Kadaň zažila debakl v Boleslavi

Jindřich Poledna | 18.12.2004 | |



Takový zápas kadaňský fanoušek dlouho nepamatuje. Kadaň se v Mladé Boleslavi ještě nestačila ani rozkoukat a už prohrávala v 9.minutě o 3 branky. Domácí pak jen svůj náskok navyšoval a nedovolil kadaňským hráčům téměř nic. Nemohoucnost severočeského celku se ukázala i v přesilových hrách. Nás tým jich hrál více než domácí, Ti přesto zužitkovali hned dvě. Tým má šanci odpovědět na debakl hned v pondělí, to doma hostíme celek Komety Brno.

 
33.kolo, sobota 18.12.2004
BK Mladá Boleslav - Sportovní klub Kadaň  7:0  (3:0, 2:0, 2:0)
Branky: 3.Krupka L. (Weiss), 8.Mainer Oliverius,Říha), 9.Hradecký (Jareš), 23.Nedorost (Hradecký, Kadlec), 37.Holý (Kostourek, Kivoň), 43.Kostourek, 58.Jaroš (Jareš). Rozhodčí: Chlaň - Prchal T., Prchal R.. Vyloučení: 9:8, navíc Derfler (Kadaň) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1500. Střely na branku: 34:25. Průběh utkání: 0:0, 7:0.
BK Mladá Boleslav: Přikryl - Morava, Kvetan, Derner, Mainer, Kivoň, Jareš, Drtina - Nedorost, Hradecký, Kadlec, - Říha, Metlička, Oliverius - M.Krupka, Kostourek, Holý - Weiss, Jaroš, L.Krupka
Sportovní klub Kadaň: Jež (Hübl) - Pospíšil, Hlavatý, Klaus, Staněk, Špelda, Vobořil - Tvrdek, Pech, Kajer - Bednařík, Kuchler, Polanský - Žák, Jabrocký, Postl - Stavenský, Hlusička, Derfler - Kreuzman, Pelán.

Komentář k zápasu

První třetina:

Po devíti minutách byl výsledek jednoznačný

V prvních minutách se oba celky jen oťukávaly a čekaly na chybu soupeře. Hned začátkem třetí minuty ujel boleslavský Lukáš KRUPKA a střelou nad lapačku zajistil domácím vedení. Otřesená Kadaň jako by nevěděla, co má hrát. Nedokázala se dostat do útočného pásma, útoky domácích borců odvracela jen vyhazováním puků ze svého pásma. Do útočné třetiny se na delší dobu podíval hostující celek až v 7. minutě, ale nedokázal vystřelit. Trest přišel vzápětí. To střílel domácí Metlička, Jež puk jen vyrazil a do branky jej vsítil Petr MAINER - 2:0. Byla to první využitá přesilová hra domácích v tomto utkání. Kadaň se ještě nestihla ani oklepat z obdrženého gólu a Petr Jež lovil puk zpoza svých zad potřetí, když neudržel puk ve své lapačce a Tomáš HRADECKÝ bez problému dorazil touš za jeho záda - 3:0. Asistenci si připsal Petr Jareš. To bylo na Ježe moc a v brance jej vystřídal Hübl. Ten se hned ukázal v dobrém světle neboť v 10. minutě zlikvidoval Kostourkovu vyloženou příležitost. Kadaň také zahrozila, ale Bednaříkova šance skončila nevyužita. Domácí po té hráli 2x v oslabení, ale v první přesilové hře dokázal jen trochu zahrozit Standa Stavenský, v té druhé Jabrocký a opět Stavenský. Přikryl se ale překonat nenechal. Do konce první části hry se ještě stačil dvakrát vyznamenat Hübl, ale do šaten se šlo za stavu 3:0 pro domácí.

Druhá třetina:

Domácí si zápas pojistili

Hned v úvodu sice nebezpečně zahrozil kadaňský Bednařík, jenže pak fauloval Špelda a v době, kdy seděl na hambě, zvyšoval na 4:0 Tomáš Hradecký. Domácí tým začal opět na ledě dominovat, nebýt několika spálených šancí boleslavských hráčů, mohlo být skóre daleko vyšší. Kadaň dostala výhodou dvou přesilových her v rychlém sledu za sebou, jenže pohrdla i jimi. Severočeský tým se trápil nejen v koncovce, ale často měl problém se vůbec dostat před soupeřovu branku. Nebezpečně zpoza hráče vystřelil za ve 29.minutě Hlusička, ale na pozorného domácího brankáře Přikryla nevyzrál. Jednu z největších šancí v utkání měla Kadaň paradoxně v oslabení, kdy Pech s Bednaříkem ujeli domácí obraně, ale puk za zády domácího gólmana neskončil ani teď. V polovině hry se domácí tým chvíli hledal, ovšem ani kapitán Kajer před brankou hostí neuspěl, jeho pokus skončil nad domácí svatyní. A tak přišel trest. Ve 37.minutě našel krásně Kostourek najíždějícího Martina Holého a skóre bylo již od 5 gólů. Chvíli před koncem třetiny mohl stav alespoň kosmeticky korigovat Stavenský, ale nechal jen vyniknout skvěle chytajícího Přikryla.

Třetí třetina:

Kadaň se na odpor nezmohla

Hned v úvodu třetiny si šel Za hákování na 2 minuty odpočinout na trestnou lavici domácí Metlička. Kadaň tak hrála s výhodou jednoho hráče v poli. Místo, aby branku vstřelila, inkasovala jí. Ač tísněn dvěma hráči se prosadil KOSTOUREK, Hübl jeho první střelu vyrazil, ale na dorážku už byl krátký - 6:0. Po minutě mohli domácí ještě zvýšit svoje vedení, jenže Hübl skvělým zákrokem Hradeckému jeho pokus zhatil. Domácí se stále tlačili do útočného pásma ve 46. minutě si Na přihrávku M.Krupky najížděl Drtina, ale ve finále puk netrefil. PO Chvíli nedopravil puk za záda již překonaného Hübla ani Kadlec. I přes to, že domácí vedli, často faulovali a pykali na trestné lavici. Jenže kadaňským hráčům jakoby to bylo jedno. Občas se hostující tým dokázal usadit před domácí brankou, jenže slabá nebo žádná střelba k úspěchu nevede. V kadaňském dresu na sebe několikrát upozornil především Petr Derfler, byl často trestán a dostal i desetiminutový osobní trest. Poslední slovo měli v utkání opět domácí borci. V 58. minutě, v době, kdy byla Kadaň již v plném počtu, dala Mladá Boleslav již sedmou branku! Z blízka se prosadil JAROŠ, asistenci si připsal Jareš. Středočeši si tak doma nechali zaslouženě všechny 3 body.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

ALOIS CHLUSTINA, SK Kadaň: „K utkání jsme přistoupili příliš sebevědomě. Bohužel po devíti minutách za stavu 3:0 už byl zápas rozhodnutý. Na inkasovaným gólech se podepsal brankář Jež. Nechci ale snižovat jeho výkon, ani hráči mu totiž nepomohli. Hráli profesorsky a mysleli si, že po úspěšné sérii se už nic nemůže stát. Ač se to možná nebude zdát, ale jsem rád, že jsme takovou nakládačku dostali a že hráči zase spadnou na zem. A jestli jsem za stavu 3:0 věřil v obrat? Věřil. Ale Přikryl měl snad domácí branku začarovanou. Nepodařilo se nám mu vstřelit ani gól. Ve druhé třetině jsme přitom měli dvě slibné šance. Jenže neproměnili jsme je a soupeř následně své vedení ještě zvýšil. Pak už jsme se jen báli toho, abychom neinkasovali desítku.“

PETR HAKEN, BK Mladá Boleslav: „Já budu dnes chválit. Myslím si, že jsme utkání s Kadaní zvládli velice dobře. Byl to pro nás, mimochodem, velice důležitý zápas. Chci pochválit všechny za předvedenou hru. Od brankáře až po posledního hráče, který se na hřišti objevil. Myslím si, že od začátku jsme byli jasně lepší a hru kontrolovali. Dobře jsme bruslili a tlačili se do zakončení. Zkrátka, jednoznačně jsme byli lepším mužstvem a zaslouženě vyhráli.“
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM