Ohlédnutí za základní částí

Jiří Novotný | 18.02.2013 | |

Ohlédnutí za základní částí

Ještě než se naplno rozjedou boje s Třebíčí v play-off, pojďme si zrekapitulovat základní část letošní sezony. V té se Kadani podařilo nasbírat 89 bodů, což nakonec stačilo na velice pěkné 5. místo. Nejproduktivnějším hráčem Kadaně v základní části se stal Petr Jíra, který ve 37 zápasech zaznamenal 33 bodů (13+20).

 

Září - Kadaň se z výhry radovala pouze dvakrát

Po postupu Pírátů do extraligy se všeobecně očekávalo, že se Kadani blýská na lepší časy. Úvod sezony tomu ale vůbec neodpovídal. Svěřenci Michala Jägera se první výhry dočkali až v 5. kole, kdy zvítězili 2:4 v Písku. Ovšem nutno dodat, že první čtyři soupeři Kadaně v letošní sezoně se nakonec seřadili na prvních čtyřech místech tabulky po základní části. Kadaň nejprve podlehla 2:1 v Třebíči, poté prohrála 3:5 s Ústím, v Olomouci padla poměrem 3:1 a s Mladou Boleslaví prohrála 1:2. Po výhře na píseckém ledě sice Kadaň vyhrála 4:1 nad Berounem, ale poté následovala porážka 5:2 v Havlíčkově Brodě.

Říjen - Odvolání trenéra Jägera, Kadaň zvedá Jiří Čelanský

Trápení pokračovalo i nadále. V prvním říjnovém utkání do Kadaně přijel Most, který si nečekaně odvezl tři body za výhru 3:5. Když Kadaň prohrála i další zápas, 5:2 v Litoměřicích, byl Michal Jäger odvolán. Následující zápas, ve kterém Kadaň provizorně vedl Leo Gudas, přinesl první vysokou výhru - Šumperk odjel s nášupem 7:1. 11. října bylo známo jméno nového trenéra, kterým se stal mladý trenér Jiří Čelanský. Muž, který působil jako asistent Vladimíra Růžičky ve Slavii, opět naučil naše hokejisty vyhrávat. Hned jeho premiéra se odehrála ve velkém stylu, Kadaň zvítězila vysoko 1:6 v Benátkách. V dalším zápase Kadan zajížděla do Hradce Králové, kde získala dva body za výhru 1:2 po nájezdech. Následně Kadaň hostila Jihlavu, kterou dokázala porazit 2:0. Svou první nulu tehdy vychytal Miroslav Hanuljak, který má rovněž obrovskou zásluhu na tom, že Kadaň nakonec dosáhla na 5. místo. Jeho výkony nyní oceňuje publikum v Chomutově. Po Jihlavě do Kadaně přijela Třebíč, kterou jsme po tuhém boji porazili 2:1 po prodloužení. Pět zápasů trvající vítěznou šňůru přerušil ústecký Slovan, na jehož ledě jsme v 15. kole padli 5:2. V dalším kole do Kadaně přijel další těžký soupeř - Olomouc, kterou jsme porazili 3:2 po nájezdech. Říjnové zápasy uzavřel výjezd do Mladé Boleslavi, která potvrdila roli favorita a zvítězila 2:1.

Listopad - Jediná porážka a 8 výher v řadě

Do nového měsíce sice Kadaň vstoupila nečekanou prohrou s Pískem, který si z Kadaně odvezl dva body za výhru 2:3 po prodloužení, ale poté černožlutí najeli na vítěznou vlnu, která trvala celkem 9 zápasů a skončila až na začátku prosince. Přitom první výhra této série byla trochu rozpačitá, z Berouna jsme přivezli pouze dva body za výhru 2:3 po nájezdech. Následně si Kadaň podala 8:2 Havlíčkův, vyhrála 0:4 v Mostě, čisté konto si Hanuljak připsal také v zápase s litoměřickým Stadionem, který jsme porazili 2:0. Poté Kadaň cestovala do Šumperka, který po westernové přestřelce porazila 5:7, přemožitele nenašla ani v týmu Benátek, které skolila 4:3. Ve 25. kole nastoupila proti Hradci Králové, který nenašel recept na skvělého Hanuljaka a odvezl si porážku 2:0. Listopad uzavřel zápas v Jihlavě, který Kadaň vyhrála 1:3.

Prosinec - 6 výher z 10 zápasů

Začátkem prosince skončila devítizápasová šňůra výher. Kadaň vyhrála 3:4 v Třebíči, ale poté přišly dvě prohry - opět s favorizovanými soupeři. Nejprve Kadaň podlehla 2:3 po prodloužení Ústí, poté prohrála hladce 5:1 v Olomouci. Chuť si naši hráči spravili cennou výhrou nad Mladou Boleslaví, kterou zdolali 2:1 po nájezdech. Poté si Kadaň poradila s týmy z chvostu tabulky: v Písku vyhrála 1:4, Medvědy z Berouna umravnila výsledkem 4:0. Po třech výhrách přišla porážka v Havlíčkově Brodě, kde jsme prohráli 4:3 po nájezdech. V předvánočním 34. kole Kadaň domácím fandům nadělila výhru 5:1 nad Mostem. Čtvrtá prosincová porážka přišla v Litoměřicích, kterým jsme podlehli 2:1. V posledním zápase loňského roku jsme přetlačili Šumperk 6:4. I přes mizerný úvod sezony se Kadaň na konci kalendářního roku 2012 nacházela na úžasném 4. místě.

Leden - Čelanský povolán do Chomutova, Kadaň přebírá Doležal

Do nového roku jsme vstoupili těsnou výhrou 0:1 v Benátkách, po které následovala prohra 4:3 v Hradci Králové. Následně si Kadań připsala čtyři výhry v řadě. Ve dvou domácích zápasech po sobě si poradila 3:2 s Duklou a 1:0 s Třebíčí. Poté získala také skalp ústeckých Lvů, když ve Zlatopramen Aréně zvítězila 2:4. Další úspěch přišel také s Olomoucí, kterou jsme porazili 3:2. Radost z výhry ale kalil fakt, že se v zápase těžce zranil Jiří Charousek, pro něhož sezóna skončila. Poté jsme zajížděli na led lídra z Mladé Boleslavi, který nezaváhal a vyhrál 4:1. Následně Kadaň nastoupila proti Písku a zvítězila poměrem 4:2. Tento zápas se nakonec ukázal jako derniéra Jiřího Čelanského, jehož si vytáhl Chomutov. Za Čelanským nakonec zamířil také jeho asistent Zdeněk Skořepa, který odkoučoval následný zápas Kadaně v Berouně. Tento zápas se ale černožlutým vůbec nepovedl, prohráli 2:1. V dalším zápase, ve kterém do Kadaně přijel Havlíčkův Brod, se na kadaňskou střídačku se postavilo nové trenérské duo: exchomutovští Jiří Doležal a Mikuláš Antonik. Premiéra se povedla, Kadaň vyhrála 4:1.

Únor - Výhra přišla až v posledním kole

Závěrečná část základní části letošní sezony se vůbec nepovedla. Kadaň prohrála 3:2 v Mostě, 1:3 s Litoměricema. Jeden bod získala v Šumperku, kterému podlehla 3:2 po prodloužení. Následně Kadaň nastoupila proti Benátkám, kterým podlehla 2:3, v minulém kole prohrála taktéž doma s Hradcem vysoko 3:6. První únorové výhry jsme se dočkali až v posledním kole, ve kterém jsme zvítězili 4:7 v Jihlavě. Po posledním kole přišla také změna trenérů. Duo Jiří Doležal starší a Mikuláš Antonik bylo nahrazeno trojicí Stanislav Mikšovic, Petr Martínek a Leo Gudas.

Doufejme, že na tuto výhru se Kadani podaří navázat v play-off, které startuje již tento čtvrtek dvěma zápasy v Třebíči. V Kadani se bude hrát v pondělí a úterý, další domácí zápas se popřípadně odehraje příští pátek. Přijďte podpořit naše hokejisty a odměňte je za skvělou sezonu!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM