Kadaň se vrací z Olomouce bez bodu

Marcel Holl | 18.09.2013 | |

Kadaň se vrací z Olomouce bez bodu

Ve třetím kole první ligy zajížděli kadaňští hokejisté na horký olomoucký led. Sen o bodovém zisku dostal první trhliny už ve třetí minutě utkání. To se během 44 vteřin prosadili Radim Kucharczyk a Denis Kindl a stav utkání byl rázem 2:0. V deváté minutě se podařilo Kadani během přesilové hry snížit, neboť nahození od Petra Jíry skončilo až za Vošvrdovými zády. Stav 2:1 vydržel jen až dvaatřicáté minuty. Prosadil se totiž Lukáš Králík, který využil přihrávky od Švaňhala. Byl to právě Ondřej Švaňhal, který svým gólem na konci druhé třetiny rozhodl o konečném výsledku dnešního zápasu. Kadaňský tým tedy na Hané neuspěl a veze si domů porážku 4:1.

 
3.kolo, středa 18.9.2013
HC Olomouc - Sportovní klub Kadaň  4:1  (2:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Kucharczyk (Knotek, Vodný), 3. Kindl (Švaňhal, Králík), 32. Králík (Švaňhal, Kindl), 40. Švaňhal (Kindl) – 9. Jíra (Prošek, Hromas). Rozhodčí: R. Mrkva – R. Adamec, J. Novák. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1017. Střely na branku: 43:37. Průběh utkání: 2:0,2:1,3:1,4:1.
HC Olomouc: Vošvrda – Bartoň, Ondrušek, Cartelli, Kadela, Jaroměřský, Staněk, Rašner – Pekr, Řípa, Herman – Kucharczyk, Diviš, Selingr – Rác, Knotek, Vodný – Švaňhal, Králík, Kindl – Jergl
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – Pelc, Kopáč, Opalek, Havel, Stehlík, Szakál, Rutta, Prošek – Kůs, Charousek, Ton – Jíra, Gajovský, Hromas – Hammerbauer, Novák L., Novák J. – Fronk, Hanták, Chlouba

Komentář k zápasu

Vstup do utkání vyšel domácímu týmu na jedničku. Po dvou minutách hry vyrazil gólman Kadaně střelu Knotka jen k číhajícímu Radimu Kucharczykovi, pro kterého nebyl problém doklepnout puk za brankovou čáru. Ani ne o minutu později zvedalo hanácké publikum ruce nad hlavu podruhé. Mezi kruhy zpracoval přesný pas Denis Kindl, jenž z první vymetl levou šibenici Strmeňovy klece.

Hanáci byli rázem na koni a po chvíli mohli přidat třetí branku, po přiťuknutí Ráce si však Vodný s brankářem neporadil. Na řadu se tak dostali Severočeši, kteří díky domácí nedisciplinovanosti hráli přesilovou hru, kterou po minutě proměnili v branku. Na modré se kotouče ujal Petr Jíra, který lehkým nahozením poslal puk ke vzdálenější tyči, Vošvrda měl výhled zakrytý.

Po vstřelené brance začala Kadaň dělat svému soupeři čím dál větší problémy, důkazem toho byly příležitosti Lukáše Nováka či Charouska, který trefil puk do tyče. Na druhé straně se podobně nevedlo Řípovi, který selhal v tutovce.

Druhou část začínalo domácí mužstvo přesilovou hrou čtyř proti třem, která se následně proměnila v téměř minutovou dvojnásobnou výhodu. Kohouti ale prakticky branku Strmeně neohrozili. Třetí branku v síti Kadani tak mohl přidat domácí Řípa, který ale neměl svůj den a ani tentokrát v jasné příležitosti neuspěl a trefil jen tyč. Vyrovnat se soupeřem krok tak mohli Severočeši, po vyloučení Bartoně dokonce okupovali pásmo soupeře, branku ale nevsítili.

Skóre se měnilo až ve dvaatřicáté minutě. Domácí Švaňhal obkroužil hostující klec, předložil puk do jízdy Lukáši Králíkovi, který poslal kotouč do protipohybu brankáře a mohl slavit první branku v sezóně. Hanáci poté mohli přidat další gól, Švaňhal tentokrát mířil vysoko nad odkrytou klec soupeře. Severočeši dostali v osmatřicáté minutě výhodu přesilové hry, místo snížení skóre ale nechali pláchnout Kindla, který ještě Strmeně nepřekonal, z dorážky se ale trefil Ondřej Švaňhal.

Přestože Hanáci vstupovali do třetího dějství s tříbrankovým náskokem, jejich soupeř zbraně nesložil a i nadále si musela defenziva Mory dávat pozor na nebezpečné průniky. Obzvláště v přesilové hře, kterou soupeři nabídl Ondrušek, vážnější šance ze strany Severočechů ovšem nepřicházely. Jinak tomu ale bylo na druhé straně, kde měl brankář Kadaně stále dost práce.

V gólové příležitosti se objevil Pekr, kterého vyzval k páté brance domácích Herman. Loňský nejlepší střelec Mory ale v nadějné pozici netrefil prostor mezi třemi tyčemi. V posledních minutách už domácí hokejisté nikam nespěchali, naopak se snažili již neinkasovat a vyráželi pouze do rychlých brejků. Na konečném výsledku se to ale už neprojevilo, Hanáci si na domácím ledě s Kadaní poradili poměrem 4:1, a v tabulce tak zůstávají stále bez ztráty. Na druhé straně Severočeši už dva zápasy nebodovali.

Miroslav Fantal

Ohlasy trenérů

Petr Fiala (HC Olomouc): Úvod zápasu nám vyšel, ale v průběhu první třetiny začal soupeř lépe bruslit. My jsme zmatkovali v obranném pásmu, kde jsme nehráli dobře. Útočení bylo sice lepší, ale opačným směrem to nebylo ono. Soupeř si vytvořil šance, které ale neproměnil, výsledek tak úplně neodpovídá tomu, co se dělo na ledě. Ve všech třech zápasech jsme měli během šedesáti minut kolísavou výkonnost. Stále je na čem pracovat, například na přesilových hrách nebo na hře v obranném pásmu.

Karel Soudek (SK Kadaň): My jsme vstoupili špatně do utkání, v páté minutě jsme prohrávali už 0:2. Těžko jsme se z toho zvedali. Pomohlo nám až ubránění přesilových her ve druhé třetině. Poté jsme patnáct minut byli lepší než domácí, ale dolů nás poslala zbytečná chyba. Naše výkony jsou nahoru dolů, nedokážeme hrát konstantně.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM