"Budu se chtít vyhnout placení do kabiny," říká s úsměvem hattrickový střelec Nikola Gajovský

Marcel Holl | 23.01.2014 | |



K a d a ň - Kadaňští hokejisté přivítali v utkání 42.kola na svém ledě druhý celek tabulky - Olomouc. Přestože v zápase několikrát prohrávali, dokázali v zápase získat veledůležité dva body za výhru po prodloužení. Veledůležitou postavou kadaňské výhry byl útočník NIKOLA GAJOVSKÝ, který v utkání vsítil hattrick a mohl přidat i další branku.

 

Olomoucký tým, který je momentálně na druhé příčce tabulky, byl před zápasem favoritem. A hra v první třetině podle toho vypadala. Hosté využili přesilovou hru a ujali se vedení. Ve druhé třetině se blýskl dvěma brankami Nikola Gajovský, jenže Olomouc skóre opět otočila a po druhé třetině stále vedla o jednu branku. Na 3:3 vyrovnával opět Nikola Gajovský, jednoznačně nejlepší hráč na domácí straně. Jenže hanáci využili další nabídnutou přesilovou hru a v 52.minutě se opět ujali vedení. Na 4:4 dokázali srovnat domácí borci při hře bez brankáře, od modré překonal Vošvrdu 54 sekund před koncem 3.třetiny Roman Prošek. Půl minuty před koncem prodloužení vystřelil bonusový bod pro domácí Karel Ton. „Tak jsme zvítězili, po dlouhé době. Já nevyhrál ani nepamatuji, když to tedy spojím i s Chomutovem, takže je to takové příjemné,“ hodnotil utkání s Olomoucí střelec tří branek Kadaně.

Mohlo by se zdát, že tím co rozhodlo utkání 42.kola, bude hattrick Nikoly Gajovského. Sám střelec si to ale nemyslí. „Můj hattrick rozhodně nerozhodl, ale větší chuť po vítězství. Že jsme to nezabalili, i když jsme dvakrát nebo třikrát v zápase prohrávali, to bylo asi to nejdůležitější,“ odhaluje důvody výhry nad favoritem Nikola Gajovský.

Jak již bylo zmíněno, Nikola Gajovský byl velice aktivní a zápase zaznamenal tři přesné trefy. Kdyby kadaňský útočník proměnil samostatný únik, tak tref mohlo být i více. „Jedna byla z přesilovky 5 na 3, tam jsem to dostal dá se říci do prazdné. U druhé jsem dostal puk mezi kruhy. Bylo štěstí, že jsem to trefil. Puk se mi jakože postavil. Takže jsem to dobře trefil i se štěstím. A ten třetí mi kluci vybojovali a zkusil jsem to pod vyrážečku, protože mi kluci říkal, že je to náročné to chytat, tak to vyšlo,“ popisuje své trefy kadaňská devětašedesátka. „Tak určitě to potěší, koho by to nepotěšilo.“ doplňuje rodák z Písku.

Je velice pravděpodobné, že kadaňského útočníka budou tří trefy s Olomoucí něco stát. Sám střelec ale přesně neví co. „Nevím co tam máme napsané. Nějak se tomu budu chtít, jakože vyhnout, ale asi tomu neujdu.“ usmívá se hattrickový střelec.

Již v sobotu čeká na kadaňské hokejisty souboj s Českobudějovickým Motorem, který se nachází o bod zpět, tedy na dvanáctém místě prvoligové tabulky. Co očekává od zápasu na jihu Čech Nikola Gajovský? „Boj, asi jako od každého jiného zápasu. My teď musíme sbírat jakýkoliv bod, kord ještě v Budějovicích. Těm se taky nedaří, jak by očekávali, takže boj.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM