Tomáš Bartejs: Z minima jsme vytěžili maximum

Zdeněk Kamínek ml. | 15.01.2013 | |

Tomáš Bartejs: Z minima jsme vytěžili maximum

Ústí nad Labem - Odchovanec třebíčského hokeje Tomáš Bartejs momentálně bojuje na dvou frontách. V celku Kadaně si hráč s číslem čtyři na zádech stihl za deset utkání připsat dva kanadské body za asistence. O jednu gólovou přihrávku více zaznamenal Bartejs v extraligovém klubu Piráti Chomutov během jednatřiceti zápasů.

 

Kadaň byla v pondělním severočeském derby úspěšnější, ze Zlatopramen Areny si po výhře 4:2 odváží svěřenci Jiřího Čelanského plný bodový zisk. „Získat tři body v Ústí nad Labem je výborná věc. Odvedli jsme dobrý týmový výkon a jsme spokojení. Rozhodlo to, že jsme dokázali proměnit šance, které jsme si vytvořili a že jsme až na nějaké chyby dobře bránili,“ vrátil se k utkání třetího mužstva tabulky se čtvrtým Tomáš Bartejs.

Poměr střel na branku (34:18 – po třetinách 12:4, 12:8, 10:6) ale hovořil lépe pro domácí. „Z minima jsme vytěžili maximum. Důležitá byla naše produktivita, měli jsme štěstí a napadalo to tam. Ústí nad Labem už několik let dokazuje, že má kvalitní tým. Výhra nám hodně psychicky pomůže, kdybychom náhodou narazili na Ústecké Lvy například v play-off,“ prozradil dvacetiletý zadák, jenž letos jednatřicetkrát oblékl extraligový dres Pirátů Chomutov (0+3).

„V Chomutově se hodně trápíme, já osobně si alespoň v první lize zvedám sebevědomí. S kluky vyhráváme a jsem rád za to, že v Kadani můžu také být. Extraliga je obrovská škola, když jsme hráli například proti Kladnu a byli tam ještě hráči z NHL, byl znát rozdíl. Doufám, že v Chomutově se nám podaří nepříznivou situaci nějak zvrátit a začneme vyhrávat, abychom měli nějaké body do play-out. Můžeme si říkat, co chceme, ale věci na ledě musíme dělat tak, jak máme. Extraliga je těžká soutěž, týmy trestají každou maličkost. Bohužel máme často špatné začátky, měli bychom se více koncentrovat a vstupovat do zápasů lépe,“ má jasno rodák z Třebíče, který nastoupil během dvou dnů ke dvěma střetnutím (v neděli za Piráty Chomutov na ledě Komety Brno a o den později za Kadaň na ledě Ústeckých Lvů).

„Únavu jsem nepociťoval. Unavený se necítím, protože jsem toho moc v neděli neodehrál, ale líbila se mi v Brně jedinečná atmosféra. Taková u nás v republice není nikde. Je vždy vyprodáno a je vidět, že lidi hokej baví. Fanoušci fandí svému týmu a chodí na Kometu. Nedívají se, co přijede za soupeře,“ popsal diváckou kulisu v KAJOT ARENĚ.

Dvanáct bodů ztrácí Piráti na Pardubice a České Budějovice, kteří momentálně obývají postupovou příčku do předkola play-off. Jihočeši jsou oproti Východočechům na jedenácté pozici pouze díky skóre. „Naším cílem je vyhnout se baráži, když už se nacházíme na dně tabulky. Musíme na zapracovat na tom, abychom se dostali alespoň na dvanácté místo,“ uzavřel Bartejs.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM