Na kadaňský led míří desátý Stadion Litoměřice

Ondřej Holl | 05.02.2013 | |

Na kadaňský led míří desátý Stadion Litoměřice

K a d a ň - V rámci 48. kola zajíždí na kadaňský led aktuálně desátý tým prvoligové tabulky HC Stadion Litoměřice. Mužstvo kolem zkušeného brankáře Petra Přikryla nebo útočníka Jana Rudovského vyhrál z posledních tří utkání dva zápasy. Aktuálně ztrácí Stadion na osmou pozici osm bodů. Dá se tedy očekávat, že se hráči budou rvát o každý bod. Utkání startuje v 18 hodin na zimním stadionu v Kadani.

 

Ve všech třech vzájemných zápasech se z vítězství radoval domácí celek. V prvním vzájemném utkání se radoval Stadion, když doma zdolal Kadaň 5:2. Za Litoměřice se při zápase prosadili hráči Husák (2x), Šinágl, Hlusička a Kříž. Za Kadaň pak Jiří Charousek a Bronislav Andres. Ve druhém vzájemném střetnutí zvítězila domácí Kadaň hladce 2:0. Za černožluté se prosadili ve 38. minutě Hafenrichter a ve 40. minutě Filip Seman. Zápasu tehdy přihlíželo 200 diváků. V zatím posledním zápase se proti Kadani postavil za Litoměřice také obránce Martin Škoula a byl u vítězství svého týmu 2:1. Jediným střelcem kadaňských byl Jiří Charousek. Za domácí to byli Dominik Simon a Martin Novák.

Litoměřickou produktivitu vede šestadvacetiletý útočník Jan Rudovský a mladý Martin Novák. Oba mají na svém kontě 22 bodů, ale Martin Novák má na kontě o tři starty více. Nejlepším obráncem je Ondřej Kříž se 16 body. Ovšem právě Kříž už v týmu nepůsobí, protože už hájí barvy HC Olomouc, takže se na první místo posunul Patrik Husák s 15 body. Nejlepším brankářem podle statistik je už Sparťan Marcel Melicherčík s úspěšností zásahů kolem 93,2 %. Hned za ním je už také v Litoměřicích nepůsobící Vojtěch Sedláček s úspěšností 92,7%. Nejtrestanějším hráčem je útočník Pavel Mrňa s 85 trestnými minutami.

Oba týmy mají na svém kontě 47 soutěžních utkání. SK Kadaň se momentálně nachází na páté příčce s 85 body a naposledy prohrála na ledě Mostu 3:2. To Stadion se nachází na 10. pozici a má na kontě 58 bodů. V posledním zápase zvítězil nad Benátkami.

Poslední vzájemný zápas:

1.liga - 35. kolo HC Stadion Litoměřice - SK Kadaň 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Ve 35. kole zajížděla Kadaň do Litoměřic. Domácí se ujali vedení ve 12.minutě, kdy po několika zákrocích brankáře Řehoře nakonec dorazili puk za jeho záda. Kadaň se radovala ve 25.minutě, vyrovnání zařídil Jiří Charousek. Jenže stav 1:1 trval jen tři minuty. Na 2:1 pro domácí zvýšil mezi Řehořovy betony Dominik Simon. A protože v poslední třetině žádná branka nepadla, prohrála Kadaň v Litoměřicích o gól - 1:2.

Sestava našeho příštího soupeře z posledního utkání:

HC Stadion Litoměřice: Hruška - Evan, Martinka, Husák, Míka, Žovinec, Drábek, Sobotka - Novák, Hašek, Šinágl - Simon, Gerhát, Mrňa - Antončík, Rubeš, Procházka -

Utkání je naplánováno na středu 6.2. od 18 hodin. Připraven bude už tradiční textový online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM