Kadaň se od Rebelů vrací s prohrou 5:2

Marcel Holl, Richard Wagner, Ladislav Vácha | 25.09.2013 | |

Kadaň se od Rebelů vrací s prohrou 5:2

Hokejisté Kadaně zajížděli k pátému kolu k Rebelům do Havlíčkova Brodu. Ti od začátku zápasu diktovali tempo hry, ale do vedení šli kadaňští. V polovině první třetiny se, po přihrávce Jiřího Charouska, prosadil Roman Chlouba. Jednobrankové vedení udrželi černožlutí hráči jen do začátku druhé třetiny. Ve 22.minutě totiž srovnal Jan Berger. Kadani se celkově druhá perioda gólově nepovedla, neboť jí prohrála 3:0! Druhý branku vstřelil David Dvořáček, třetí poté na konci přidal Jan Semerád. Pět minut po začátku třetí třetiny snížil na rozdíl jediné branky kadaňský Jan Hammerbauer. Rebelové své dnešní vítězství potvrdili během dvouminutovky na konci třetí třetiny. Prosadili se totiž Ladislav Rytnauer a Lukáš Endál.

 
5.kolo, středa 25.9.2013
Havlíčkův Brod - Sportovní klub Kadaň  5:2  (0:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 22. Berger (Rytnauer), 26. Dvořáček (Korím), 39. Semorád (Mainík), 55. Rytnauer (Endál), 57. Endál (Korím) – 12. Chlouba (Charousek), 45. Hammerbauer (Ton). Rozhodčí: Petr Blecha – Václav Guth, David Rittich. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 624. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.
Havlíčkův Brod: Dolejš – Kolafa, Zdráhal, Vágner, M. Drtina, Semrád, Korím, Zítka – L. Havel, Polodna "A", Říha – Rytnauer "C", Endál "A", Berger – Dvořáček, Semorád, Maliník – Chlubna, O. Stehlík, Milfait
Sportovní klub Kadaň: Strmeň – R. Havel, Szakal "C", Rutta, Opalek, Kopáč, J. Stehlík, Pelc – Jíra "A", Kůs, Hammerbauer – Mainer, Charousek "A", Chlouba – Gajovský, Hanták, Ton – Fronk, L. Novák, J. Novák

Komentář k zápasu

Úvodní dvacetiminutovku rozhodl laciný gól

Rebelové začali lépe a Marek Drtina jako první vyzkoušel Strmeňovu pozornost, ale gólman Kadaně měl svůj beton na místě. Průběh úvodních minut byl neurovnaný se spoustou chyb na obou stranách. Rebelové mohli udeřit v přesilovce, ale paradoxně se prosadila Kadaň. Daniel Dolejš špatně odhadl odraz puku od zadního mantinelu, Jiří Charousek jej vybruslil a domácí muž s maskou při zoufalé snaze o vyhození trefil pouze výstroj kadaňského playera, jenž posunul hrací předmět před kasu na zcela volného Romana Chloubu. Tomu nezbylo nic jiného, než vykoupat brankáře Rebelů a mezi nohy zavěsit. Havlíčkův Brod měl ve zbytku periody více ze hry a na levé straně útočného pásma se ocitl zcela sám Lukáš Endál, ten si položil Strmeně, leč tvrdou ránu poslal jen vedle.

Velký obrat ze strany Rebelů

Domácí hráči nastoupili do prostřední části výborně. Přesilovou hru, jež jim zbývala z předchozího dějství, sice nevyužili, ale pár vteřin nato se již tribuny radovaly. Ladislav Rytnauer si vybruslil z levého rohu, skrze brankoviště poslal kotouč na zcela volného Jana Bergera, jenž tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti propálil gólmana SK. O chvilku později bylo s hosty ještě hůře. Domácí přežili oslabení a Karol Korím nahodil kotouč před kasu, kde jej za Strmeně doklepl David Dvořáček. V polovině utkání se několikrát vyznamenal strážce kadaňské svatyně, když nejprve bravurně vykopl dělovku Martina Vágnera a následně podržel i dorážku Lukáše Endála. Brodské útočné eso pak pálilo znovu, ale tentokrát trefilo pouze vnější konstrukci.

Rebelové tlačili svého soupeře a před Strmeněm bylo rušno, jako když mají v Kauflandu slevy. Semorádova dorážka však místo mezi tyčemi nenašla. Agilní Endál se po nahození Vágnera znovu prokousal k šanci, leč jeho efektní otočka skončila jen na betonech hostujícího strážce svatyně. Havlíčkobrodští dostali šanci ve čtyřminutové přesilovce, kdy si šel sednout za vysokou hůl Jiří Charousek, po jehož zákroku se na ledě objevila krev, kterou museli domácí ledaři odklidit až za pomoci rolby. Když už to vypadalo, že Kadaň vše přežije, si sjel před Strmeně Jan Semorád a nadvakrát dostal kotouč do sítě. Rebelové se pak ještě několikrát tlačili do koncovky, ale za gólmana Severočechů již puk nedostali.

Kadaňský nápor uťal brodský kapitán

Výběr Karla Soudka nastoupil do závěrečné třetiny lépe, ale do vážnější šance se dostali domácí Jan Berger se svým jmenovcem Semorádem. Druhý jmenovaný však nedokázal z výhodné pozice zasunout puk za čáru. Téměř z brejku pak udeřil celek z oblasti proslulé rubáním uhlí. Karel Ton našel přesně hůl Jana Hammerbauera a jeho pumelice skončila až za Dolejšem. Hra poté upadla do lehkého průměru, jelikož domácí začali více bránit a Kadaňským se nedařilo vytvořit souvislejší tlak před strážcem rebelské branky. Asi nejnebezpečněji pálil krátce po polovině periody Roman Chlouba, ale našel jen Dolejšovu náruč.

Když už to vypadalo, že se hosté nadechnou k závěrečnému tlaku, zabojovali Rebelové před Strmeňovou klecí, Lukáš Endál poslal nádherný křižný pas Ladislavu Rytnauerovi a ten z bezprostřední blízkosti narval černou gumu vyformovanou do tvaru kulaté placky pod břevno. Následně na ledě trochu přituhlo a za šarvátky musel sudí Blecha v krátkém sledu po sobě udělit dva vzájemné tresty. Ondřej Stehlík pak musel být po konfliktu s Kůsem ošetřován kvůli tekoucí krvi. Celek Havlíčkova Brodu ukázal silnější nervy a nenechal se strhnout nastalou situací. S ledovým klidem a instinktem zabijáka projel na levý kruh Lukáš Endál a ranou mezi betony Jana Strmeně dovršil gólový účet zápasu. Rebelové si pak v poklidu dokráčeli pro tři body.

Richard Wagner

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Jsme hrozně rádi, že jsme to utkání zvládli. Věděli jsme, že Kadaň má mladé a dobře bruslící mužstvo. První třetina byla z obou stran opatrná, nebylo ani moc šancí. Inkasovali jsme po jedné hrubé chybě, i když jsme na to hráče upozorňovali, že Kadaň letos v oslabení už dokázala dát góly. Šli tam ve dvou a potrestali nás. Po první třetině byl v kabině vítr a druhá třetina už byla v naší režii, kdy jsme utkání měli pod kontrolou. Na začátku třetí třetiny jsme znovu udělali individuální chybu, ale to se stane, protože hokej je hra chyb. Soupeře jsme trochu nakopli a pak tam byla pasáž osmi nebo deseti minut, kdy byl na koni a sahal po vyrovnání. V závěru jsme ale dali díky nesmírné bojovnosti dva góly a utkání jsme dotáhli do vítězného konce. Myslím si, že zaslouženě, protože ve druhé třetině jsme neproměnili dvě nebo tři gólové šance.

Karel Soudek (SK Kadaň): Prohráli jsme zaslouženě, protože jsme nehráli celý zápas důsledně. Zápasy si prohráváme vlastními chybami, to musíme změnit, jinak nebudeme vyhrávat nikdy. Utkání rozhodla druhá třetina. První byla z naší strany jakž takž, třetí taky. Ve druhé třetině jsme hráli znovu oslabení tří proti pěti, což se nám stává snad každý zápas. Je to velká nedisciplinovanost, zásah hokejkou do obličeje a tak podobně. Děláme moc chyb a musíme to změnit, i když to není ze dne na den jednoduché.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM