vzhlíží k pondělnímu zápasu kadaňský trenér Miroslav Buchal. Útkání 47.kola startuje v pondělí 3.února v 17.30hod!" />

V pondělí přijede na kadaňský led AZ Havířov

Marcel Holl | 02.02.2014 | |

V pondělí přijede na kadaňský led AZ Havířov

Jen 48 hodin uplyne od vítězného zápasu se Šumperkem. Dalším sokem kadaňských hokejistů bude AZ Havířov, tedy celek, který to na sever Čech nemá příliš blízko. "Další těžké utkání, připravíme se na něj a budeme chtít samozřejmě vyhrát," vzhlíží k pondělnímu zápasu kadaňský trenér Miroslav Buchal. Útkání 47.kola startuje v pondělí 3.února v 17.30hod!

 

AZ Havířov

Založeno: 1928
Stadion: K&K Pneu aréna (kapacita 5100 diváků)
Webové stránky klubu: hc-havirov.cz
Umístění v poslední sezóně: 2.liga - postup do první ligy
Trenér: Jan Daneček
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 4-1-1-4

Sestava z posledního utkání: L. Daneček – Vydra, Krisl, Roupec, Vosátko, Graca, Punčochář, Deutsch – J. Daneček, Říčka, Sztefek – Jakúbek, Šlahař, Maruna – Kanko, Haas, Klimša – Škumát, Pechanec, Rimmel.
___________________________________________________________________

Začátek sezóny byl pro Havířov jako den a noc. V první čtvrtině dokázali svěřenci trenéra Jana Danečka naplno bodovat čtyřikrát. K tomu přidali ještě dvě dvoubodové výhry v prodloužení nad Havlíčkovým Brodem a Berounem. Od druhé čtvrtiny základní části už jsou výsledky havířovských hokejistů příznivé. I díky tomu jim aktuálně patří sedmé místo zaručující start ve vyřazovacích bojích. Jeden z důležitých kroků udělali hráči AZetu v sobotu, když porazili Ústecké Lvi 3:1.

Vůbec od počátku nového kalendářního roku se Slezskému klubu daří. Z jedenácti zápasů dokázal vyhrát 6x z toho 5x za tři body. Havířov boduje hlavně v domácím prostředí ve kterém získal už 51 bodů z celkových 71. Za což mu patří čtvrtá příčka v tabulce domácích zápasů. Na ledě soupeřů získal AZet těch zbylích 20 bodů. Poslední venkovní zápas prohrál Havířov Šumperku 3:0.

V týmu, který spolupracuje s extraligovým Třincem, je zatím bodově nejvýraznější útočník Jan Maruna. Tento pětadvacetiletý forvard má na svém kontě 25 bodů (13+12) ve 44 odehraných zápasech. Díky tomu i je nejlepším střelcem mužstva. Na druhém místě klubové produktivity je mladý Martin Jakúbek, který posbíral bodů 24 (10+14). Pomyslnou bronzovou příčku zaujímá Jakub Šlahař, který Havířovu pomáhá ze Zlína. Mezi beky je vedoucím mužem Jaroslav Koma, který má na svém kontě několik extraligových angažmá. Na jeho kontě jsou 4 góly a 11 nahrávek, což dává dohromady 15 kanadských bodů.

Jasnou oporou mezi třemi tyčemi je Lukáš Daneček. Tento brankář naskočil zatím do 37 duelů a 22 z nich dovedl do vítězného konce. Brankář, jemuž patří 17.pozice v brankářských statistikách první ligy, má úspěšnost zásahů na 91,32%. Dalšími brankáři, kteří naskočili v dresu AZetu do prvoligového zápasu jsou Petr Matoušek a třinecký Peter Hamerlík. Ten ale odchytal pouze dva zápasy.

Zajímavosti zápasu

Rimmel a Rimmel: Havířovský dres oblékají syn a otec Rimmelovy. Otec Patrik Rimmel ve své bohaté kariéře působil i v Chomutově. Jeho osmnáctiletý syn Matúš v letošním ročníku zatím nasbíral 3 body ve 40 zápasech.

Jan Strmeň: Kadaňský brankář je havířovským odchovancem. V dresu tehdejších Panterů naskočil i do několika zápasů v dospělé kategorii, když byl ještě v juniorském věku.

Bilance: Kadaň nepatří mezi příliš oblíbené soky Havířova. Vzájemná zápasová bilance je zatím lepší pro Sportovní klub, který vede 2:1.

Marodi v dresu AZetu: Do zápasu nenastoupí v havířovských barvách obránci Patrik Rimmel, Jiří Klimíček a Peter Bezuška. Jejich místo bude muset zaujmout někdo jiný.

Vzájemná bilance v letošním ročníku

Lépe si zatím v letošních vzájmených soubojích vedou hráči Kadaně, kteří dokázali Havířov dvakrát porazit. Nejprve v prvním utkání na jeho ledě 2:1 a poté v domácí odvetě 4:2. Druhé vzájemné utkání ve Slezku vyhrál AZet 3:0.

Nejproduktivnějším hráčem vzájemných zápasů v letošním ročníku je kadaňský Roman Chlouba, jenž má na svém kontě 1 gól a 2 přihrávky. Zato Havířov má rovnou tři hráče, kteří ve vzájemných zápasech nasbíral nejvíce bodů. Jsou jimi Ondřej Šedivý (1+1), David Klimša (1+1) a třetím do party je Michal Sztefek (0+2).

Z kadaňské kabiny

"Další těžké utkání, připravíme se na něj a budeme chtít samozřejmě vyhrát," vzhlíží k pondělnímu zápasu kadaňský trenér Miroslav Buchal. „Oni sezónu neměli nic moc, ale začali hrát dobře a jsou vysoko. My chceme vyhrát, potřebujeme body jako sůl a nechceme koukat na nějakou baráž. Ještě tam je pořád nějaká teoretická šance na play-off a my do toho zápasu půjdeme s tím, aby jsme vyhráli. Nebude to jednoduchý, ale doufám, že vyhrajeme,“ doplnil svého trenéra bojovník Karel Hromas.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM