Jiří Charousek: "Pořád jsme věřili, že zápas můžeme vyhrát."

Marcel Holl | 22.10.2013 | |

Jiří Charousek:

K a d a ň - Na začátku druhé čtvrtiny pelotonu první hokejové ligy zajel na kadaňský led ústecký Slovan. Zápas to byl vyrovnaný s množství šancí na obou stranách kluziště. O vítězi a zisku tří bodů pro domácí celek rozhodl JIŘÍ CHAROUSEK. Jeho rozhodující trefa zapadla za Dlouhého záda přesně 22 vteřin před koncem normální hrací doby. Pro kadaňskou třiatřicítku to byl pátý gól v posledních třech zápasech.

 

Vstup do utkání čtrnáctého kola měli lepší hosté z krajské metropole, ale první periodu vyhráli domácí hokejisté. Na začátku patnácté minuty otevřel skóre zápasu Nikola Gajovský. V prostředním dějství dokázali hokejisté Slovanu stav zápasu zvrátit na svoji stranu. Postaral se o to dvěma trefami zkušený Jaroslav Roubík. Zhruba v polovině třetí třetiny se černožlutým hokejistů podařilo vyrovnat a následně skóre otočit opět na svou stranu. Trefili se Karlové Hromas a Ton. O dvě minuty později, po Tonově gólu, srovnal na 3:3 ústecký Daniel Boháč. Ani to ale nezlomilo domácí, kteří se nevzdali a vybojovali z derby všechny tři body. Postaral se o to nejproduktivnější muž kadaňské sestavy - Jiří Charousek.

„Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Připravili jsme se na něj myslím dobře. Vstoupili jsme do zápasu aktivně. První třetinu jsme vyhráli 1:0. Následně jsme sice dostali dva góly, ale pořád jsme věřili, že to můžeme otočit. Věřili jsme tomu, že máme silný mančaft. Nakonec se nám to podařilo otočit. Sice oni srovnali nějakých pět a půl minuty před koncem ale do poslední vteřiny jsme věřili a se štěstím to tam padlo,“ ohlíží se za střetnutím autor rozhodující trefy.

Podle kadaňského útočníka byla hlavním momentem, který definitivně rozhodl o vítězství Kadaně, čtvrtá branka domácího celku. „Já si myslím, že hlavním momentem byla asi právě ta naše čtvrtá branka. Se štěstím jsme dali gól na 4:3. Musí se věřit až do poslední chvíle. Minulý rok jsme většinou dostávali góly v poslední třetině nebo chvíli před koncem zápasu a prohrávali jsme o branku. Doufám, že letos se to změní a štěstí se přikloní k nám.“

Muž, který na černožlutém kadaňském dresu nosí 33, byl tím, kdo rozhodl derby. „Dostal jsem tam od Kusáka puk (Jaroslav Kůs - pozn.aut.), nechal mi ho do tandemu. Já jsem věděl, že gólman nejspíš neuvidí. Pokusil jsem se vystřelit a padlo to tam,“ popisuje nejproduktivnější hráč kadaňského bodování svou devátou trefu v ligovém ročníku. Díky tomu se dotáhl, na kolegu z ofenzivy Romana Chlouba. Spolu tak teď vévodí klubové tabulce střelců.

Jiří Charousek v posledních třech zápasech vstřelil za Kadaň pět branek. A je tedy možné, že za to něco dá i do kabiny spoluhráčům. „Nejspíš to bude svačina za zápas s Mostem, protože jsem v Mostě byl a pár kluků též. Takže určitě bude nějaká svačinka do kabiny.“

Už ve středu čeká kadaňské bojovníky zápas na ledě lídra tabulky a žhavého kandidáta na postup do baráže o extraligu, tedy na ledě Mladé Boleslavi. Kadaň dokázala v posledních třech zápasech získat plný počet bodů, takže si bude chtít i z ledu Bruslařů odvést nějaký ten bodík, ale určitě to nebude lehké střetnutí. To samé ví i aktuálně sedmý muž kanadského bodování první hokejové ligy. „My do Boleslavi pojedeme určitě dobře bránit. Budeme tam nejspíš hrát nepříliš pohledný hokej. Nemáme totiž co ztratit. Mladá Boleslav každému soupeři naděluje. Víme, že to je lídr naší ligy. Musíme se na ně pořádně připravit, potrénovat a zkusit se tam o nějaký bod porvat.“

V neděli nastoupil Jiří Charousek do televizního zápasu extraligy. V něm hájil barvy rodného Chomutova, který hrál proti Energetikům z Karlových Varů. „Samozřejmě z toho mám jen dobré pocity. Hrál jsem vlastně doma. Já už považuji i Kadaň jako domovský klub. V Chomutově ale bydlím, takže to pro mě bylo něco trošku jiného. Bylo to ovšem krásné. Přišlo hodně diváků a hlavně to byl zápas, který se podařilo vyhrát,“ vrací se zkušený forvard k extraligové premiéře v chomutovském dresu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM