Překvapíme v Mladé Boleslavi?

Jiří Novotný | 17.01.2014 | |

Překvapíme v Mladé Boleslavi?

Ve středu se v Kadani představil ústecký Slovan. Přímý souboj o desáté místo však černožlutí nezládli a rivalovi z krajského města podlehli 1:3. V dalším kole na Kadaň čeká vedoucí celek soutěže - Mladá Boleslav. Bruslařský klub tabulce vévodí s náskokem 15 bodů na druhou Olomouc. „Hrajeme s favoritem a nemáme co ztratit,“ říká Matúš Kostúr.

 

Mladá Boleslav v letošním ročníku

Celek z města automobilů se na čele prvoligového peletonu usadil hned na začátku sezóny a zatím to nevypadá, že by ho někdo v nejbližší době dokázal sesadit. Za vše mluví suverénní patnáctibodvý náskok na Olomouc, 175 nastřílených branek a pouhé čtyři zápasy, ze kterých Boleslav vyšla bez jediného bodu. Navíc boleslavští letos nezazažili ani jednu sérii byť jen dvou proher v řadě, každý neúspěch odčinili hned v následujícím duelu.

Poslední zápasy Mladé Boleslavi

Porážku museli boleslavší strpět naposledy v půlce prosince (32. kolo), kdy prohráli v Benátkách 4:3 po samostatných nájezdech. Od té doby se již osm zápasů vezou na vítězné vlně. Výsledky posledních čtyřech zápasů Boleslavi vypadají takto:

37. kolo: České Budějovice - Mladá Boleslav 1:2 38. kolo: Mladá Boleslav - Havlíčkův Brod 5:1 39. kolo: Třebíč - Mladá Boleslav 3:4 40. kolo: Šumperk - Mladá Boleslav 3:6

Zápas se Šumperkem rozhodla první třetina, kterou hosté vyhráli 0:4. Skóre otevřel ve 4. minutě Musil, poté skóroval Lenc, na 0:3 zvyšoval Broš a v závěru přidal čtvrtý gól Ovčačík. Šumperk snížil ve 29. minutě zásluhou Žálčíka, ale o 6. minut později zvyšoval už na 1:5 Broš a demolici Šumperka dokonal ve 43. minutě Vrbata. Domácí brankami Langra a Holíka v závěru pouze kosmeticky upravili na konečných 3:6.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně

Poprvé se oba celky potkaly na kadaňském ledě již ve 2. kole. Hosté udeřili dvěma góly z přesilovek, kadaňské vrátil do zápasu ve 31. minutě Jiří Charousek. O další góly se ale starali pouze boleslavší hokejisté, zápas nakonec skončil 1:4. Odveta se hrála se v Mladé Boleslavi v rámci 15. kola. Když v 5. minutě ujel Nikola Gajovský a otevřel skóre, málokdo si myslel, že domácí na tento gól nenajdou odpověď. Houževnatá Kadaň se ale ubránila a odvezla si ze ŠKO-ENERGO arény tři body za fotbalové vítězství 0:1. Kadaň je dosud jediným týmem, který dokázal v Mladé Boleslavi vyhrát za tři body! Potřetí se hrálo opět v Kadani a tentokrát černožlutí favorita nezaskočili. Úvodní gól zápasu sice ve 35. minutě vstřelil domácí Hlava, hosté ale za dvě minuty vyrovnali a nakonec vyhráli 1:3.

Statistiky Bruslařského klubu

Jasnou brankářskou jedničkou je Michal Valent. 27letý Slovák letos nastoupil do 28 zápasů, pochlubit se může úspěšností 94,5 %. Záda mu kryje mladý Roman Will, brankář se zkušenostmi ze zámoří. Ten letos odchytal 12 duelů s úspěšností 92,9 %.

Nejproduktivnějším obráncem je zkušený Milan Toman. Rodák z Litoměřic má na kontě 23 bodů (1+22). Na druhé příčce je další třicátník Roman Němeček, jenž dal čtyři branky a dvanáct jich pomohl připravit. O dva body méně (4+10) má Ctirad Ovčačík.

Stejně jako obránce, tak i nejproduktivnější forvardy můžeme označit za mazáky protřelé extraligou. Na čele je David Výborný, jehož 55 bodů (13+42) se neztratí ani v kanadském bodování celé 1. ligy, kde mu patří druhé místo za Tomášem Čachotským z Jihlavy. Jenomže zatímco druhý nejproduktivnější hráč Dukly na Čachotského ztrácí téměř 30 bodů, Boleslav má další „padesátníky“. Jedním z nich je Tomáš Klimenta, dlouholetý hráč Liberce. Ten dosud nasbíral 52 bodů (20+32). Třetím do party je exsparťanský kapitán Michal Broš, jenž má rovných padesát bodů (19+31). Nejlepším střelcem týmu je s 26 přesnými zásahy Tomáš Nouza.

Zápas

Čtvrtý vzájemný zápas v letošní sezóně je v mladoboleslavské ŠKO-ENERGO aréně naplánován na sobotu 18.1. od 17:30. Pokud se do města automobilů nechystáte, můžete využít služeb textového online přenosu.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM