Kadaň ukončuje sérii porážek. Třebíč porazila 4:3 v prodloužení

Marcel Holl | 28.09.2013 | |

Kadaň ukončuje sérii porážek. Třebíč porazila 4:3 v prodloužení

K a d a ň - V šestém kole zajela do Kadaně Třebíč a domácí chtěl ukončit čtyřzápasovou sérii bez vítězství. To se jim nakonec povedlo. V páté minutě otevřel skóre Hromas, ale za čtyři minuty bylo srovnáno, neboť vyrovnal Zohorna. Bílým hvězdám se podařilo v průběhu první části stav zápasu otočit, na 2:1 zvýšil Vondráček. Minutu před koncem první třetiny srovnal na 2:2 Roman Chlouba. Vyrovnaný stav vydržel do 28. minuty. Třebíč se totiž dostala naposledy v utkání do vedení. Třetí její branku vsítil Čuřík. Po něm už uřádoval Petr Jíra, který dvěma brankami rozhodl o tom, že Sportovní klub získává z dnešního duelu 2 body.

 
6.kolo, sobota 28.9.2013
Sportovní klub Kadaň - SK Horácká Slavia Třebíč  4:3p  (2:2, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Hromas (Szakal), 19. Chlouba (Mainer), 51. Jíra (Mazanec), 63. Jíra (Kůs) – 9. Zohorna (Dlapa), 16. Vondráček (Hruška, Kadela), 28. Čuřík (Zohorna, Laš). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Černý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 260. Střely na branku: 36:45. Průběh utkání: 1:0,1:2,2:2,2:3,4:3.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Maštalířský) – Havel, Szakal (C), Stehlík, Rutta, Mazanec, Kopáč, Pelc – Ton, Kůs, Jíra, Chlouba, Charousek (A), Mainer, Hromas, Gajovský, Hammerbauer, Novák L., Novák J.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak (Dusík) – Malena (A), Rangl, Dietz, Hruška, Čejka, Dlapa, Bilčík – Laš, Dolníček, Čuřík, Čech, Nahodil, Vondráček, Křivohlávek (C), Kaut, Zohorna, Kadela, Přibyl

Komentář k zápasu

Kadaň do zápasu vstoupila velice aktivně. Neuběhla ani první minuta a Rutta nastřelil tyč třebíčské branky. Stejný hráč se ve 4. minutě tlačil před Čiliakovu branku, ale zakončit nedokázal. O minutu později se Kadaň dočkala a ujala se vedení. Szakal vystřelil od modré a Karel Hromas tečoval puk za Čiliakova záda. Třebíč se s nepříznivým skóre nehodlala smířit a začala přebírat iniciativu. V 9. minutě se zmocnil puku Hynek Zohorna a prostřelil bezmocného Strmeně. Po vyrovnávacím gólu se hra zklidnila a dlouho si ani jeden tým nedokázal vytvořit vážnější šanci. Ta přišla až v 16. minutě a hned z toho byl gól Třebíče. Kapitán Kadaně Szakal chyboval, Hruška se rozjel před Strmeně, přesnou přihrávkou našel Tomáše Vondráčka, který poslal puk do sítě. V 18. minutě měl vyrovnání na hokejce Jíra, ale k dorážce po střele Tona se nedostal. Kadaň nakonec dokázala srovnat ještě před odchodem do kabin, využila svou první přesilovku v zápase. Mainer krásnou přihrávkou vyzval ke skórovaní Romana Chloubu, jenž šancí nepohrdl a trefil se do odkryté branky.

Ve druhé třetině se prvním střeleckým pokusem prezentoval Dolníček, jenž trefil hruď připraveného Strmeně. Ve 25. minutě pálil kadaňský zadák Kopáč, Čiliak si poradil. Na začátku 28. minuty se Třebíč opět dostala do vedení. Kadaňští ztratili puk, Zohorna jej prostrčil na Jakuba Čuříka, který se neunáhlil a poslal puk mazácky za záda domácího brankáře - 2:3. Odpovědět se snažil Mainer, ale s jeho střelou si Čiliak bez problémů poradil. O půl minuty později se Mainer dostal do další šance, ale opět ztroskotal na slovenském gólmanovi v brance Třebíče. Ve 34. minutě se snažil Strmeně nadvakrát překonat Hruška, kadaňský gólman situaci zvládl. Na druhé straně ostře pálil Mazananec, Čiliak byl pozorný. Na konci 36. minuty byl vyloučen kadaňský Charousek, Třebíč si v přesilové hře žádnou šanci nevytvořila. Další akce stojící za zmínku už druhá třetina nenabídla.

V úvodu třetí třetiny měla Kadaň velkou šanci na srovnání skóre, neboť hrála přesilovku 5 na 3. Třebíč se však dokázala ubránit. Ve 44. minutě pálil Kaut, kotouč pak nebezpečně poskakoval na brankovišti kolem dezorientovaného Strmeně, naštěstí pro domácí se k němu žádný z třebíčských útočníků dostat nedokázal. V následujících minutách se hrál nepříliš pohledný hokej, mnozí diváci se již možná pomalu chystali k odchodu, aby stihli začátek derby pražských S, když v 51. minutě dokázal proměnit ojedinělou šanci Petr Jíra. Další velkou šanci měl až v 58. Mainer, ovšen branku Třebíče těsně minul. Základní část tak skončila nerozhodným výsledkem 3:3 a šlo se na prodloužení.

V něm byla Kadaň aktivnější a po dvou a půl minutách vstřelila vítěznou branku. Na pravém křídle ujel Petr Jíra a z kruhu propálil Čiliaka.

Jiří Novotný

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (SK Kadaň):“ Byl to pro nás velmi těžký zápas, ale nesmírnou snahou a bojovností, padáním do střel, přežitím jejich přesilovek a našim dobrým oslabením se nám podařilo vyhrát. Dnes rozhodla šťastná střela Jíry v prodloužení. Brankář při ní asi pořádně neviděl, jak to tam zapadlo.“

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): "Utkání bylo vyrovnané, i když domácí šli do vedení, my jsme ještě v první třetně vyrovnali a šli i do vedení. Bohužel jsme nedokázali soupeři odskočit do dvougólového vedení, i když šance jsme na to měli. Domácí vyrovnali, ale my jsme vstřelili třetí gól a znovu jsme vedli. Třetí branka, kterou jsme dostali, byla hodně podobná, jako ta první, znovu při ní chyběl z naší strany větší důraz před naší bránou. Prodloužení opět bylo vyrovnané, ale pak rozhodla jedna povedená střela domácího Jíry. Máme však bod z ledu soupeře, což má svoji hodnotu. Náš dnešní výkon nebyl špatný, zlepšit ale musíme důraz jak před brankou soupeře, tak před brankou naší."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM