Tempo první ligy pokračuje, v sobotu dorazí do Kadaně Beroun

Marcel Holl | 07.02.2014 | |

Tempo první ligy pokračuje, v sobotu dorazí do Kadaně Beroun

K a d a ň - Tempo první ligy je neúprosné. Kadaňské hokejisty čeká už třetí zápas během jednoho týdne. V sobotu nastoupí na vlastním ledě proti celku - Medvědi Beroun 1933, kterému patří třináctá příčka, tudíž půjde o velmi důležité utkání a zároveň přímý boj o dvanácté místo. „Ať určitě přijdou podpořit, že se budeme snažit i proti Berounu vyhrát a určitě nějaký góly dáme,“ zve všechny příznivce kadaňského hokeje na sobotní utkání Lukáš Novák.

 

Medvědi Beroun 1933

Založeno: 1933
Stadion: Zimní stadion Beroun (kapacita 2 272 diváků)
Webové stránky klubu: medvediberoun.cz
Umístění v poslední sezóně: 13. místo po základní části
Trenér: Petr Novák
Aktuální forma (posledních 10 zápasů): 4-0-1-5

Sestava z posledního utkání: Šimboch – Novák, A. Růžička, Chalupa, Jebavý, Hrouda, Kučný, Kolářík, Sklenička – Strnad, Hrdel, Třetina – A. Půlpán, Babka, Kubeš – T. Půlpán, Stromko, Malý – Bušek.
___________________________________________________________________

Medvědi měli famózní start do letošního ročníku, když v prvních deseti duelech prohráli jen jedinkrát. I díky tomu se dlouho drželi na špici tabulky. Poté ale přišlo tvrdé vystřízlivění a celek spolupracující s Plzní a Slavii pomalu padal tabulkou dolů. Nyní se svěřenci trenéra Nováka nacházejí na předposlední třinácté přičce. Na svém kontě mají o bod méně než Kadaň, tudíž jejich vzájemný sobotní zápas bude soubojem o dvanácté místo.

Od začátku ledna vyhrál berounský soubor pět duelů, z toho jeden kontumačně. Shodou okolností to byl právě duel proti Kadani. V dresu Sportovního klubu nastoupil neoprávněně kapitán Szakal, a tak byla kadaňská výhra po nájezdech zkontumována ve prospěch soupeře.

Nejproduktivnějším Medvědem je útočník Jakub Marek, jenž posbíral ve 41 zápasech 20 bodů (10+10). Na druhém místě se nachází Zbyněk Hrdel. Bývalý hráč například Sparty posbíral rovněž 20 bodů (6+14). Třetí pozice patří Danielu Vrdlovcovi, který naskočil do 21 zápasů ale na svém kontě má 15 bodů (4+11). Mezi obránci je neproduktivnějším mužem Petr Šenkeřík s 11 body.

Do branky Berouna v letošním ročníku nastoupila hned čtveřice brankářů. Nejvíce odchytaných minut má Juraj Šimboch. Hned za ním následuje kladenský Lukáš Cikánek. Třetí pozici zaujímá velezkušený slávistický brankář Adam Svoboda. Poslední ze čtveřice brankářů je Tomáš Mastík.

Zajímavosti zápasu

Bilance: V letošních mistrovských zápase ukořistila Kadaň pouze jednu výhru. Ta druhá ze začátku ledna byla zkontumována ve prospěch soupeře.

Letošní přípravné zápasy: V letní přípravě na sebe oba celky narazily dvakrát. První zápas vyhrála Kadaň 6:1, ve druhém měření sil byli úspěšnější Medvědi, kteří zvítězili 5:4sn.

Produktivita: V letošních vzájemných mistrovských zápase je nejproduktivnějšími hráči hned čtveřice hráčů Kadaně. Po jednom gólu a jedné přihrávce posbírali Chlouba, Rutta, Charousek. Dvě asistence má na svém kontě Jaroslav Kůs. Za berounskou stranu jsou nejproduktivnější Jan Matějka (1+0) a Vladislav Kubeš (0+1).

Z kadaňské kabiny

„Určitě to bude vyrovnaný zápas, protože jsme na konci tabulky stejně jako oni. Hraje se de facto o šest bodů, protože ty body se přenášejí do play-out a my potřebujeme vyhrát, abychom jim trošku odskočili a byli relativně trošku v klidu,“ předjímá Lukáš Novák. A zároveň zve fanoušky do ochozů: „Ať určitě přijdou podpořit, že se budeme snažit i proti Berounu vyhrát a určitě nějaký góly dáme.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM