Fantastický vstup do ligy - výhra na horkém ústeckém ledě!

Jindřich Poledna, Zdeněk Kamínek ml. | 11.09.2013 | |

Fantastický vstup do ligy - výhra na horkém ústeckém ledě!

Ačkoliv vstoupilo Ústí do ligy s omlazeným kádrem a nižším rozpočtem než v loňském roce, bylo jasným favoritem zápasu. Avšak utkání se vyvíjelo lépe pro celek z Kadaně. Již v 6.minutě se trefil Roman Chlouba a Kadaň vedla 1:0. Domácím zatápěly především první dva kadaňské útoky. Ústí šťastně vyrovnalo 12 sekund před první sirénou, za zády brankáře Řehoře rozvlnil síť domácí Roubík. Ve druhé třetině branka nepadla. Ve třetí třetině šla do vedení opět Kadaň, Proškovu střelu doklepl Jiří Charousek. Jenže vedení vydrželo Sportovnímu klubu jen přesně 90 sekund. Na 2:2 vyrovnával ve 46.minutě Petr Přeučil. Na konečných 2:3 zvyšoval svou druhou brankou v zápase v 52.minutě Jiří Charousek. Kadaň si tak přiváží z prvního utkání nové sezóny cenné 3 body.

 
1.kolo, středa 11.9.2013
HC Slovan Ústí nad Labem - Sportovní klub Kadaň  2:3  (1:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Roubík (Přeučil, Petrásek), 46. Přeučil (Grin, Sklenička) – 6. Chlouba (Jíra), 45. Charousek (Prošek, Mazanec), 52. Charousek (Hromas, Kůs). Rozhodčí: Škrobák – Beneš, Krátký. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 1 320. Střely na branku: 36:32 (15:10, 9:10, 12:12). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3. Zakázaná uvolnění: 10:6. Ofsajdy: 1:3. Vyhraná vhazování: 36:26 (14:13, 13:9, 9:7).
HC Slovan Ústí nad Labem: Petrásek – Grin, Sklenička, Vobořil, Holomek, Vl. Brož, K. Černý, L. Poživil, Vaněk – D. Tůma, Roubík, P. Přeučil – Budínský, Alinč, Daniel Boháč – Vávra, Rod, V. Meidl – od 21. Baránek, od 21. Pořický. Trenéři: Jaromír Šindel a Tomáš Mareš.
Sportovní klub Kadaň: Řehoř – Szakal, R. Havel, M. Mazanec, Prošek, Rutta, Opalek – Kůs, J. Charousek, K. Ton – Jíra, Gajovský, Hromas – Račuk, L. Novák, J. Novák – Hanták, Chlouba. Trenéři: Karel Soudek a Radek Šíp.

Komentář k zápasu

Hned na začátku utkání se hosté hnali do útoku. Nejdříve otestoval Petráska Mazanec a hned po něm Jíra. Vzápětí zas zkoušel štěstí tandem Račuk, Rutta. O několik chvil se zapotil i Řehoř, když se přes jeho betony snažil puk procpat Přeučil.

Kadaňští hokejisté hráli aktivněji, což vyústilo k tomu, že šli v sedmé minutě do vedení. Po střele Jíry se napodruhé prosadil Roman Chlouba, který nakonec dotlačil puk za Petráskova záda.

Ústěčtí Lvi se do útočné třetiny dostávali jen zřídka. Jednu z velkých šancí měl na holi Holomek, který těsně minul odkrytou kadaňskou klec. Na druhé straně kluziště však bylo více rušno. Například když na domácí bránu ujížděl sám Gajovský, Petrásek ale jeho pokus vytěsnil betonem.
Ke konci první části pak hráli lépe žlutomodří. Na gólmana hostí ovšem nevyzráli. Až dvanáct vteřin před koncem první periody se po skrumáži v brankovišti prosadil Jaroslav Roubík.

V úvodu druhé třetiny byli domácí pod tlakem, neboť hráli v oslabení. Hra pak nebyla pro fanoušky příliš atraktivní. Puk se přesouval ze strany na stranu a k vidění ani nebyly žádné větší akce. Je pravda, že oba gólmani museli několikrát zasáhnout, ale ve výrazném nebezpečí nebyli. Za nerozhodného stavu se tak do kabin odcházelo i po druhé části.

Do poslední třetiny vstoupili aktivněji domácí. Prošek zavezl puk do útočného pásma a z pravého kruhu vypálil. Kotouč zůstal pod Petráskem, kde ho našel Jiří Charousek a dostal ho za brankovou čáru. Netrvalo ale dlouho a Lvi vyrovnali. Petr Přeučil se proháčkoval kadaňskou obranou, z úhlu zkusil vystřelit a Řehoř si puk srazil do vlastní sítě.

Necelých devět minut před koncem zápasu vstřelila Kadaň branku, díky níž šla do vedení. Po hrubé chybě domácí obrany se černé kořisti zmocnil Hromas, přesně přihrál zcela osamocenému Jiřímu Charouskovi, který číhal před brankou a s pomocí odrazu o tyčku překonal Petráska. Závěr utkání už nic zajímavého nepřinesl, a z výhry a tří bodů se tak radují hokejisté Kadaně.

Šárka Kulhánková

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Do utkání jsme vstoupili hodně špatně, problém nám dělalo udržet se na kotouči, špatně jsme kombinovali. Od desáté minuty jsme se zlepšili, vytvořili jsme si pár šancí, ale do vedení šel soupeř po třetí dorážce v brankovišti. Naštěstí jsme pár vteřin před první sirénou vyrovnali. Druhá třetina byla opakem úvodní části, prvních deset minut jsme hráli dobře, ale od třicáté minuty jsme začali prohrávat osobní souboje, čehož soupeř využíval a začal nás přehrávat. Třetí dějství bylo vyrovnané, bylo vidět, že žádný tým nechce udělat chybu, ale bohužel jsme ji opět udělali my a nechali hráče Kadaně dorazit vystřelený kotouč. Naši hráči nesložili zbraně a za minutu po sólu Petra Přeučila přišlo vyrovnání na 2:2. Místo toho, aby nás to nakoplo, jsme udělali hrubou individuální chybu a soupeř nás potrestal. Ve zbytku zápasu jsme hráli v křeči, při početní výhodě jsme se ani nedostali do útočného pásma, a proto utkání skončilo, jak skončilo. Myslím si, že Kadaň byla lepším mužstvem, byla lepší v osobních soubojích, v důrazu před oběma brankami, ale především v řešení rovnovážných situacích jeden na jednoho či dva na dva."

Karel Soudek (SK Kadaň): "V Ústí nad Labem jsme se celkově prezentovali dobrým výkonem. První třetina byla podle mého názoru vyrovnaná, i když nás soupeř přestřílel. Od druhé části se mi zdálo, že máme mírně navrch. Snažili jsme se hrát aktivně, za tři body jsme rádi, protože Ústečtí Lvi mají výborné a zkušené mužstvo."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM