První polovinu soutěže uzavře zápas na ledě nedalekého Mostu

Marcel Holl | 26.11.2013 | |

První polovinu soutěže uzavře zápas na ledě nedalekého Mostu

V sobotu odehrála Kadaň smolné domácí utkání proti Benátkám nad Jizerou. V zápase vedla už 3:1, nakonec ale odešla poražena 4:3. Již zítra má tým trenéra Soudka další příležitost k zisku tří bodů do prvoligové tabulky. K utkání 26.kola zajíždí Sportovní klub na led nedalekého Mostu. Zápas na mosteckém ledě startuje zítra v 17:30.

 

Domácí tým Mostu okupuje poslední pozici v prvoligové tabulce. Na nebarážové umístění (tj. od 12.místa) ztrácí pět bodů.

Most v posledních zápasech

Mostečtí neprožívají opět povedenou sezónu. Ze zatím pětadvaceti odehraných zápasů dokázali dovést k úspěšnému konci pouze sedm utkání.

V sobotním zápase padl Most potřetí v řadě, když podlehl na Šumperku na jeho ledě 4:1. Z posledních deseti zápasů Mosteckého klubu se jednalo už o osmou porážku v řadě. I díky tomu je náš příští soupeř na posledním místě prvoligové tabulky. Most má v prozatímním průběhu ligy nejhorší obranu, už inkasoval rovných 100 branek. V posledních třech duelech vstřelil Most čtyři branky.

Poslední vzájemný zápas

Oba celky se zatím naposledy utkaly v sobotu 19. října na ledě kadaňského zimního stadionu. O vítězi zápasu bylo rozhodnuto už v základní hrací době. Kadaň svého soka porazila 5:1

Kadaň byla od úvodu aktivnější a po šesti minutách vedla 2:0. Nejprve se trefil Hanták a chvíli po něm zvyšoval Jiří Charousek. Třetí branku přidal na začátku druhé třetiny Ton. Mostečté vykřesali naději ve 27. minutě, kdy snížil Písařík. Ve třetí části se už radovali pouze domácí a po brankách Lukáše Nováka a opět Jiřího Charouska si připsali první letošní domácí výhru za 3 body.

Mostecké barvy od nové sezóny hájí i Bronislav Andres

Loňské vzájemné zápasy

V minulém ročníku byla bilance ve vzájemných zápasech vyrovnaná. První duel vyhráli mostečtí na kadaňském ledě 3:5. O své výhře rozhodli ve druhé třetině zápasu, kterou vyhráli 4:1.

Ve druhém střetnutí, na ledě Mostu, slavili hokejisté Sportovního klubu. Po dvou třetinách byl stav 0:2 pro Kadaň. Kadaň v poslední periodě svůj náskok ještě navýšila, během dvou minutek rozhodly o vítězství branky útočníků Filipa Hantáka a Petra Mainera.

Třetí vzájemný zápas se odehrál, těsně před Vánoci, opět v Kadani. Hokejisté v černožlutých dresech rozhodli o své druhé výhře v prostřední třetině, kterou vyhráli 3:0. Poslední čtvrtý zápas se hrál ve 47. kole základní části opět na zimním stadioně v Mostě a zrodil se v něm další porážka Kadaně. Sportovní klub sice po první třetině vedl 2:1, ale Most díky brankám ve druhé a třetí třetině otočil výsledek zápasu na svou stranu a připsal si tři body.

Statistické okénko

HC MOST SK KADAŇ

VS.

14. POSTAVENÍ V TABULCE 9.
6-1-3-15 CELKOVÁ BILANCE 9-1-4-11
23 BODY 33
59:100 SKÓRE 62:75
5:3 (Ústí n/L - V a Č.Budějovice - D) NEJVYŠŠÍ VÝHRA 5:1 (Most - D)
1:7 (Olomouc - D) NEJVYŠŠÍ PROHRA 2:6 (Č.Budějovice a Jihlava - V)
Pavel Písařík, Pavel Smolka (8+6), Zdeněk Tauš (7+7) NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČ Jiří Charousek (13+11)
Pavel Písařík, Pavel Smolka - 8 NEJLEPŠÍ STŘELEC Jiří Charousek - 13
Zdeněk Tauš - 7 NEJVÍCE ASISTENCÍ Jiří Charousek - 11
Zdeněk Tauš - 68 min. NEJTRESTANĚJŠÍ HRÁČ Jakub Stehlík - 55 min.
Lukáš Horák - 12 zápasů, 92,31% ÚSPĚŠNOST BRANKÁŘE Matúš Kostúr - 9 zápasů, 95,18%

O zápase…

Kadaňské hráče určitě nečeká lehký duel, ale Mostu se v posledních zápasech také příliš nedaří. Poslední body si připsal třináctého listopadu v zápase proti Českým Budějovicím. Duel začíná ve středu 27. Listopadu v 17:30. Pokud nemáte cestu do Mostu, můžete sledovat onlajn přenos na serveru onlajny.com. Postará se o něj mostecká redakce.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM