V boji o 6 bodů Kadaň excelovala, v Budějovicích vyhrála 3:0!

Jindřich Poledna | 25.01.2014 | |

V boji o 6 bodů Kadaň excelovala, v Budějovicích vyhrála 3:0!

Kadaňský tým se k výhře probíjel velmi pozvolna. V 1.třetině oba celky mnoho neukázaly, domácí měli ze hry možná trochu víc než borci z Kadaně. Jenže to byli právě hosté, kteří otevřeli skóre během přesilové hry. Vedení na stranu Kadaně strhl přízemní bombou Jakub Chrpa. Druhou branku vstřelila Kadaň při přesilové hře 5 proti 3 - jejím autorem byl Jaroslav Kůs. Poslední branku utkání vsítil v oslabení Karel Hromas, když trefil prázdnou domácí klec při power-play Budějovic. Kadaň tak v zápase o šest bodů nedostala ani branku a veze si z jihu Čech všechny 3 body.

 
43.kolo, sobota 25.1.2014
ČEZ Motor České Budějovice - Sportovní klub Kadaň  0:3  (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. Chrpa (Prošek, Chlouba), 56. Kůs (Chlouba, Trefný), 59. Hromas (Kostúr). Rozhodčí: Horinek – Beneš, Krátký. Vyloučení: 7:7, navíc Kůdela (CEB) 10 min. a Hlava (KAD) 5 min. + OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3718. Střely na branku: 41:23. Průběh utkání: 0:0, 0:3.
ČEZ Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) – J. Novák, Kříž, Kasík, Vráblík, Pavlíček, Chmelíř, Platil, Prokop – Kotalík, Pajič, Boháč – Melka, Rob, Pšurný – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Kňazev, Šperger, Ferebauer
Sportovní klub Kadaň: Kostúr (Strmeň) – Opalek, Pavlas, Prošek, Stehlík, Trefný, Szakal, Kopáč – Hlava, Hromas, Kůs, Mainer, Ton, Gajovský, Jíra, Jak. Novák, Chlouba, Hammerbauer, Chrpa, Hanták, L. Novák

Komentář k zápasu

Souboj přímých konkurentů a bitva o šest bodů. To bylo utkání s Kadaní. Jenže v úvodu moc hokejové krásy nenabídlo. Jako první se osmělil domácí Rob. Ten nejprve zkoušel z ostrého úhlu překvapit brankáře Kostúra, který si nebyl jist, zda udržel puk mezi betony, o pár minut později ho od vítězství v duelu s brankářem hostí dělily jen centimetry. Střelecký pokus totiž mířil jen těsně vedle levé tyče. Další průběh třetiny ovlivnila dvě vyloučení hostí v rychlém sledu. V těch ale postupně ztroskotaly šance Chmelíře, Kasíka i Kuchejdy. Své štěstí zkoušeli i hosté. Ve třinácté minutě pálil Szakal, Kůdela jeho příležitost dokázal s přehledem zlikvidovat. Velmi vlažný projev obou celků pokračoval i nadále. Osmnáctá minuta přinesla další příležitost ke skórování, ale po střele jednoho z domácích obránců byl na hranici brankoviště neúspěšný Kuchejda. Daleko větší vzruch přinesla následná strkanice, kterou ale rozhodčí velmi rychle utnuli. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

První příležitost Luboše Roba zkoušel ve dvaadvacáté minutě napodobit kadaňský Chlouba a ze stejného místa se snažil ohrozit Kůdelu, jehož pravý beton však pohotově vyrazil puk daleko od českobudějovické svatyně. Doposud největší příležitost měl v pětadvacáté minutě Pajič. Ten uháněl sám na Kostúra, ale naděje na vstřelení gólu skončila na rameni hostujícího muže s maskou. Naopak díky chybě domácího Kůdely musel Motor do tří, což se ukázalo jako osudné. V osmadvacáté minutě, když už měli domácí o jednoho muže navíc, našel přesně Roman Prošek před Kůdelou číhajícího Jakuba Chrpu, jemuž nedělalo problém poslat kotouč přímo mezi betony domácího gólmana. O několik desítek sekund byl velmi tvrdě atakován Prokop, který musel opustit ledovou plochu, a Motor dostal pětiminutovou příležitost k vyrovnání. Jenže na branku stihli domácí vystřelit jen čtyřikrát, největším ohrožením se zdála střela od navrátilce z Chomutova, Jana Nováka. V sedmatřicáté minutě si svým dalším únikem vykoledoval vyloučení Pajič, z přesilové hry ale opět nic nepřišlo, takže si hostující Kadaň odnášela do kabiny těsný náskok.

Do třetí části nastoupili lépe domácí. Hned po pětašedesáti vteřinách mohl vyrovnat duel Melka, ale v blízkosti Kostúra trefil jen jeho pravý beton. Ve třiačtyřicáté minutě zkoušel jeho pozornost i Kasík, kadaňská jednička zůstávala nepřekonána. Chvíli nato se opět předvedli hosté. Ukázkovou stahovačku předvedl Chlouba a jeho tvrdý projektil zaměstnal Kůdelu. Devětačtyřicátá minuta a znovu Roman Chlouba. Než však stačil něco vymyslet nebo přihrát na najíždějícího spoluhráče, skvělým obranným zákrokem ho o puk obral Kasík a udržel tak šance Motoru na kladných hodnotách. Následná přesilová hra Kadaně moc šancí k navýšení náskoku nenabídla. Jediný vážnější pokus zaznamenal autor první branky. Stejný průběh měla i totožná herní situace domácího celku, možnost ke skórování měl Pšurný, pálil ale jen do hrudi Kostúra. A když se nepodařilo vyrovnat, přišel zasloužený trest v podobě druhé branky. A pro Motor byla velmi smolná. Jaroslav Kůs hledal v další dvojnásobné početní výhodě svého spoluhráče, trefil domácího Chmelíře a od něj se puk odrazil za záda bezmocného Kůdely. V padesáté šesté minutě už se s výsledkem moc dělat nedalo. Přesto dostali Jihočeši další přesilovou hru, kterou podpořili hrou bez brankáře a snažili se ještě zvrátit nepříznivý vývoj. Šance ale utnul v devětapadesáté minutě Karel Hromas, jenž trefil odkrytou klec. Domácí tak opět v Budvar aréně prohráli 0:3 a již sedm třetin nedali na svém ledě branku.

Lukáš Dvořák

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Spokojení můžeme být jenom s prvními dvanácti nebo patnácti minutami, kdy jsme si vytvořili tlak, ale gól se nám vstřelit nepodařilo. Pak jsme udělali několik chyb a soupeř měl nějaké šance. Od druhé třetiny jsme přestali hrát, báli jsme se puku, chyběla nám zodpovědnost. Celou sezonu góly nedáváme, takže jsme zvyklí hrát tak těsné zápasy. Ve třetí třetině, kdy jsme měli možnost o výsledek zabojovat, jsme se ale nechali nezodpovědně vyloučit a soupeře jsme pustili třikrát do přesilovky.

Karel Soudek (SK Kadaň): Byl to oboustranně bojovný zápas. Při dlouhém vyloučení jsme měli trochu štěstí, ale přežili jsme ho. Ustáli jsme i úvodních deset minut, kdy měli domácí velký tlak. V přesilovce se nám pak podařilo dát branku - a to rozhodlo. Navíc jsme dobře bránili.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM