Potvrdí Kadaň pondělní výhru v Benátkách nad Jizerou?

Marcel Holl | 07.01.2014 | |

Potvrdí Kadaň pondělní výhru v Benátkách nad Jizerou?

K a d a ň - Druhý zápas během 48 hodin čeká na Sportovní klub z Kadaně. Zítra v 17:30 nastoupí svěřenci trenérského dua Buchal - Soudek na ledě liberecké farmy - Benátek nad Jizerou. V novém kalendářním roce se zatím Kadani daří, ze šesti možných bodů si Kadaň připsala bodů pět. „Hrozně těžký zápas, jelikož je extraligová přestávka. Viděl jsem, že Benátky včera vyhráli, bude to těžký soupeř, ale chceme udělat všechno proto, abychom vyhráli,“ vzhlíží k zápasu trenér Miroslav Buchal.

 

VS.

Porovnání obou celků
1. - 37. kolo
8. Umístění 11.
85:107 Skóre 77:110
47 Body 41
5:0 (Beroun) Nejvyšší výhra 5:1 (Most)
9:3 (Šumperk) Nejvyšší prohra 7:3 (Havlíčkův Brod)
Josef Skořepa (9+12) Nejproduktivnější hráč Jiří Charousek (14+13)
Jan Plodek - 13 Nejlepší střelec Jiří Charousek - 14
Ján Niko - 92 TM Nejtrestanější hráč Martin Szakal - 109 TM
Jan Lukáš - 94,64 %
Marek Schwarz - 93,09 %
Marcel Melicherčík - 92,37 %
Adam Trenčan - 89,62 %
Jiří Stejskal - 87,05 %
Jakub Jelínek - 86,96 %
Úspěšnost brankářů celkem Matúš Kostúr - 94,08 %
Milan Řehoř - 93,33 %
Jan Strmeň - 91,60 %

Působili v barvách soupeře

HC Benátky nad Jizerou Jiří Stejskal
SK Kadaň nikdo

Benátky n/J v letošní sezóně

Liberecká farma prožívá vcelku povedenou sezonu. Za poslední ročníky určitě, neboť se drží na průběhném osmém postupovém místě do play-off. V prvních jedenácti kolech ročníku museli Benátečtí zkousnout dva debakly. Nejprve padli v Olomouci 8:2 a poté v Šumperku 9:3. Vůbec první čtvrtina soutěže příliš výsledkově povedená nebyla, byť se Benátkám podařilo bodovat s celky, které se nyní nacházejí pod postupovou osmičkou. Ve druhé čtvrtině přišlo zlepšení. Za zmínku stojí výhry nad Olomoucí, Třebíčí a Kadaní. V aktuální třetí čtvrtině mužstvo vedené Filipem Pešánem dokázalo udolat lídra z Mladé Boleslavi (4:3sn) a také porazit podruhé v domácím prostředí Motor České Budějovice. V posledním pondělním kole zvítězili Benátky nad Draky ze Šumperka na jejich ledě 3:0.

Statistické okénko

Při pohledu na statistiky liberecké farmy zjistíme, že se v berounském brankovišti často mění brankáři. Na špici brankářských statistik se pohybuje s úspěšností zákroků kolem 94,64% Jan Lukáš, kterému ovšem na záda dýchá se svými výkony zkušený brankář,Marek Schwarz. Nejproduktivnějším hráčem berounského celku je se 21 kanadskými body ostřílený Josef Skořepa, který nastřádal 9 přesných zásahů a 12 úspěšných přihrávek. Nejlepším střelcem týmu je pak se třinácti brankami další útočník, který má liberickou minulost - Jan Plodek. Nesmíme zapomenout také na nejvíce vylučovaného hráče týmu, kterým je s 92 trestnými minutami zadák Ján Niko.

Vzájemná střetnutí v letošní sezóně

K prvnímu vzájemnému měření sil došlo ve dvanáctém kole na ledě Benátek. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 1:1. Ve třetí části byla úspěšněsí Kadaň, která jí vyhrála 3:1 a celkově 4:2. Druhé vzájemné střetnutí přišlo na řadu v 25.kole na kadaňském Zimním stadionu. Domácí Kadaň vedla ve 22.minutě už 3:1 ale hosté zásluhou Plodka, Krejčíka a Skořepy zápas otočili ve svůj prospěch a vyhráli v Kadani 4:3.

K zápasu...

"Teď jedeme do Benátek a tam to musíme naše dvě výhry potvrdit," říká Martin Szakal. Třetí vzájemné střetnutí v letošní sezóně je na programu již zítra 8. ledna na benátském zimním stadionu a pokud se nechystáte podpořit naše hokejisty, v boji o umazání ztráty na play-off, přímo na místě, bude pro vás připravený tradiční online přenos.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM