První rok v I. lize - sezóna 1998/1999

Míša Sládková | 25.12.2004 | |



V dalším dílu je shrnut úvodní ročník Kadaně v I. lize. Tento rok bývá pro všechny nově příchozí do ligy zlomový. Teprve teď se ukáže, jestli tým na to skutečné má! Vzpomínáte si ještě, jak se s touto sezónou vypořádala Kadaň?

 
Po vyprchání euforie z vítězství a zaslouženém odpočinku se začalo v Kadani formovat a připravovat mužstvo do bojů v první lize. Hráči byli prověřováni hned v přípravných utkáních, kdy se jejich soupeři staly například takové kluby, jako Spartak Moskva nebo CSKA Moskva. Na trenérském postu se objevila dvojice Alois Chlustina a Jaroslav Hejcman. To však nebyla jediná změna pro tým.

Opět se měnila pravidla. Od začátku této sezóny přestalo platit pravidlo „červené čáry“ a hokejisté tak mohli volněji přecházet přes střední pásmo. Názory na změnu se samozřejmě lišily.

Cílem této sezóny bylo pro Kadaň solidní umístění bez bojů o sestup. Jako na nováčka se ke Kadani upíraly zraky všech. Každý očekával, jak nový tým v soutěži obstojí. S tím vstupovali Kadaňští i do prvního utkání s Olomoucí. Začátek byl velmi opatrný a možná až trochu zakřiknutý. Díky tomu Kadaň zanedlouho prohrávala. V polovině zápasu ale došlo k neuvěřitelnému obratu, kdy hráči jakoby ožili a bojovali až do poslední vteřiny. Souboj s Olomoucí skončil za stavu 3:3 ke spokojenosti obou týmů a Kadaň byla v tisku chválena za svou bojovnost. Tato vizitka již klubu zůstala po celý ročník. Pral se s nasazením a tím si získal náklonnost široké veřejnosti. Prestižní derby Kadaň – Chomutov doprovázela vždy skvělá kulisa fanoušků, na tyto zápasy byly vyprodané stadiony jak v Kadani, tak v Chomutově. Divácky velmi poutavý hokej dohrála Kadaň na deváté příčce, zhruba uprostřed pole. Cíl byl tedy splněn a Kadaň velmi dobře obstála ve svém zahajovacím ročníku I. ligy.

Zajímavosti z tabulky: 24 proher, 17 výher, 11 remíz; celkový počet bodů 45.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM