Vítězná šňůra pokračuje. Kadaň si z ledu lídra veze výhru 1:0

Marcel Holl | 23.10.2013 | |

Vítězná šňůra pokračuje. Kadaň si z ledu lídra veze výhru 1:0

K a d a ň - Domácí Bruslaři měli po celý zápas herní převahu, ale k bodům to nevedlo. V páté minutě ujela ve vlastním oslabení dvojice Roman Chlouba a Nikola Gajovský. Druhý jmenovaný se přesnou trefou postaral o jedinou branku zápasu. Kadaň tak vyválčila na mladoboleslavském ledě další tři bodíky do tabulky a stala se vůbec prvním mužstvem, který Bruslaře letos porazil v jejich hájemství. Skvělý výkon podal v dnešním zápase Matúš Kostúr, který nepustil za svá záda žádný z 51 pokusů Mladoboleslavských hokejistů!

 
15.kolo, středa 23.10.2013
BK Mladá Boleslav - Sportovní klub Kadaň  0:1  (0:1, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Gajovský (Chlouba). Rozhodčí: Würtherle – Svoboda, Špůr. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2280. Střely na branku: 51:29. Průběh utkání: 0:1.
BK Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Protivný, Bohunický, Jindra, Žabka, Kurka, Toman – Nouza, Výborný, Mikulík – Lenc, Broš, Klimenta – Jiránek, Loskot, Rys – Frolík, Koudelka, Ďurač
Sportovní klub Kadaň: Kostúr – Trefný, Stehlík, Szakal, Dobrovolný, Rutta, Havel, Mazanec – Kůs, Charousek, Ton – Jíra, Chlouba, Gajovský – Račuk, Hanták, Hromas – Hammerbauer, Novák L., Novák J.

Komentář k zápasu

Hned v první půlminutě se ve velké šanci objevil Mikulík, který si sjel k pravé tyčce hostující branky, kam šla přesná přihrávka Výborného. Kostúr se naštěstí pro hosty stačil přemístit. Bruslaři měli navrch, o to překvapivější bylo, že propadli ve vlastní přesilovkové šanci, načež Chlouba s Nikolou Gajovským vyrazili dva proti samotnému Protivnému. Prvně jmenovaný si boleslavského obránce šikovně stáhl a poslal touš na úplně volného Gajovského. Valent už neměl šanci. Bruslaři dohráli početní výhodu v útočném pásmu a velmi brzy navíc dostali další, Severočeši ale obětavou hrou udrželi puk v dostatečné vzdálenosti od Kostúra.

S několika zakopnutími vyrazili dva na jednoho Broš s Klimentou, ze střeleckého úhlu byl ale nakonec právě Klimenta úspěšně vytlačen Trefným. Navýšit vedení Kadaně mohl Chlouba, který v ponechané výhodě obdržel poměrně přesnou přihrávkou, a při projetí před brankovištěm řádně protáhl Valenta. V přesilovce samotné měli Severočeši několik slibných šancí a domácí hodně podržel jejich brankář. Hra v početní výhodě se tak nakonec hostům nevydařila, alespoň v ní ale na rozdíl od Boleslavských neinkasovali, a tak odcházeli do kabiny spokojenější.

Na začátku druhého dějství Boleslav dohrávala přesilovku, Výborný si ale na soupeře se svou kličkovanou nepřišel. Jednu z těch větších šancí měl i Loskot, na kterého hleděla dobrá polovina branky, boleslavský útočník ale škobrtl o Kostúrův beton. Hosté nepůsobili vyloženě dojmem, že jen betonují, oproti Mladé Boleslavi se ale z celkem pochopitelných důvodů nikam netlačili. O další zmatky před hostující brankou se postarali Klimenta s Lencem, ani prudké objetí branky a dorážka ale vyrovnání nepřinesly.

V následující hře čtyř proti čtyřem se o něco lépe dařilo Kadani, Jíra s Charouskem donutili Valenta předvést pár kousků. Na druhé straně dal Kostúrovi vyniknout Jiránek. Strkanici Žabky s Račukem rozhodčí rozsoudili smírně a pokračovalo se tak opět za snížených stavů. Nezůstalo ale jen u toho, v ponechané výhodě Mladá Boleslav trefila Mikulíkova rána z mezikruží Kostúra do masky. A znovu lapalo domácí publikum podruhé, to když se k volnému Klimentovi odrazil puk. Vše se ale naštěstí pro Kadaň seběhlo příliš rychle.

Úvod třetí třetiny byl ze strany Boleslavi – tak trochu podle očekávání – nejaktivnější. Asi vůbec největší šanci utkání měl Nouza, který puk poslal na brankoviště z ostrého úhlu, zatímco Kostúr kamsi „vypadl“. Puk se už už šoural za čáru, když po něm na poslední chvíli hrábl Charousek. Na druhé straně předvedl solidní kličku kolem Kurky Chlouba a Valent se musel roztáhnout jak široký, tak dlouhý.

S blížícím se závěrem přibývaly i potyčky a vyloučení. Za sníženého počtu hráčů obou týmů se útočným pásmem jako nůž máslem protáhl Klimenta, spolehlivý Kostúr ale i vleže zvedl zvednout lapačku. Vyrovnání měl na holi i Výborný, jenže Hanták ho v rozhodující moment klepl přes ruce a odpochodoval na trestnou lavici. Přesilová hra ale Bruslařům nebyla ve výsledku nic platná. Zkrátka jim nepřála štěstěna, čemuž následovala i tomuto stavu obvyklá křeč. Domácí si v závěru vybrali oddechový čas a také odvolali Valenta z branky, ani tento poslední krok už ale nikam nevedl. Kadaň tak uhájila nejtěsnější možnou výhru a letos jako první odváží ze ŠKOENERGO Arény body.

Jitka Čechová

Ohlasy trenérů

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Věřil jsem, že po těch dvou dobrých výkonech venku to ještě proti Kadani potvrdíme, ale nedá se nic dělat – jednou to přijít muselo. Kadaň se dostala do vedení a má dostatečně zkušené hráče na to, aby to zkusila uhrát takticky. Podpořená dobrým výkonem brankáře to zvládla. Šance jsme měli, kluci dělali první poslední, ale obávám se, že ani kdybychom hráli do půlnoci, tak by nám to tam asi prostě nespadlo. Nedá se nic dělat, pokud bychom doma prohráli jednou za čtvrt soutěže, tak to beru. Občas je prostě i tohle potřeba.

Karel Soudek (SK Kadaň): Myslím, že z naší strany to byl výborný výkon podpořený skvělým brankářem. Dali jsme sice jen jednu branku, ale žádnou jsme nedostali a to se proti takovému týmu, jako je Mladá Boleslav, cení dvojnásob. Domácí jsou silné mužstvo, které doma letos ještě neprohrálo, a nás těší, že jsme první, kdo se o to přičinil. Dobře jsme připravili a vyšlo to.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM