Kadaň porazila v poslední přípravě Most 5:3

Jindřich Poledna | 05.09.2013 | |

Kadaň porazila v poslední přípravě Most 5:3

Vstup do posledního přípravného zápasu vyšel Kadani dokonale. Již ve 3.minutě se trefil za Horákova záda Lukáš Novák. Ačkoliv měla Kadaň v druhé polovině úvodní třetiny více ze hry, šlo se do kabin za stavu 0:1. Ve druhé části padly celkem 3 branky. Domácí nejdříve vyrovnali, ale Jan Rutta strhl vedení na stranu Kadaně po 81 vteřinách. Domácím se však podařilo vyrovnat, když využili dvojnásobnou přesilovou hru. Kadaň strhla vedení na svou stranu v poslední třetině, kdy během 59 vteřin vstřelila 2 branky. Jejich autory byli Jiří Charousek a Jiří Fronk. Pátou kadaňskou branku přidal Jaroslav Kůs, kosmeticky upravil skóre chvíli před koncem domácí Tomáš Drtil. Kadaň tak porazila Most i na jeho ledě, tentokráte 5:3.

 
11.kolo, čtvrtek 5.9.2013
SK HC Baník Most - Sportovní klub Kadaň  3:5  (0:1, 2:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 25. Bojer, 35. Hora (Slavíček), 59. Drtil – 3. L. Novák (Rutta), 27. Rutta (J. Novák), 48. J. Charousek (Mazanec), 49. Fronk (J. Novák), 57. Kůs (J. Charousek). Rozhodčí: Zubzanda – Koskuba, Šulo. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.
SK HC Baník Most: Horák – Charousek K., Slavík, Čížek, Kasal, Drtil, Strejček – Tauš, Slavíček, Palaščák – Bojer, Smolka, Písařík – Nedrda, Zavřel, Andres – Sukharev, Koudela, Sedláček.
Sportovní klub Kadaň: Řehoř – Szakal, Havel, Pelc, Mazanec, Rutta, Opalek, Prošek, Vyšín – Ton, Charousek J., Kůs – Hromas, Gajovský, Jíra – Novák J., Novák L., Hammerbauer – Fronk, Hanták, Chlouba.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu byl ze strany hostí jistě podle představ trenérů. Kadaň uzavřela mostecký tým v jeho obranné třetině a snažila se častými střelami překonat brankáře Horáka. To se podařila ve 3.minutě, když Ruttovu střelu od modré tečoval mezi brankářovy betony Lukáš Novák – 1:0.

Most po obdržené brance mobilizoval všechny síly a hra se vyrovnala. Další velkou šanci si vypracovala Kadaň v 8.minutě, ale Jíra trefil jen připravenou hruď domácího gólmana. Hra obou mužstev v polovině třetiny značně polevila, navíc Kadaň darovala Mostu přesilovou hru. A To málem stálo Kadaň vedení, Tauš trefil v 10.minutě tyč Řehořovy branky!

Následné vyloučení Kadaně nepřineslo žádné ohrožení branky, na druhé straně vypadala přesilovka přeci jen o něco lépe, hráči Kadaně ostřelovali domácí branku ze všech pozic, ale brankář Horák držel Most nad vodou. Do konce třetiny byl hostující celek na ledě lepším, ale další branky nedocílil.

Druhá třetina začala opět lépe pro Kadaň. Získala výhodu přesilové hry a tlačila se do brány. Největší šanci spálil Karel Ton, který bombou z blízka sestřelil brankáře Horáka, když trefil jeho masku. Vyrovnání Mostu přišlo náhle z velmi nenápadné akce. Jan Bojer si vybruslil s pukem od mantinelu až před branku, odkud se štěstím propasíroval puk do branky - 1:1. Jenže z vedení se domácí neradovali dlouho. Jan Rutta strhl vedení na kadaňskou stranu bombou pod lapačku domácího brankáře již po 81 sekundách – 1:2.

Most odbržená branka opět paradoxně nastartovala a vyrovnal hru. Kadaň měla šanci jít znovu do vedení, jenže nabídnutou přesilovkou v polovině základní hrací doby pohrdla, nepřipravila si žádnou šanci a naopak dala domácím možnost i se čtyřmi hráči v poli. A tak přišel trest. Most vyrovnal ve 35.minutě při přesilovce 5 na 3, střelcem branky byl Daniel Hora – 2:2.

Tlak domácích po vstřelení branky zastavilo vyloučení domácího Drtila, Most si však dokázal připravit výbornou šanci. Kadaň však podržel výborným zákrokem brankář Řehoř. Drtil se nechal znovu vyloučit na konci druhé třetiny, a tak měla Kadaň do poslední části výhodu přesilové hry.

Jenže Kadaň toho moc z přesilovky neměla, zanedlouho po úvodním vhazování byl vyloučen Jiří Charousek. Kadaň byla v průběhu poslední třetiny agilnější, připravovala si více šancí než domácí tým. Velkou příležitost měla od 46.minuty, kdy hrála přesilvku. Tu využít nedokázala, ale po 8 sekundách hry 5 proti 5 už bodovala. Mazanec našel mezi kruhy Jiřího Charouska, který dokázal přehosit ležícího Horáka - 2:3. A další branka na sebe nechala čekat pouhých 59 vteřin. To Jiří Fronk prostřelil domácího gólmana mezi betony – 2:4.

Most se sice snažil ještě se stavem zápasu něco udělat, ale otřesení ze dvou po sobě vstřelených brankách celkem otřáslo. Domácí tým se nedokázal prosadit ani při další darované přesilové hře, nervozita nedovolovala Mostu přesně přihrávat, hráči se báli zodpovědnosti a místo střel volili kombinace, které zdařila bourala hostující kadaňská obrana.

A tak přišel pro domácí další trest, v podobě pate branky. Kadaň využila přečíslení 2 na 1. Jiří Charousek našel před brankou Jaroslava Kůse, který těžkou přihrávku trefil z voleje a nad lapačku upravil 3:5.

Domácí ještě kosmeticky v předposlední minutě upravili konečné skóre, když využili výhodu přesilové hry. Na 3:5 se od modré prosadil Tomáš Drtil. Kadaň tak porazila Most v obou přípravných zápasech a upevnila si sebevědomí před krutým začátkem ligy. V prvních dvou kolech jí totiž čekají oba favorité soutěže – Ústí nad Labem a Mladá Boleslav.

Jindřich Poledna

Ohlasy trenérů

Radek Šíp (SK Kadaň): Dnešní hra nebyla zrovna podle našich představ, hokej nestál první dvě třetiny za moc, z naší strany byla ve hře spousta nepřesností. V poslední třetině jsme se herně zvedli, vstřelili jsme branky, měli jsme lepší pohyb. Byl to poslední přípravný zápas, trošku nás mrzí, že jsme nehráli, co jsme chtěli, ale v hokeji je normální, že některé zápasy nevyjdou podle představ, ač jsme dokázali soupeře porazit. Na druhou stranu jsme si třeba touhle negativní zkušeností prošli a vyhneme se jí v lize.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM