"V utkání jsme se málo tlačili do brány," hledal příčiny prohry s ústeckým Slovanem Karel Ton

Marcel Holl | 16.01.2014 | |



K a d a ň - Poslední čtvrtina nezačala pro Kadaň dobře. Sportovní klub dokázal svého soka ve dvou ze tří utkáni v letošním ročníku porazit. V tom čtvrtém, tedy druhém na kadaňském ledě se to ale nepovedlo. Kadaň na domácím ledě podlehla v derby krajskému rivalovi z Ústí nad Labem 3:1. Na jediném kadaňském zásahu měl podíl i KAREL TON, který se s námi podělil po zápase o své poznatky utkání 40.kola první ligy.

 

Ve středu 15. ledna pokračovala svým dalším kolem první liga. Do Kadaně tentokrát zajížděl její tabulkový soupeř, ústecký Slovan. Začátek zápasu vypadal slibně pro domácí, ale jako první šli do vedení Lvi. Ve druhé třetině také vstřelili ústečtí první branku, ale na rozdíl jedné branky dokázal snížit Petr Jíra a pro Kadaň ještě existovala naděje na zvrat. Jenomže v posledním dějství dokázal přidat Slovan třetí branku a nakonec i dovést zápas k vítězství. „Něco tomu chybělo. Myslím si, že jsme se nedostali do tempa, jako ty předchozí zápasy, kdy jsme toho soupeře vyloženě válcovali, ale nedali jsme třeba gól. Proti Ústí tam byly pasáže, kdy jsme se nedokázali udržet na puku a pak nám to Ústí lehce vyhazovalo a nemohli jsme se prostě dostat do pořádného tlaku,“ zhodnotila zápas kadaňská devítka.

Sportovní klub si v zápase vytvořil mnoho střeleckých pokusů, ale puk za záda ústeckého Petráska dostal jen jedinkrát. Poměr střel v utkání 40.kola hovoří jasně v kadaňský prospěch - 43:29. Ani třiačtyřicet pokusů, ale nestačilo ke vstřelení více než jedné branky. „S produktivitou máme problémy celou sezónu, dá se říct, ale myslím si, že jsme se v utkání málo tlačili do brány,“ prozradil svůj pohled na rozhodující faktor zápasu Karel Ton.

Právě Karel Ton byl jednou z důležitých postav, které zařídili jedinou branku kadaňského mužstva. Tu vstřelil ve 28.minutě Petr Jíra. V tu chvíli šlo o kontaktní branku na 1:2 z domácího pohledu. „Přiznám se, že jsem to prostě chtěl nastřelit ze středního pásma a trošku mi to sjelo do jízdy Jardovi Kůsovi, který vystřelil a Péťa Jíra to dorazil. Takhle by to asi mělo vypadat, i když tohle byla trošku náhoda. Takhle by ty akce měly vypadat, ale bohužel jich bylo málo,“ popsal celou situaci, která se vztahuje k jedinému zásahu černožlutých barev, třetí nejproduktivnější hráč Kadaně v probíhající sezóně.

Zápasem s ústeckým Slovanem započatala poslední čtvrtina dlouhodobé základní části. Kadaň se bude chtít pokusit probojovat na osmé místo zaručují účast v play-off. A co od poslední čtvrtiny očekává kadaňský útočník Karel Ton? „Musíme sbírat jakýkoliv bod. Ta tabulka, trošku nám to tam uteklo. My musíme jít zápas od zápasu, i když je to trošku omletá fráze, ale takhle to je a musíme koukat zápas před sebe, nikam dál a každý zápas hrát na sto procent.“

Dalším utkáním Kadaně je na programu v sobotu na ledě ŠKO-Energo Arény v Mladé Boleslavi. Je tedy patrné, že se svěřenci trenérů Buchala a Soudka utkání s favoritem celé soutěže, který už má zajištou účast ve vyřazovacích bojích. „Letos už se nám tam podařilo vyhrát, takže bychom nějaké sebevědomí měli mít a ve výsledku tam nemáme co ztratit. Musíme tam jet s hlavou vztyčenou a věřit si, uvidíme, co z toho bude,“ vhlíží k sobotě útočník s přezdívkou "Toňák".

Před domácím utkáním s Ústím se objevila zpráva, že zápas na ledě Berouna, který se hrál jako první v novém kalendářním roce a skončil výhrou Kadaně 2:1 po sn, byl kontumován ve prospěch celku od řeky Berounky. Hlavním důvodem ke kontumaci byl neoprávněný start kadaňského kapitána Martina Szakala. „Myslím, že nám to říkal trenér na úterním tréninku,“ okomentoval závěrem nepříjemnou situaci Karel Ton.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM