Z Benátek se vracíme bez bodu

Tomáš Nejedlo, Jiří Novotný | 08.01.2014 | |

Z Benátek se vracíme bez bodu

Po pondělní výhře nad Jihlavou kadaňští zajížděli do Benátek nad Jizerou. Do branky Sportovního klubu se po dlouhé pauze zaviněnou zraněním postavil Jan Kaššák. Čisté konto však nedržel nikterak dlouho, již po necelé minutě a půl ho překonal Jonák. Kadani se na rychlou brankou domácích odpověděť nepodařilo, naopak Benátky přidali další dvě branky. Ve 45. minutě Kaššáka překonal střelou z mezikruží Niko, o tři minuty později na konečných 3:0 upravil z trestného střílení Skořepa.

 
38.kolo, středa 8.1.2014
HC Benátky nad Jizerou - Sportovní klub Kadaň  3:0  (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Jonák (Bárta, Zacha), 45. Niko (Kica, Dušek), 48. Skořepa (TS) Rozhodčí: Souček - Černý, M. Jílek Vyloučení: 7:6 Využití: 1:0 Diváci: 256 Střely na branku: 41:26 Průběh utkání: 3:0
HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Trenčan) – Ulrych, Kolmann, Pyrochta, Kajínek, Niko, Pabiška, Jánošík, Havlín – Skalický, Plodek, Kica – Bárta, Skořepa, Jonák – Krejčík, Zacha, Špaček – Psota, Dušek, Klimt.
Sportovní klub Kadaň: Kaššák (Strmeň) – Mazanec, Opalek, Pavlas, Havel, Stehlík, Dobrovolný, Trefný – Račuk, Charousek, Hromas – Jíra, Kůs, Ton – Hammerbauer, Chlouba, Mainer – Hlava, L. Novák, Chrpa – J. Novák.

Komentář k zápasu

Benátky vstoupily do utkání pěkně zostra. Už po osmatřiceti vteřinách hry byl za zápasnický chvat na Kicu vyloučen hostující Račuk a hned svou první přesilovku v utkání. Vyražený puk po střele Bárty vypátral Vít Jonák a ihned ho usměrnil do branky - 1:0. Gól Benátecké evidentně nabudil a i nadále byli domácí aktivnějším týmem. Jejich kreativitu mohl zhodnotit druhou brankou Kica, který měl dostatek prostoru ke střele, ale Kaššákova lapačka byla hbitá a uchránila hosty od inkasovaného gólu. Kadaň zahrozila v přesilovce, šanci nejproduktivnějšího hráče hostí Charouska Schwarz vytěsnil mimo tři tyče. Marek Schwarz si přenesl dobrou pohodu z šumperského ledu a i v domácím prostředí byl ledově klidný a jistý. Důkazem toho byla rychlá lapačka při dobré příležitosti obránce Opalka.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Kadaňští, několik nepříjemných závarů musel řešit ve svém brankovišti Marek Schwarz. Odpovědět na tyto šance mohl na druhé straně kluziště Michal Bárta. V mezikruží si srovnal puk na střelu, avšak těsně minul kadaňskou branku. V následujících minutách se musel mít v pozoru především strážce benátecké branky. Aktivitu hostí podpořil i fakt, že Kadaň hrála i několik přesilových her, avšak Schwarz a obětavá benátecká obrana jim nepovolila skórovat, což se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor pro vývoj utkání. Do kabin se totiž po čtyřiceti minutách odcházelo za nejtěsnějšího vedení benáteckého týmu.

V úvodu třetí části mohlo být v benáteckých barvách veseleji. Sjíždějící Pyrochta ale vyprášil jen Kaššákovy betony. Benáteckým pomohla i přesilová hra, v níž si vytvořili tlak a vteřinu po jejím skončení ji využili v druhý vsřelený gól. Kaššákovi upadla hokejka, a když ji měl v ruce, uchopil ji obráceně, a tak měl situaci ještě ztíženou. Ján Niko toho využil a ranou od modré čáry Kaššáka propálil - 2:0. Od tohoto okamžiku existovalo na ledě jen jediné mužstvo, Zacha ještě neproměnil. Ale situace ze 48. minuty už byla pro Kadaň smrtící. Skořepa si parádičkou udělal prostor k nájezdu, ujel hostující obraně a Havel si musel pomoci evidentním hákováním. Nařízený nájezd Josef Skořepa s lehkostí proměnil a zařídil tříbrankový náskok - 3:0. Další šance ještě měli Kica nebo unikající Zacha, skóre už se neměnilo, a to ani na druhé straně. Schwarz udržel své druhé čisté konto v řadě a přispěl tak k výhře v důležitém utkání.

Tomáš Nejedlo

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Benátky nad Jizerou): Dle mého názoru byl soupeř po dvě třetiny lepší než náš tým. V závěru jsme stáhli hru na tři pětky, abychom zvýšili tempo. Povedlo se nám vstřelit dvě branky a zápas rozhodnout. Opět musím pochválit vynikajícího Marka Schwarze v brance. Blahopřeji mu ke druhé nule v řadě.

Miroslav Buchal (Kadaň): První třetina byla vyrovnaná. Zaskočil nás v ní rychlý obdržený gól. V té druhé jsme byli lepším týmem. Ve třetí části hry jsme se tlačili dopředu a asi i tím nás soupeř přehrál a přestřílel. Vítězství Benátek je zasloužené.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM