Poradíme si se šumperskými Draky?

Jiří Novotný | 31.01.2014 | |

Poradíme si se šumperskými Draky?

K a d a ň - Ve středu naši hokejisté zajížděli do Třebíče. Utkání na ledě Horácké Slavii rozhodla jediná branka, ve třetí třetině Streměně překonal Laš. Kadaň po této porážce klesla na 13. místo. Nejvyšší čas zabrat! O návrat na vítěznou vlnu se kadaňští pokusí tuto sobotu, kdy je na programu domácí zápas se Šumperkem. Přijďte je podpořit do ochozů kadaňského zimního stadionu, zápas startuje v 17:30.

 

VS.

Porovnání obou celků
1. - 45. kolo
13. Umístění 10.
89:133 Skóre 122:155
48 Body 56
5:1 (Most) Nejvyšší výhra 9:3 (Benátky n/J)
7:3 (Havlíčkův Brod) Nejvyšší prohra 7:1 (Třebíč)
Jiří Charousek (14+13) Nejproduktivnější hráč Tomáš Sedlák (11+23)
Jiří Charousek - 14 Nejlepší střelec Aleš Staněk - 13
Martin Szakal - 119 TM Nejtrestanější hráč Martin Dudáš
Martin Novotný - oba 56 TM
Matúš Kostúr - 94,96%
Milan Řehoř - 93,33 %
Jan Strmeň - 91,78 %
Jan Kaššák - 92,68 %
Úspěšnost brankářů celkem Tomáš Štůrala - 91,23 %
Vratislav Vajner - 87,50%

Šumperk v letošní sezóně

Salith je stále ve hře o play-off. Na osmé Benátky z desáté pozice ztrácí šest bodů. Až dojde na lámání chleba, může Šumperku uškodit značně pasivní skóre 122:155, výrazně horší než jeho soupeřů v boji o vstupenku do vyřazovacích bojů. Nejdelší sérii výher Draci zaznamenali v listopadu, kdy vyhráli 7 zápasů v řadě, byť čtyřikrát až po prodloužení. Dvakrát zažili čtyřzápasovou šnůru proher, nejprve hned v úvodu ročníku, podruhé v půlce ledna. V lednové černé sérii Draci nestačili na favority z Mladé Boleslavi, Olomouce a Havlíčkova Brodu, ale ani na tápající Motor. Poté však Šumperk hrál dva domácí duely v řadě a oba opanoval. Nejprve porazil 2:1 Třebíč, následně si vyšlápl na Havířov. Ambiciózní nováček dostal první ránu ve 20. minutě, kdy domácí Cink otevřel skóre. Druhý gól přidal o sedm minut později Moskal, v 59. minutě pečetil na konečných 3:0 Haas.

Vzájemné zápasy

První vzájemné měření sil se konalu v podhůří Jeseníků v 7. kole. Ještě minutu před koncem základní hrací doby na ukazateli skóre svítil vyrovnaný stav 2:2, ale prodloužení odmítl domácí veterán Plášek, jenž za záda Strmeně ztečoval ránu Sedláka. Za Kadaň se trefili Hromas a Chlouba. Odveta se hrála pod Krušnými horami v rámci 20. kola a dopadla stejně jako první zápas - Šumperk zvítězil 2:3 (Lukáš Novák, Gajovský). Také třetí vzájemný duel dopadl lépe pro Salith. Skóre sice v polovině zápasu otevřel Hammerbauer, ale za domácí srovnal Žálčík a v nájezdech vystřelil Drakům bonusový bod Staněk. Dočkají se kadaňští ve čtvrtém vzájemném střetnutí konečně výhry?

Statistiky Draků

Na postu brankáře se kouč Radek Kučera může spolehnout na Tomáše Štůralu. 29letý gólman letos zasáhl do 41 prvoligových zápasů, sedmkrát hájil svatyni Zlína. Záda mu kryje Vratislav Vajner, který letos v brance Salithu dosud strávil jen 341 minut. Nejvíce kanadských bodů ze všech (!) hráčů v poli má obránce Tomáš Sedlák. 30letý zadák, jenž si vyzkoušel extraligu v Havířově, má na kontě 34 bodů (11+23). O 7 bodů méně (10+17) dosud nasbíral druhý nejproduktivnější obránce, Aleš Holík. Zkušený zadák prožil většinu kariéry v Šumperku a nedalekém Uničově. Z útočníků je na tom nejlépe Patrik Moskal, který má 32 bodů (10+22). Již 33letý forvard byl v posledních letech spjatý s Hradcem Králové, kde na něj ovšem po jeho extraligovém povýšení nezbylo místo. Následuje Aleš Staněk, který letos nastřílel 13 branek a na dalších 17 nahrál. O bod méně (12+17) má nestárnoucí bard Karel Plášek, dlouholetý hráč Znojma v jeho extraligové éře.

Sestava Šumperka z minulého zápasu (Šumperk - Havířov 3:0)

Salith Šumperk: Štůrala - Holík, Novotný, Sedlák, Dudáš, Tesařík, Gewiese, Starý - M. Haas, Plášek, Semorád - Staněk, Moskal, Žálčík - Brunec, Langr, Cink - Skoumal, Půhoný, Červenka.

Pozvánka na zápas

Čtvrtý vzájemný duel Kadaní se Šumperkem začíná v sobotu 1.2. v tradičním čase 17:30. Všichni fanoušci kadaňského hokeje jsou srdečně zvání. Pro ty z vás, kteří se na tribuny kadaňského stadionu nedostanou, bude připraven textový online přenos na serveru onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM