Kadaň nestačila na Medvědy z Berouna.

Stanislav Jiskra | 26.01.2013 | |

Kadaň nestačila na Medvědy z Berouna.

K a d a ň - V rámci 45. kola 1. hokejové ligy zajížděla Kadaň na led Medvědů z Berouna. Kadaň předváděla svojí formu, což vyvrcholilo gólem z přesilově hry, který vsítil Jaroslav Hafenrichter. Beroun vyrovnal taktéž v přesilové hře, když se šestnáct vteřin před druhou sirénou prosadil Radan Lenc. Třetí třetina byla nemastná – neslaná. V čase 58:28 se od modré prosadil Tomáš Beňovič. Kadaň v poslední minutě vyzkoušela hru bez gólmana, ale nic se nezměnilo a Beroun zvítězil 2:1.

 
45.kolo, sobota 26.1.2013
Medvědi Beroun 1933 - Sportovní klub Kadaň  2:1  (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Lenc (Hrdel, Přindiš), 59. Benovič - 27. Hafenrichter (Gajovský, Mainer). . Rozhodčí: Zubzanda - Gerat, Belko . Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 154. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 0:1,2:1.
Medvědi Beroun 1933: Sedláček (Mastík) - Přindiš, Šulc (A), Kaláb, Knesl, Malý, Benovič, Kopec, Beneš - Kadlec, Hrdel (C), Plichta, Stromko, Jonáš, Videlka, Fiedler, Doležal (A), Trojan, Hošťálek, Lenc, Polák
Sportovní klub Kadaň: Hanuljak (Strmeň) - Schmidt, Bartejs, Opalek, Mazanec, Trefný, Szakal (C), Tejnor, Pavlas - Ton (A), Kämpf, Andres, Procházka, Kaše, Mainer, Hrabák, Hafenrichter, Gajovský, Chlouba, Hanták, Račuk

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupila lépe hostující Kadaň, ale její pokusy končily na hokejkách domácí obrany nebo v rukou brankáře Sedláčka. Hra se odehrávala převážně po mantinelech. Do větší šance se dostal Roman Chlouba, ale přestřelil. Beroun se dostal do hry až s nabídnutou přesilovou hrou, ve které si vytvořili několik slibných šancí, ale ani jedna neskončila za zády Miroslava Hanuljaka. Když se neprosadil ani Nikola Gajovský, který trefil jen Sedláčkovo připravený beton. Do kabin se tedy odcházelo za bezbrankového stavu 0:0.

Do druhé části naskočili lépe opět hosté. Medvědi se dostali do přečíslení 2 na 1, ale Radan Lenc nezamířil přesně. Po faulu Jakuba Kadlece na Nikolu Gajovského byla Kadani nabídnuta přesilová hra. Tu po dvanácti vteřinách proměnil JAROSLAV HAFENRICHTR, který zužitkoval křižnou přihrávku od Nikoly Gajovského. Hra přitvrzovala na obou stranách, což šlo vidět i na vylučováních. Domácí hráli již třetí přesilovou hru, ve které se jako v předchozích dvou nemohli prosadit. V čase 19:44 se ocitl osamocený Radan Lenc, který překonal na dvakrát jinak výborně chytajícího Hanuljaka – 1:1.

Do třetí třetiny nastoupili oba celky s úmyslem se dostat do vedení. Šance měli oba týmy, ale i přes to byl hokej nemastný-neslaný. Gajovský vybojoval puk u mantinelu a nahodil na bránu, obrana měla plné ruce práce. Kadaň dostala další možnost o vstřelení gólu v přesilovce, po minutě se počet na ledě vyrovnal na 4 na 4. Berounu byla nabídnuta přesilová hra, kterou proměnil střelou od modré Tomáš Beňovič . Kadaň v poslední minutě vyzkoušela hru bez brankáře, ale na výsledku se nic nezměnilo a Beroun zvítězil 2:1.

Stanislav Jiskra, Marcel Holl, Petra Skopcová

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Medvědi Beroun 1933): Zápas byl hodně podobný tomu v Benátkách. Přijelo hodně bruslivé mužstvo s mladými a důraznými hráči a zkušenou obranou. My jsme podali héroický a obětavý výkon a nakonci se nám podařilo proměnit přesilovku. Za tři body jsme moc rádi. Rozhodčí celý zápas skoro nevylučoval, ale za posledních pět minut měl asi pět vyloučení, čímž hru rozmělnil. Na nás vyšla přesilovka 4 na 3 na konci, kterou jsme proměnili a jsme moc rádi.

Zdeněk Skořepa (SK Kadaň):“ První třetina nebyla z naší strany špatná. Měli jsme více puk na hokejkách, měli jsme tam i nějaké šance. Od druhé třetiny jsme se přizpůsobili hře Berouna a hráli jsme nahoru dolu, což jsme nechtěli a z toho pramenily berounské šance. Škoda gólu, který jsme dostali, 15 vteřin před koncem druhé třetiny, do šatny. Třetí třetinu jsme chtěli vyhrát a odvést si všechny body, ale my jsme přesilovku 4 na 3 nevyužili a soupeř ano, takže proto jsme dneska prohráli.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM