Už ne nováčkem - 2000/2001

Míša Sládková | 28.12.2004 | |



„Nenechat nic náhodě, začít hned od začátku!“ S touto větou vstupovala Kadaň do nového ročníku I. ligy. Cílem bylo bojovat o umístění v nejlepší osmičce. Severočeské mužstvo již přestalo být bráno jako nováček soutěže. A jaký význam to mělo pro Kadaň?

 
Z týmu odešel Marcel Kučera a vedení muselo vyřešit nelehkou situaci na uvolněném brankářském postu. Během sezóny se v kadaňské kleci vystřídala čtveřice brankářů, Roman Šlupina, Pavel Damašek, Miroslav Sedláček a Zdeněk Šmíd.

Nově motivované mužstvo nastoupilo doma k prvnímu utkání s Pískem. A podle plánu Kadaň vyhrála 5:3. Radost z dobře nastartované sezóny však nevydržela dlouho. Dostavil se výpadek, kdy si tým po šest kol nedokázal připsat vítězství. Těžká situace znamenala odsun až na desátou příčku. Všichni dobře věděli, že s tímto postupem se vysněné play off vzdaluje. Jenže nic ještě nebylo ztraceno, Kadaň otočila a naděje stále žila. Zlepšený výkon posunul Kadaňské v tabulce pravdy na deváté místo, kde se dokonce podařilo bodově dotáhnout sedmého. Za několik kol se Kadaň na sedmém místě dokonce hřála. Vše hned vypadalo lépe. Boj o rozhodující body mohl začít.

Ani před posledním kolem základní části nebylo jisté, které týmy si zahrají v první osmičce. Poslední kolo muselo rozhodnout! V rozhodujícím utkání se ovšem štěstí obrátilo k soupeřovi (Berounu), Kadaň podlehla a bohužel do play off nepostoupila rozdílem jednoho bodu. Desáté místo domácím stalo i pro tento rok osudným. Bodově na tom byli stejně jako devátá Opava, o desátém místě rozhodlo horší skóre.

Soupiska: Miroslav Sedláček, Pavel Damašek – Martin Nosek, Rudolf Mudra, Martin Klaus, Martin Kivoň, Jiří Prošek, Jiří Jelínek, Milan Toman, Martin Znojemský – Tomáš Polanský, Michal Oliverius, Michal Kaňka, Martin Postl, Jaroslav Müller, Jaroslav Kreuzman, Richard Richter, Robert Kaše, Patrik Fořt, Petr Derfler, Jaroslav Polák, Jan Košťál.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM