovšem to byl poslední litoměřický zásah tohoto zápasu. Za domácí nejprve v 16. minutě vyrovnal Špaček, ve 32. minutě přidal druhý gól Kica. Stadion tak v u Jizery prohrál těsně 2:1.

Na postu gólmana má nejvíce startů zkušený brankář Petr Přikryl, jenž odchytal 23 zápasů s úspěšností 91,3%. Stadion ovšem získal do svých řad posilu ze Lva Praha, kterým je Slovák Marcel Melicherčík. Tento gólman zatím odchytal 4 utkání s vynikající úspěšností 95,5%

Nejproduktivnějším zadákem je Ondřej Kříž, jenž se letos třikrát trefil a jedenáctkrát asitoval. Tento zkušený bek působil také v Kadani. Deset bodů (6+4) má na kontě mladý sparťan Patrik Husák.

Nejproduktivnějším forvardem je s devatenácti body (13+6) Jan Rudovský. Druhým nejproduktivnějším mužem je Adam Lapšanský, který ovšem momentálně působí v ústeckém Slovanu. Šestnáct bodů za 5 branek a 11 asistencí má na kontě Martin Novák. Kapitán týmu Ladislav Slížek má 10 bodů (2+8).

Mimo pražské Sparty, se kterou Stadion od letošního ročníku spolupracuje, navázal spolupráci také s pražským Lvem, který se Spartou součástí Sportovního holdingu Praha. Právě ze Lva získal Stadion novou posilu, kterým je tamní odchovanec a vítěz Stanley Cupu Martin Škoula. Škoula odehrál ve slavné NHL deset sezón, ve kterých oblékal dresy Colorada, Anaheimu, Dallasu, Minnesoty, Pittsburghu a New Jersey. Škoula byl umístěn na 48 hodin na listinu nechráněných hráčů, ovšem žádný z týmů KHL si jej nevybral, proto se stěhuje do Litoměřic. Pokud se podaří vyřídit formality okolo přesunu, měl by nastoupit proti Kadani.

Sestava Litoměřic z minulého zápasu v Benátkách nad Jizerou.

HC Stadion Litoměřice: Melicherčík - Martinka, Evan, Kříž, Husák, Drábek, Žovinec, Kolář, Malý - Rudovský, Kloz, Novák, Šinágl, Luňák, Žálčík, Gerhát, Rubeš, Antončík, Kafan, Slížek, Hlusička

Utkání je na programu tento čtvrtek od 18:00 v litoměřické Kalich Areně. Pokud se nechystáte podpořit naše hokejisty přímo na stadionu, můžete zápas sledovat přes textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM