V sobotu Kadaň zamíří do Mladé Boleslavi

Jiří Novotný | 18.01.2013 | |

V sobotu Kadaň zamíří do Mladé Boleslavi

Kadaň se v minulých zápasech rozjela a dokázala porazit několik soupeřů z horních pater tabulky. Doma porazila Jihlavu i Třebíč, vítězství si přivezla také z ústecké Zlatopramen Areny. V minulém kole do Kadaně přijela druhá Olomouc, kterou Kadaň dokázala porazit 3:2. V zápase se ovšem zranil elitní forvard Jiří Charousek, který si již letos nezahraje. V sobotu Kadaň zajíždí na led ligového lídra z Mladé Boleslavi, utkání začíná v 17:30

 

Kadaň se letos s Mladou Boleslaví střetla ve třech vzájemných duelech. První se hrál už ve 4. kole na kadaňském zimním stadionu. Úvodní branku sice vstřelil Petr Jíra, ale poté vstřelil dvě branky Nouza a rozhodl o výhře svého týmu. Další zápas se hrál v 17. kole na ledě Mladé Boleslavi. Kadaň opět vstřelila úvodní branku, která padla z hole Račuka, ale poé už úřadovali domácí. Nejprve vyrovnal Pabiška, brzy na to vstřelil rozhodující gól Kafka. Kadaň tak prohrála 2:1, stejně jako v předchozím vzájemném měření sil. Tento výsledek je letos zápasům mezi Kadaní a Mladou Boleslaví zřejmě souzený, protože i třetí zápas, který se hrál ve třicátém kole v Kadani, dopadl stejně, byť tentokrát to bylo po samostatných nájezdech. První branku již tradičně vstřelila Kadaň, tentokrát ve dvanácté minutě, kdy se trefil Jaroslav Hafenrichter. Těsný náskok kadaňští drželil až do 56. minuty, kdy srovnal Jindra. Bonusový bod Kadani zajistil ve třetí sérii nájezdů Petr Jíra.

Mladá Boleslav se od úvodu soutěže vyhřívá na čele prvoligové tabulky. Svěřenci trenéra Františka Výborného mají na kontě 94 bodů, druhá Olomouc ztrácí bodů pět. Bruslařský klub zatím nastřílel 148 branek, inkasovala pouze 77. Zatímco více branek vstřelila Olomouc i Ústí, byť Olomouc pouze o jednu a Ústí o dvě, v počtu inkasovaných gólů nemá Boleslav konkurenci. Druhý nejlépe bránící tým - Olomouc, inkasovala o 14 gólů více. Ve 41. zápasech, které mladoboleslavští hokejisté odehráli, se z výhry radovali v 31 případech (třikrát vyhráli po prodloužení), prohru v normální hrací době okusili šestkrát, čtyřikrát padli po prodloužení.

V posledním domácím zápase do ŠKO-ENERGO Arény přijel Šumperk. Utkání, které po normální hrací době skončilo 3:3, nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. Ve druhé sérii se trefil Hulva, David Vrbata následně gólmana nepřekonal, bonusový bod tedy nakonec získali hosté. Ve středu Boleslav v rámci středočeského derby zajížděla do Benátek nad Jizerou. Po 33 minutách vedli domácí již 3:0 a zdálo, že Bruslaře čeká další porážka. Ve 38. minutě ale dokázal snížit Koudelka, druhý gól přidal těsně před druhou sirénou Demel. Po třech minutách třetího dějiství se podruhé trefil Koudelka a bylo vyrovnáno. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém Lukáš Pabiška vymetl šibenici branky gólmana Blažíčka a rozhodl o výhře 3:4 po prodloužení.

Nejproduktivnějším hráčem celku je třicetiletý forvard Tomáš Nouza,, který nastoupil do všech zápasů a získal v nich 45 bodů (25+20). Zároveň je také nejlepší střelec týmu. Druhým nejproduktivnějším hráčem je velezkušený David Výborný, který má na svém kontě 41 bodů za 11 branek a 30 asistencí. Výborný, jenž sehrál mnoho zápasů v reprezentaci a slavné NHL, je pro změnu nejlepším nahravačem týmu. Následují David Vrbata (33 bodů) a Lukáš Pabiška (30).

Z obránců je nejproduktivnější zkušený Milan Toman, který má na kontě 17 bodů za 3 góly a 14 asistencí. Toman letos strávil část sezony na jihu Čech, kde vypomáhal českobudějovickému Mountfieldu. O dva body méně (3+12) má na kontě David Pojkar, který v loňském ročníku stihl 37 zápasů za Litvínov. Následuje Roman Něměček se 14 body, třináct bodů má Jaroslav Kasík. Nejvíce trestných minut, konkrétně 75, má 194 centimetrů vysoký a metrák vážící Lukáš Bohunický, který má zkušenosti také z kanadskoamerické WHL.

Gólmanskou jedničkou je mladý brankář Roman Will (na snímku), jenž letos odchytal 33 zápasů, ve kterých měl úspěšnost takřka 94%. Šest zápasů odchytal Michal Valent, pětkrát naskočil Vlastimil Lakosil.

Pojďme si prohlédnout sestavu našeho příštího soupeře z posledního utkání, ve kterém zdolal Benátky 3:4 po prodloužení.

BK Mladá Boleslav: Will - Kasík, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Šmach, Bohunický - Nouza, Vrbata, Jiránek - Kafka, Výborný, Pabiška - Mikulík, Koudelka, Demel - Padělek, Pitule, Rys

Zápas se hraje tuto sobotu od 17:30 v mladoboleslavské ŠKO-ENERGO Aréně. Pokud se do města automobilů nechystáte, můžete sledovat textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM