Kadaň čeká první utkání v roce 2014. Přerušit smolnou sérii se pokusí na ledě Berouna

Ondřej Holl, Marcel Holl | 02.01.2014 | |

Kadaň čeká první utkání v roce 2014. Přerušit smolnou sérii se pokusí na ledě Berouna

K a d a ň - Po vánoční přestavce se opět rozběhne kolotoč zápasů první hokejové ligy. Sporotvní klub zajíždí na led Medvědů z Berouna. Tedy týmu, se kterým naposledy naplno bodoval. Jestli by svěřenci dua Buchal - Soudek nedokázali zvítězit ani na stadionu u řeky Berounky, tak by Kadaň natáhla smolnou sérii na třináct duelů, tudíž by prohrála se všemi celky z první hokejové ligy!

 

VS.

Porovnání obou celků
1. - 35. kolo
11. Umístění 13.
65:110 Skóre 72:108
37 Body 36
5:0 (Benátky n/J) Nejvyšší výhra 5:1 (Most)
9:2 (Havlíčkův Brod) Nejvyšší prohra 7:3 (Havlíčkův Brod)
Zbyněk Hrdel (5+9) Nejproduktivnější hráč Jiří Charousek (13+12)
Jakub Marek - 6 Nejlepší střelec Jiří Charousek - 13
Lukáš Kužel - 65 TM Nejtrestanější hráč Jakub Stehlík - 59 TM
Lukáš Cikánek - 93,51 %
Juraj Šimboch - 92,44 %
Adam Svoboda - 89,29 %
Tomáš Mastík - 88,06 %
Úspěšnost brankářů celkem Matúš Kostúr - 93,74 %
Milan Řehoř - 93,33 %
Jan Strmeň - 91,60 %

Působili v barvách soupeře

Medvědi Beroun Jan Látal, Lukáš Špelda, Jiří Kuchler
SK Kadaň nikdo

Beroun v letošní sezóně

Medvědi měli velice skvělý vstup do sezóny. V prvních deseti kolech prohráli jen jedinkrát, a to v domácím hájemství s Třebíčí v osmém kole. Od jedenáctého do patnáctého kola si svěřenci trenéra Nováka připsali pět porážek v řade. Nepříznivou sérii utnuli v kole dvanáctém, když porazili Ústí n/L 3:1. Po této výhře ale přišla jedenáctizápasová šnůra neúspěchů. Další výhru si Beroun připsal v domácím zápase proti Mostu ve 28.kole. Od té doby čekají Medvědi na bodový zisk. Připsali si debakl od Mladé Boleslavi (7:1) i Havlíčkova Brodu (9:2). To byla zatím nejhorší porážka Středočechů v probíhajím ligovém ročníku.

Statistické okénko

Při pohledu na statistiky Medvědů zjistíme, že se v berounském brankovišti často mění brankáři. Na špici brankářských statistik se pohybuje s úspěšností zákroků kolem 93,5% Lukáš Cikánek, kterému ovšem na záda dýchá se svými výkony další mladý brankář, Juraj Šimboch. Nejproduktivnějším hráčem berounského celku je se 14 kanadskými body urostlý Zbyněk Hrdel, který nastřádal 5 přesných zásahů a 9 úspěšných přihrávek. Nejlepším střelcem týmu je pak se šesti brankami útočník Jakub Marek. Nesmíme zapomenout také na nejvíce vylučovaného hráče týmu, kterým je s 65 trestnými minutami Lukáš Kužel.

Vzájemná střetnutí v letošní sezóně

K prvnímu vzájemnému měření sil došlo v desátém kole na ledě Medvědů. Po třech třetinách byl stav vyrovnaný 1:1, a protože nerozhodlo ani prodloužení, přišli na řadu samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí. Druhé vzájemné střetnutí přišlo na řadu v kole dvaatřicátém na kadašnkém Zimním stadionu. Po dvou třetinách byl stav 1:0 pro domácí a utkání tak bylo ještě v celku otevřené, ale díky dvěma trefám ve třetí třetině nakonec zvítězili černožlutí. Branky tehdy stříleli Jan Rutta, Marek Račuk a Jiří Charousek.

K zápasu...

Třetí vzájemné střetnutí v letošní sezóně je na programu již zítra 4. ledna na berounském zimním stadionu a pokud se nechystáte podpořit naše hokejisty přímo na místě, bude pro vás připravený tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM