Jsme udržovací formací, ale branky dát umíme, směje se Hlusička

Marek Mikeš | 17.12.2004 | |

Jsme udržovací formací, ale branky dát umíme, směje se Hlusička

Písek! Soupeř se kterým Kadani nikdy do smíchu příliš není. První utkání otáčeli žlutomodří až v poslední třetině, v Jižních Čechách přišla studená sprcha s vysokou prohrou. Reparát však vyšel na výbornou! I díky dvěma brankám vynikajícího mladíka Michala Hlusičky se Kadaň převtělila do role kočky honící svou tučnou kořist. Právě dvacetiletý útočník se po zápase ujal slova hodnocení.

 
„Bylo to těžké utkání,“ těžce vydechl po zápase zpocený, však velmi šťastný, útočník Michal Hlusička. „Až do poloviny zápasu to bylo vyrovnané, ale vše změnily dvě rychlé branky. Poté jsme již hráli uvolněně a poslední třetina již byla spíše exhibicí. Písek zcela fyzicky odpadl,“ popisuje utkání.

Dvacetiletý perspektivní útočník nahradil v týmu juniorského reprezentanta Vojtěcha Poláka, který se vrátil do mateřské Energie Karlovy Vary. Hlusička jej však nahradil ve velké stylu! Na ledě vydal ze sebe maximum a připsal si dvě krásné branky! První po přesné střele z mezikruží. „Kajda (Miloš Kajer) mi skvěle nahrál mezi kruhy, kde jsem byl sám. Měl jsem tedy čas zamířit na vyrážečku a vystřelit,“ popisuje. A v zápětí připojuje i popis druhé branky při níž se celý útok blízkl fantastickou akcí na jeden dotek. „U druhé branky mi zase perfektně nahrál Delfín (Petr Derfler) a já už jen zasunul do prázdné branky.“

K hattricku neměl vytáhlý hráč vůbec daleko. Od druhé branky měl sedm minut na životní úspěch, avšak nepovedlo se! „Určitě jsem myslel na hattrick,“ upřímně přiznává. „Několikrát jsem i slibně střílel. Nejblíže jsem asi byl při střele golfem z mezikruží, ale nepovedlo se.“

Hlusička se představil v útoku se Stanislavem Stařenským a Petrem Derflerem a na úspěšnou spolupráci se zkušenějšími borci si rozhodně stěžovat nemohl. „Fungujeme sice jako čtvrtá udržovací formace, ale umíme i dávat branky,“ směje se. „Standa Stavenský i Petr Derfler jsou super spoluhráči. Hraje se mi s nimi moc dobře,“ vysekl poklonu spoluhráčům.

Chce-li Kadaň udržet svou účast ve vyřazovacích bojích a vynikající čtvrtou příčku, musí v dalších utkáních nutně bodovat! Vždyť čtvrtou příčku od deváté dělí pouhých pět bodů a černožlutí zavítají na led největších konkurentů - Mladé Boleslavi. „V Mladé Boleslavi to bude klíčové utkání,“ je si vědom křídelní útočník. „Bude se určitě lámat chleba, když to teď bude asi ve většině zápasů. Hned v dalším utkání máme doma Kometu Brno a to nebude o nic lehčí.,“ připomíná.

Herní styl ve veledůležitém utkání zatím stanoven nebyl, ale úspěšná obranná hra Kadaně se pravděpodobně měnit nebude! „Taktiku na Mladou Boleslav ještě neznáme. Budeme se dívat na video a trenéři poté určí jak máme hrát,“ uzavírá.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM